Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Το «Ντους με Φίλους» θριαμβεύει στο hackathon του TechCrunch

Το «Ντους με Φίλους» θριαμβεύει στο hackathon του TechCrunch

Μια ομάδα μηχανικών από το τμήμα Intel Services Group κατέκτησε την πρώτη θέση μεταξύ 132 ομάδων στο TechCrunch Disrupt 2014 hackathon για την εφαρμογή "Shower with Friends". Χρησιμοποιώντας την πλακέτα ανάπτυξης Intel Galileo Gen 2, η ομάδα των μηχανικών της Intel εστίασε στον περιορισμό της σπατάλης του νερού, παρέχοντας με ένα διασκεδαστικό τρόπο τη δυνατότητα σύγκρισης της πραγματικής κατανάλωσης νερού μεταξύ φίλων.

Μια ομάδα μηχανικών από το τμήμα Intel Services Group κατέκτησε την πρώτη θέση μεταξύ 132 ομάδων στο TechCrunch Disrupt 2014 hackathon για την εφαρμογή «Shower with Friends». Χρησιμοποιώντας την πλακέτα ανάπτυξης Intel Galileo Gen 2, η ομάδα των μηχανικών της Intel εστίασε στον περιορισμό της σπατάλης του νερού, παρέχοντας με ένα διασκεδαστικό τρόπο τη δυνατότητα σύγκρισης της πραγματικής κατανάλωσης νερού μεταξύ φίλων.

Η εφαρμογή των μηχανικών της Intel, Tarandeep Bali, Vivek Chopra, Neil Mansilla, George Perry και Bob Pielock, χρησιμοποιεί αισθητήρα (Adafruit water flow sensor) που είναι συνδεδεμένος με το δίκτυο ύδρευσης του σπιτιού και τα κοινωνικά δίκτυα, για να αναδείξει την ανάγκη αλλαγής στη συμπεριφορά τους στην κατανάλωση νερού.

Χρησιμοποιώντας την εφαρμογή, οι χρήστες μπορούν να παρακολουθούν το χρόνο που διαρκεί το ντους και να λαμβάνουν μηνύματα για τη χρήση του νερού. Οι πληροφορίες που συλλέγονται από την εφαρμογή μπορούν να μοιραστούν με φίλους, ώστε να γίνει σύγκριση και να προσδιοριστεί ποιος έκανε το πιο σύντομο ντους και κατά συνέπεια κατανάλωσε το λιγότερο νερό. Δείτε την εφαρμογή:

H εφαρμογή φέρνει στο νου την ιδέα στην οποία βασίζεται και μια ελληνικής καταγωγής εφαρμογή, αυτή της Intelen, που επιδιώκει κάτι ανάλογο: να μειώσει την κατανάλωση ρεύματος στο σπίτι, μέσω ενός παιχνιδιού επιβράβευσης από τον κοινωνικό περίγυρο και να δημιουργήσει κίνητρα για να συνεχιστεί η μεταβολή της καταναλωτικής μας συμπεριφοράς. Η Intel προτείνει στους παρόχους ηλεκτρικού ρεύματος να υιοθετήσουν τους έξυπνους μετρητές, το λογισμικό της για την ανάλυση των δεδομένων κατανάλωσης και την δική της τεχνική που θα κάνουν παιχνίδι (gamification) στα social media την εξοικονόμηση ρεύματος.

Διαβάστε επίσης στο in.gr Τεχνολογία, tech.in.gr:

In.gr Τεχνολογία

Sports in

H Γιουβέντους έχασε την δίκη με τον Ρονάλντο και θα του καταβάλει 19,5 εκατομμύρια ευρώ

Η Γιουβέντους έχασε τη δίκη με τον Κριστιάνο Ρονάλντο που αφορά οικονομικές οφειλές προς τον Πορτογάλο σούπερ σταρ και καλείται να του πληρώσει σχεδόν 20 εκατ. ευρώ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024