Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δραματική αναθεώρηση των προβλέψεων για την επιδημία Έμπολα

Δραματική αναθεώρηση των προβλέψεων για την επιδημία Έμπολα

Μέχρι τις αρχές Φεβρουαρίου οι ασθενείς του Έμπολα στη Δυτική Αφρική θα μπορούσαν να ξεπεράσουν το ένα εκατομμύριο, προειδοποιεί ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας. Τα άσχημα νέα δεν σταματούν εδώ, καθώς η θνησιμότητα του ιού εκτιμάται τώρα στο 70%, ποσοστό πολύ υψηλότερο από το 50% προηγούμενων εκτιμήσεων.

Τα κρούσματα του ιού Έμπολα μπορεί να αγγίξουν τις 20.000 μέχρι τον Νοέμβριο αν δεν εντατικοποιηθούν οι προσπάθειες καταπολέμησης της επιδημίας, προειδοποιεί ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Σύμφωνα με νέα μελέτη, η θνησιμότητα του Έμπολα στην επιδημία αγγίζει το 70%, ποσοστό πολύ υψηλότερο από το 50% προηγούμενων εκτιμήσεων. Μάλιστα σύμφωνα με εκτιμήσεις αμερικανών ειδικών είναι πιθανό μέχρι τον προσεχή Φεβρουάριο ο αριθμός των κρουσμάτων να αγγίξει τα 1,4 εκατομμύρια.

Μέχρι στιγμής έχουν σημειωθεί περισσότεροι από 2.800 θάνατοι από τον ιό. Έρευνα που δημοσιεύtηκε στην επιθεώρηση The New England Journal of Medicine, κάνει λόγο για τριπλασιασμό των κρουσμάτων Έμπολα, αγγίζοντας τις 20.000, μέχρι τις αρχές του ερχόμενου Νοεμβρίου.

Οι ερευνητές πιστήμονες του ΠΟΥ, υποστηρίζουν ότι ο αριθμός μπορεί να γνωρίσει εκθετική αύξηση και ο Έμπολα να γίνει ενδημικός (να εγκατασταθεί για πολλά χρόνια) στη Δυτική Αφρική.

Σχεδόν όλοι οι θάνατοι από τη χειρότερη επιδημία Έμπολα στην ιστορία, έχουν σημειωθεί στη Γουινέα, στη Λιβερία και στη Σιέρα Λεόνε. Ο Κρίστοφερ Ντάι, διευθυντής στρατηγικής του ΠΟΥ, δήλωσε ότι αν δεν ληφθούν μέτρα περιορισμού της εξάπλωσης του ιού -όπως εντοπισμός των ατόμων που ευθύνονται για τη μετάδοση, της απομόνωσης των ασθενών, της βελτίωσης των συνθηκών νοσηλείας, της συμμετοχής των κοινοτήτων στην αντιμετώπιση της επιδημίας και βοήθεια από τη διεθνή κοινότητα- «αυτές οι τρεις χώρες θα αναφέρουν χιλιάδες κρούσματα και θανάτους κάθε εβδομάδα».

Ο Δρ. Ντάι, ένας από τους συγγραφείς της έρευνας, κάλεσε για «αποτελεσματική εφαρμογή των υπαρχόντων μέτρων ελέγχου και για τη γρήγορη ανάπτυξη και αποστολή νέων φαρμάκων και εμβολίων».

Βήμα Science

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Μακάμπι Τελ Αβίβ

Παρακολουθήστε live στις 21:15 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Μακάμπι Τελ Αβίβ για το Game 2 των play offs της Euroleague. Τηλεοπτικά από Novasports Prime.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024