Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Το Motorola moto g 2014 αποκλειστικά στα Public και Wind αντί 199 ευρώ

Το Motorola moto g 2014 αποκλειστικά στα Public και Wind αντί 199 ευρώ

Αποκλειστικά στα καταστήματα Public και τα καταστήματα Wind ξεκινάει η διάθεση του νέου Moto G της Motorola, με την εταιρεία να υποστηρίζει πως αυτό είναι το καλύτερο τηλέφωνο που μπορείτε να πάρετε με 199 ευρώ.

Αποκλειστικά στα καταστήματα Public και τα καταστήματα Wind ξεκινάει η διάθεση του νέου Moto G της Motorola, με την εταιρεία να υποστηρίζει πως αυτό είναι το καλύτερο τηλέφωνο που μπορείτε να πάρετε με 199 ευρώ. Το μεγεθυμένο moto g έρχεται με καλύτερη κάμερα και υποδοχή microSD, πρέπει όμως να αποδειχτεί άξιος διάδοχος ενός από τα πλέον επιτυχημένα smartphone της Motorola, το moto g του 2013.

Δείτε τα βασικά τεχνικά χαρακτηριστικά του νέου Motorola Moto G

  • Οθόνη 5 ιντσών 720p, με πυκνότητα 294 pixel ανά ίντσα -λιγότερα από το πρώτο moto g των 4,5 ιντσών και των 326ppi, διαφορά που διακρίνεται από τα απαιτητικά μάτια.
  • Qualcomm Snapdragon 1,2 GHz (τετραπύρηνος, για καλύτερη μετάβαση από το ένα app στο άλλο, multitasking, πχ. ακρόαση μουσικής κατά την μεταφορά φωτογραφιών στο cloud ή μετάβαση στα μηνύματα από το gaming)
  • Dual SIM με δυνατότητα υποστήριξης σύνδεσης 3G για data και λογισμικό της Motorola για την εύκολη επιλογή κάρτας SIM (microSIM) ανάλογα με τις συνήθεις επιλογές του χρήστη ανά χρήση
  • Κύρια κάμερα 8Mpixel με autofocus και φλας LED
  • Εμπρόσθια κάμερα 2Mpixel με ψηφιακό zoom
  • Εσωτερική μνήμη 8GB, αλλά με δυνατότητα προσθήκης κάρτας μνήμης microSD στο νέο moto g
  • 1GB RAM
  • Μπαταρία «που διαρκεί όλη μέρα», 2070mAh, με την Motorola να υποστηρίζει ότι η αυτονομία αναφέρεται σε εντατική λειτουργία επί μια ημέρα
  • Προστασία από την υγρασία (ειδική επίστρωση, που επιτρέπει την χρήση του κινητού π.χ. στη βροχή και καλά προστατευμένη μπαταρία, αν και όχι αδιάβροχο με πιστοποίηση IP)
  • Γυαλί Corning Gorilla Glass 3 (αντιχαρακτική)
  • Στερεοφωνικά ηχεία μπροστά (επάνω και κάτω από την οθόνη 5 ιντσών)
  • Δύο μικρόφωνα
  • Βάρος 140γρ, διαστάσεις 14,15×10,99cm – το νέο moto g είναι κατάτι πιο λεπτό (0,6mm) από το πρώτο moto g στα 11mm, αν και είναι ελαφρώς κυρτό 6-11mm.
  • Τα καταστήματα Public θα διαθέσουν επίσης όλα τα διαθέσιμα χρώματα πίσω όψης καθώς και θήκες με προστασία της οθόνης (Flip) αντί 9,90 και 14,90 ευρώ αντίστοιχα.

Το νέο Moto G ήδη τυγχάνει θετικής υποδοχής στην Ελλάδα, αφού ο εμπορικός διευθυντής των Public κος Αντώνης Μωυσόγλου μίλησε για 300 πωλήσεις μέσα στις 4 μόλις ημέρες διάθεσής του στην ελληνική αγορά. Παράλληλα, σημείωσε πως τα Public -με 49 καταστήματα στην Ελλάδα και την Κύπρο- διαθέτουν ένα στα τέσσερα smartphone στην χώρα μας, μεταξύ των παραδοσιακών καναλιών λιανικής πώλησης (για όσους ενδιαφέρονται, η αγορά smartphone από τα καταστήματα λιανικής αντί των δικτύων κινητής τηλεφωνίας φαίνεται ότι κερδίζει έδαφος, αφού ο κος Μωυσόγλου σημείωσε πως τα ποσοστά έχουν πλέον αλλάξει, με τα καταστήματα να εξυπηρετούν αντί του 10%, το 35% πλέον της αγοράς).

Το Moto G πωλείται χωρίς συμβόλαιο στα 199 ευρώ και διατίθεται δωρεάν με το πρόγραμμα W της Wind. Επιπλέον, οι εκπρόσωποι της αλυσίδας δεν παρέλειψαν να σημειώσουν πως τα καταστήματα δέχονται ανταλλαγές με άλλα smartphone (Trade n’ Save), μειώνοντας έτσι το κόστος αγοράς του moto g. Αναλαμβάνουν επίσης την μεταφορά προσωπικών δεδομένων από το παλιό στο νέο smartphone, κάτι το οποίο στην προκειμένη περίπτωση μάλλον μπορεί να επιτευχθεί με ευκολία από το λογισμικό του τηλεφώνου. To Motorola Migrate μπορεί να μεταφέρει από το Apple iPhone τις επαφές και το ημερολόγιό σας, και από το Android τουλάχιστον φωτογραφίες, βίντεο. Μάλιστα, στην περίπτωση του iPhone, το Motorola Migrate αναλαμβάνει να μεταφέρει ότι διατηρείτε στο cloud σας (στο iCloud) στην αντίστοιχη υπηρεσία της Google (η Motorola παραμένει «a Google company», σημείωσε κατά την παρουσίαση ο κος Στεφανής Τίμος, παλαιό στέλεχος της Motorola και εκπρόσωπος πλέον της Smart for All, αποκλειστικού διανομέα της Motorola στην Ελλάδα. H εξαγορά από την Lenovo, που ανακοινώθηκε στις αρχές του έτους, αναμένεται να ολοκληρωθεί πριν το τέλος του 2014).

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε η Motorola στις εφαρμογές με τις οποίες έχει εξοπλίσει το νέο Moto G, σημειώνοντας παράλληλα πως πρόκειται για ένα αμιγώς Android τηλέφωνο («pure Android»), χωρίς δικές της επεμβάσεις. Εξάλλου, το γεγονός αυτό είναι που κάνει την Motorola να εγγυάται πως η επόμενη έκδοση του Android (σήμερα στην έκδοση Android 4.4 KitKat) θα φτάσει ταχύτερα στο Moto G. Ως απόδειξη, αναφέρθηκε πως η ενημέρωση του προηγούμενου Moto G στην νέα έκδοση του Android χρειάστηκε κατά μέσο όρο 20 ημέρες για να διατεθεί στους χρήστες του. Η Motorola εξάλλου είχε χαρακτηρίσει ρεκόρ την ταχύτητα με την οποία διατέθηκε το Android 4.4.2 στο πρώτο moto g. Η εγγύηση της Motorola αφορά στην βεβαιωμένη διάθεση τουλάχιστον μίας ενημέρωσης στην τρέχουσα έκδοση Android 4.4.x.

Επιστρέφοντας στο λογισμικό της Motorola για το Moto G, διαπιστώνουμε άλλη μια φορά ότι η εταιρεία αυτή έχει αναπτύξει apps που πολλοί θα θέλαμε να έχουμε στις συσκευές μας. Το Motorola Alert μπορεί να αναλάβει να ενημερώνει σε τακτά χρονικά διαστήματα για την τρέχουσα θέση του κατόχου της συσκευής προεπιλεγμένες επαφές (π.χ. το παιδί, τον πατέρα, η μητέρα, την κόρη) με την επιλογή Follow me, να ειδοποιεί ότι έφτασε στην γνωστή τοποθεσία (π.χ. στο σχολείο, στο σπίτι ή στο γραφείο) ή τέλος, να ειδοποιήσει τον πλέον κατάλληλο άνθρωπο σε περίπτωση ανάγκης με ένα κλικ.

Το Motorola Connect είναι μια ακόμα γνωστή εφαρμογή της Motorola, που επιτρέπει να δείτε από τον Chrome τις κλήσεις και τα μηνύματά σας, να ειδοποιηθείτε από τον browser για την τρέχουσα εισερχόμενη κλήση με αναγνώριση καλούντος ώστε να αναζητήσετε (ή όχι) το τηλέφωνό σας καθώς και να απαντήσετε σε SMS μέσω του browser.

Άλλες εφαρμογές που έρχονται μαζί με το νέο moto G είναι το Motorola Assist (για να μην ενοχλείστε από κλήσεις όταν οδηγείτε -αυτόματη αποστολή σχετικού μηνύματος- όταν κοιμάστε ή όταν βρίσκεστε σε προγραμματισμένο ραντεβού). Η Motorola έχει επέμβει και στην κάμερα, με την Motorola Camera να επιτρέπει την λήψη φωτογραφιών κατά την λήψη βίντεο με ένα άγγιγμα, την λήψη πολλαπλών φωτογραφιών με παρατεταμένο άγγιγμα στην οθόνη και την πρόσβαση στο μενού σύροντας το δάκτυλο προς τα αριστερά. Μπορείτε να δείτε όλα τα apps της Motorola για το moto G στην διεύθυνση
http://www.motorola.com/us/consolidated-apps-page/consolidated-apps-page.html. Δυστυχώς, δεν ακούσαμε τίποτα για αναβίωση του Motocast (το προσωπικό σας cloud).

O κος Τίμος μας βεβαίωσε πως η Motorola θα διαθέσει και στην Ελλάδα το πλήρες πορτφόλιο των προϊόντων της, με το Moto X αλλά και το στρογγυλό smartwatch Moto 360 να αναμένονται και μάλιστα σύντομα.

Ανθή Παναγιωτάκη, @anthi

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024