Στο 5% περίπου περιορίζεται η διαφορά στις επιδόσεις του Apple iPhone 6 από το Apple iPhone 5S, σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα στο μετροπρόγραμμα Basemark X, σχετικά με την απόδοση του νέου 64μπιτου επεξεργαστή A8.

Ο διπύρηνος κεντρικός επεξεργαστής 1,4GHz και η A8 GPU σημείωσαν σκορ 21.204,26 και το iPhone 6 αναρριχήθηκε στην κορυφή της κατάταξης, σύμφωνα με το τεστ που διεξήγαγε η δημιουργός του benchmark, η εταιρεία Rightwave. Συγκριτικά, το προγενέστερο μοντέλο iPhone 5S σημείωσε 20.253,80 μονάδες στο ίδιο benchmark. Έτσι, η διαφορά που χωρίζει το iPhone 6 από το iPhone 5S είναι πολύ μικρότερη σε σχέση με αυτή που χώριζε το iPhone 5S από το iPhone 5 (10.973,36), μεταδίδει το HotHardware.com.

Η Apple είχε τονίσει πως ο Α8 είναι ταχύτερο τσιπ από τον A7, αν και έχει να εξυπηρετήσει οθόνη μεγαλύτερης διαγωνίου και νέες λειτουργίες, προσθέτοντας πως η σχεδίασή του και συγκεκριμένα, ο τρόπος που κάνει την διαχείριση ισχύος του επιτρέπουν να εξυπηρετεί για περισσότερο χρόνο αφενός την αναπαραγωγή βίντεο με υψηλότερο ρυθμό καρέ ανά δευτερόλεπτο, αφετέρου τα παιχνίδια με πλούσια γραφικά.

Από την άλλη, η υπερδιπλάσια διαφορά στις επιδόσεις που σημειώνει το iPhone 6 σε σχέση με το iPhone 5 είναι αξιόλογη και τουλάχιστον ως προς την επεξεργαστική ισχύ φαίνεται ότι δικαιολογεί την αναβάθμιση από το ακριβότερο μοντέλο που κυκλοφόρησε τον Νοέμβριο του 2012, στο πιο οικονομικό μοντέλο δύο χρόνια αργότερα.


Πηγή: Apple.com

Κατά την ανακοίνωση των νέων μοντέλων, η Apple είχε επιλέξει να κάνει την σύγκριση iPhone προς iPhone και να τονίσει την αύξηση των επιδόσεων διαχρονικά από το 2007. Έτσι, σημείωνε πως στα γραφικά οι επιδόσεις που χωρίζουν το iPhone 6 του 2014 από το iPhone 6 του 2007 έχουν πολλαπλασιαστεί 84 φορές. Για την κεντρική μονάδα επεξεργασίας, οι επιδόσεις έχουν αυξηθεί έως και 50 φορές, έδειξε η Apple.

Διαβάστε επίσης στο tech.in.gr:

In.gr Τεχνολογία

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr