Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ξεκίνησαν τα τεστ αντοχής του iPhone 6 και του iPhone 6 Plus

Ξεκίνησαν τα τεστ αντοχής του iPhone 6 και του iPhone 6 Plus

Αξίζει να ξοδέψει κανείς 4000 δολάρια για να σπάσει όλα τα iPhone; Αξίζει, απαντά ο Taras Maksimuk, ο οποίος τα υπέβαλλε σε τεστ αντοχής, ρίχνοντας το ένα μετά το άλλο από ύψος 1,5 μέτρου σε τσιμέντο. Κανένα δεν κατάφερε να γλιτώσει από την πτώση... με τα μούτρα, αν και πτώση με πτώση διαφέρει. Έτσι, οι δοκιμές αυτές δεν αποδεικνύουν τίποτα περισσότερο από το γεγονός ότι εάν έχετε smartphone, θα χρειαστείτε και θήκη.

Αξίζει να ξοδέψει κανείς 4000 δολάρια για να σπάσει όλα τα iPhone; Αξίζει, απαντά ο Taras Maksimuk, ο οποίος τα υπέβαλλε σε τεστ αντοχής, ρίχνοντας το ένα μετά το άλλο από ύψος 1,5 μέτρου σε τσιμέντο. Κανένα δεν κατάφερε να γλιτώσει από την πτώση… με τα μούτρα, αν και πτώση με πτώση διαφέρει. Έτσι, οι δοκιμές αυτές δεν αποδεικνύουν τίποτα περισσότερο από το γεγονός ότι εάν έχετε smartphone, θα χρειαστείτε και θήκη.

Εάν το τηλέφωνό σας πέσει σε τσιμέντο και χτυπηθεί στο πλάι, η πιθανότητα να σπάσει η οθόνη (ή η πλάτη) του είναι μικρότερη, αν όμως πέσει με την πρόσοψη η οθόνη θα ραγίσει, αν και αυτό δεν σημαίνει ότι θα πάψει να λειτουργεί.

Στο τεστ πτώσης του iPhone 6 στο πλάι, η συσκευή έπεσε με την πρόσοψη και η οθόνη του έσπασε. Το iPhone 6 Plus αντίθετα, προσγειώθηκε στο πλάι και εμφανώς απέκτησε σημάδια πτώσης, δεν έσπασε όμως. Τέλος, στην πτώση με την πρόσοψη η οθόνη ράγισε σε αμφότερα τα μοντέλα.

Ο Taras Maksimuk (TechRax στο YouTube) έχει περάσει από διάφορα, μάλλον παράξενα τεστ τις συσκευές της Apple, χρησιμοποιώντας πριόνι, σφυρί, τσεκούρι, βενζίνη, Pepsi, σε υγρό υδρογόνο και άλλα. Τώρα, για να βγάλει τα… σπασμένα, ο Maksimuk αποκαλύπτει στο Yahoo πως θα πρέπει να συγκεντρώσει 1 εκατομμύριο προβολές του επίμαχου βίντεο στο κανάλι του στο YouTube. Μέσα σε δύο ημέρες, έχει συγκεντρώσει 362.154 προβολές. Μετά το τεστ πτώσης, σειρά έχουν το μαχαίρι και το σφυρί…

Διαφορετικό είναι το συμπέρασμα της εταιρείας ασφάλισης smartphone SquareTrade, σύμφωνα με την οποία το iPhone 6 και το iPhone 6 Plus είναι πιο ανθεκτικά από οποιοδήποτε προγενέστερο μοντέλο iPhone. Η εταιρεία τα υπέβαλλε σε δοκιμασία πτώσης στο πλάι από μικρότερο ύψος (1,22μ), σε τεστ ολισθιρότητας σε πλαστική και ξύλινη επιφάνεια (όπου το iPhone 6 Plus ήταν βαρύτερο και γλίστρησε περισσότερο) και τέλος, σε τεστ αντοχής στο νερό για 30 δευτερόλεπτα (στο iPhone 6 Plus εμφανίστηκε βλάβη στο ηχείο μετά από μισή ώρα).

Ενδεικτικά αναφέρουμε πως στο iHomeService.gr, το κόστος της αλλαγής της οθόνης 4» του iPhone 5S, στην έδρα σας, κοστίζει 172 ευρώ (με ΦΠΑ). Στα νεότερα (και μεγαλύτερα) μοντέλα, με τιμή αγοράς μεγαλύτερη από 700 και 800 ευρώ αντίστοιχα, το κόστος της αντικατάστασης της οθόνης εκτιμάται ότι θα είναι σημαντικά μεγαλύτερο, ακόμα και υπερδιπλάσιο τουλάχιστον τους πρώτους μήνες της κυκλοφορίας τους.

{{{related}}}

In.gr Τεχνολογία

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024