Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Επικοινωνία με HD Voice μεταξύ συνδρομητών Vodafone στην Μ.Βρετανία

Επικοινωνία με HD Voice μεταξύ συνδρομητών Vodafone στην Μ.Βρετανία

Η Vodafone άρχισε να παρέχει την υπηρεσία HD Voice στους Βρετανούς συνδρομητές της. Το HD Voice αφορά την επικοινωνία μόνο μεταξύ συνδρομητών Vodafone με smartphone που υποστηρίζουν την τεχνολογία, μέσω του δικτύου 3G. Οι συνδρομητές 4G θα μπορούν επίσης να ακούν και να ακούγονται πιο καθαρά όταν το τηλέφωνό τους μεταβαίνει στο δίκτυο 3G για την διεκπεραίωση της τηλεφωνικής κλήσης.

Η Vodafone άρχισε να παρέχει την υπηρεσία HD Voice στους Βρετανούς συνδρομητές της. Το HD Voice αφορά την επικοινωνία μόνο μεταξύ συνδρομητών Vodafone με smartphone που υποστηρίζουν την τεχνολογία, μέσω του δικτύου 3G -όχι από κινητό σε σταθερό ή αντίστροφα ή μεταξύ συνδρομητών διαφορετικών δικτύων. Οι συνδρομητές 4G θα μπορούν επίσης να ακούν και να ακούγονται πιο καθαρά όταν το τηλέφωνό τους μεταβαίνει στο δίκτυο 3G για την διεκπεραίωση της τηλεφωνικής κλήσης. Τέλος, η εταιρεία αναφέρει πως το HD Voice θα βελτιώσει τον ήχο και κατά την διεξαγωγή τηλεδιασκέψεων.

Το δίκτυο κινητής τηλεφωνίας εξηγεί πως η τεχνολογία HD Voice σημαίνει επικοινωνία με καθαρό ήχο, χωρίς θόρυβο από τον περιβάλλοντα χώρο, αφού οι συχνότητες που «αντιλαμβάνεται» (50Hz-7kHz) καλύπτουν μεγαλύτερο φάσμα από αυτό τις ανθρώπινης ομιλίας (80Hz-14kHz) και ο ρυθμός με τον οποίο καταγράφεται το ηχητικό σήμα είναι σημαντικά μεγαλύτερος (από τις 8.000 στις 16.000 φορές ανά δευτερόλεπτο). Μάλιστα, η εταιρεία παραπέμπει σε ένα επεξηγηματικό βίντεο, για να επιδείξει την αισθητή διαφορά στην επικοινωνία φωνής μέσω HD Voice, κάνοντας μια κλήση με και χωρίς HD Voice:

Στην Ελλάδα, μόνο η Cosmote παρέχει την δυνατότητα HD Voice.

In.gr Τεχνολογία

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024