Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στις 22 Οκτωβρίου 2014 αναμένονται νέα iPad, iPad mini και το OS X Yosemite

Στις 22 Οκτωβρίου 2014 αναμένονται νέα iPad, iPad mini και το OS X Yosemite

Ένα χρόνο μετά την ανακοίνωση του iPad Air, του iPad mini με οθόνη Retina και της πρώτης δωρεάν αναβάθμισης του λειτουργικού των Mac, OS X Mavericks, η Apple εκτιμάται ότι θα ανανεώσει την οικογένεια των tablet της και θα διαθέσει άμεσα στις 22 Οκτωβρίου 2014 το OS X Yosemite.

Ένα χρόνο μετά την ανακοίνωση του iPad Air, του iPad mini με οθόνη Retina και του OS X Mavericks, η Apple εκτιμάται ότι θα ανανεώσει την οικογένεια των tablet της και θα διαθέσει άμεσα στις 22 Οκτωβρίου 2014 το OS X 10.10 Yosemite. Τον Οκτώβριο του 2013, ο Τιμ Κουκ η Apple υιοθέτησε την πρακτική της διάθεσης αναβαθμίσεων στο λειτουργικό σύστημα των Mac δωρεάν. Επίσης, οι σουίτες εφαρμογών iLife και iWork άρχισαν να διατίθενται δωρεάν σε όλες τις συσκευές με iOS 7.

Το 2014, η Apple αναμένεται να ανανεώσει τα iPad Air 9,7» και iPad mini 7,9» με iOS 8, σε μια προσπάθεια να αναστρέψει την καθοδική πορεία των πωλήσεων των tablet της επί δύο διαδοχικά τρίμηνα, παρατηρεί το Bloomberg. Tα φώτα όμως είναι στραμμένα στο μεγάλο iPad που λέγεται ότι θα έχει διαγώνιο 12,9 ίντσες και η μαζική παραγωγή του θα ξεκινήσει το πρώτο τρίμηνο του 2014.

Η Apple ανακοίνωσε τον Ιούνιο τις αλλαγές στο λειτουργικό σύστημα των υπολογιστών Mac στην καθιερωμένη ετήσια συνάντησή της με τους προγραμματιστές, στο Worldwide Developers Conference 2014. Αδιαμφισβήτητη παραδοχή από το κοινό, η ομοιότητά του ανασχεδιασμένου περιβάλλοντος του Mac OS 10.10 ή Yosemite με το iOS, το λειτουργικό των iPad και του iPhone.

Το iOS πέρασε στην έκδοση 8 στις 17 Σεπτεμβρίου 2014.

Το κυριότερο ίσως παραδοτέο του Mac OS X 10.10 ή Yosemite είναι το Continuity, η διασύνδεση δηλαδή του δημοφιλούς iPhone με τους υπολογιστές γραφείου και laptop της εταιρείας του Κουπερτίνο. Έτσι, για παράδειγμα, θα μπορεί κανείς να σερφάρει με το Safari από τον Mac και να συνεχίζει την πλοήγησή του ξεκλειδώνοντας το iPad προς τα πάνω. Οι χρήστες θα μπορούν να στέλνουν με ένα κλικ αρχεία από το ένα στο άλλο και τανάπαλιν. Επίσης, θα μπορούν να αξιοποιήσουν το πρόγραμμα κίνησης δεδομένων του κινητού τηλεφώνου τους στον Mac τους (Instant Hotspot). Mε το λεγόμενο «Handoff» οι συσκευές θα μοιάζουν να αναγνωρίζονται και θα παραδίδουν η μια στην άλλη την σκυτάλη όταν ο χρήστης το επιλέξει. Διαβάστε περισσότερα για το OS X Yosemite στο tech.in.gr. Δείτε επίσης τις αναθεωρημένες προβλέψεις της Gartner σχετικά με την πορεία των ανταγωνιστικών λειτουργικών συστημάτων, σύμφωνα με τις οποίες, ο δρόμος για τα Windows καθίσταται δύσβατος.

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024