Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Η δύναμη της καμπύλης» στο περίπτερο της Samsung στην IFA 2014

«Η δύναμη της καμπύλης» στο περίπτερο της Samsung στην IFA 2014

Η Samsung Electronics παρουσίασε στην IFA 2014 17 κυρτές τηλεοράσεις UHD, FHD και LED, από 48” έως 105 ίντσες, την εύκαμπτη UHD τηλεόραση 105”, καθώς και ένα νέο κυρτό Soundbar, δίπλα σε ένα καλλιτεχνικό installation του Miguel Chevalier.

Η Samsung Electronics παρουσίασε στην IFA 2014 17 κυρτές τηλεοράσεις UHD, FHD και LED, από 48” έως 105 ίντσες, την εύκαμπτη UHD τηλεόραση 105”, καθώς και ένα νέο κυρτό Soundbar, δίπλα σε ένα καλλιτεχνικό installation του Miguel Chevalier.

Σε μια προσπάθεια να πείσει ακόμα και τους πλέον δύσπιστους ότι η τηλεόραση στο μέλλον θα είναι κυρτή, ο νοτιοκορεάτης κατασκευαστής αξιοποίησε την έκθεση του Βερολίνου για να κάνει μια εντυπωσιακή επίδειξη. «Βρισκόμαστε στην έναρξη μιας νέας εποχής στην εμπειρία θέασης – μιας εποχής που καθοδηγείται από τις καμπύλες: έναν απλό, αλλά τόσο δυναμικό σχεδιασμό που βελτιώνει την εμπειρία θέασης, αλλά και τη συνολική εμπειρία των αισθήσεων,» δήλωσε ο κύριος HyunSuk Kim, Executive Vice President του Visual Display Business στη Samsung Electronics. «Η IFA 2014 σηματοδοτεί μία μοναδική ευκαιρία να μοιραστούμε τη δύναμη της καμπύλης με τον κόσμο για να γνωρίσουν την κυρτή τηλεόραση και το αποτέλεσμα που προσφέρει στην εμπειρία θέασης στο σπίτι, αλλά και συνολικά στην αγορά».

Η κυρτή UHD τηλεόραση 105 ιντσών είναι η μεγαλύτερη κυρτή UHD τηλεόραση -χωρίς να είναι η πρώτη, με την LG να διεκδικεί τον τίτλο του πρωτοπόρου από την CES 2014- και διαθέτει πανοραμική αναλογία 21:9, υποσχόμενη στους θεατές μία κινηματογραφική εμπειρία θέασης στο σπίτι. Με ανάλυση οθόνης 11 εκατομμυρίων pixel, διαθέτει πέντε φορές μεγαλύτερη ανάλυση από την Full HD και μπορεί να μετατρέπει το περιεχόμενο σε ανάλυση UHD. Επιπλέον, το Peak Illuminator, η αποκλειστική τεχνολογία ποιότητας εικόνας της Samsung, ξεχωρίζει τις μικρές διαφορές στη φωτεινότητα και τονίζει τις χρωματικές αντιθέσεις για να επεκτείνει το εύρος φωτεινότητας στην οθόνη για ακόμα περισσότερη λεπτομέρεια, ακόμα και στις σκοτεινές σκηνές. Η Samsung 105” Curved UHD TV διαθέτει ένα δυνατό ενσωματωμένο ηχείο 160W, προσφέροντας στους καταναλωτές μία ακόμα καλύτερη εμπειρία θέασης, ενώ ο σχεδιασμός Timeless Gallery δίνει μία όμορφη νότα στη διακόσμηση οποιουδήποτε σπιτιού.

Η Samsung έχει δεσμευθεί να επεκτείνει το οικοσύστημα UHD. Γι’ αυτό τον λόγο συνεργάζεται με κάποια από τα μεγαλύτερα ονόματα στο χώρο της ψυχαγωγίας.

Επίπεδη ή κυρτή;

Η Bendable TV της Samsung από επίπεδη γίνεται κυρτή και τανάπαλιν με το πάτημα ενός κουμπιού στο τηλεχειριστήριο. Ανάλογα με τον αριθμό των τηλεθεατών και την απόσταση από την τηλεόραση στο καθιστικό, η καμπυλότητα της τηλεόρασης αλλάζει από το τηλεκοντρόλ.

Η Samsung παρουσίασε την πρώτη παγκοσμίως και μεγαλύτερη εύκαμπτη τηλεόραση στην ευρωπαϊκή αγορά, την πρωτοποριακή Bendable UHD TV. Με την εντυπωσιακή οθόνη UHD 105” και αναλογία 21:9, η Samsung Bendable UHD TV μπορεί να γίνει είτε επίπεδη είτε κυρτή, προσφέροντας στους θεατές τη δυνατότητα να δουν τηλεόραση, όπως επιθυμούν. Η νέα δημιουργία της Samsung διαθέτει σχεδιασμό Timeless Gallery. Επιπλέον, υποστηρίζει τα λεγόμενα UHD Dimming και UHD Upscaling για μεγαλύτερη λεπτομέρεια στην εικόνα, μείωση της διάχυσης του φωτός και βελτιωμένη αντίθεση για «απίστευτη» ποιότητα εικόνας.

Κυρτές ηχόμπαρες

Εκτός από τις τηλεοράσεις, η Samsung επιλέγει την καμπυλότητα και για τις HW-H7500 και HW-H7501, τις πρώτες κυρτές soundbar που ταιριάζουν στις κυρτές τηλεοράσεις της Samsung. «Ο κομψός, κυρτός σχεδιασμός τους θυμίζει αίθουσα μεγάρου μουσικής, προσφέροντας σύστημα ήχου 8.1 με δυναμικούς ήχους surround σε κάθε άκρη», υποστηρίζει ο κατασκευαστής.

Νέο επίσης το Wireless Audio Multiroom, M3, μια προσθήκη στην οικογένεια των συσκευών Wireless Audio Multiroom της Samsung, για εύκολο έλεγχο που δίνει τη δυνατότητα στον χρήστη να «φέρνει» πολλαπλές μουσικές πηγές σε ένα σύστημα. Επιπλέον, η Samsung ανακοίνωσε τη συνεργασία της με το Spotify και προσφέρει, μέσω του Spotify Connect, τη δυνατότητα στους χρήστες να έχουν τη μουσική που αγαπάνε οπουδήποτε μέσα στο σπίτι. Επίσης, δίνει τη δυνατότητα χρήσης περισσότερων από ένα Samsung Wireless Audio Multiroom ταυτόχρονα για πρώτη φορά μέσω του Spotify Connect.

Καλλιτεχνική Συνεργασία με τον Διάσημο Digital Artist Miguel Chevalier

Στην IFA, οι επισκέπτες του περιπτέρου της Samsung είδαν το installation “Origin of the Curve” του διάσημου καλλιτέχνη, Miguel Chevalier: «Το δημιούργημα αξιοποιεί τον όμορφο σχεδιασμό της νέας κυρτής UHD τηλεόρασης της Samsung και επιβεβαιώνει τη δέσμευση της εταιρείας για συνδυασμό των κόσμων της τέχνης και της τεχνολογίας», σημειώνει η εταιρεία: Το “Origin of the Curve” παρουσιάζει τις καμπύλες με έναν όμορφο, συναισθηματικό και καλλιτεχνικό τρόπο. Το installation αντλεί την έμπνευσή του από τη δύναμη και την ομορφιά της καμπύλης και αποτελείται από πλήθος αλληλο-επικαλυπτόμενων αψίδων, αξιοποιώντας το μοναδικό σχεδιασμό της νέας κυρτής UHD τηλεόρασης της Samsung. Μοναδικά χρώματα και εικόνες μπερδεύονται και διαχωρίζονται σαν σε χορευτική κίνηση, πάντα σε λεπτομερή UHD ανάλυση. Παράλληλα, υπέρυθροι αισθητήρες προσφέρουν τη δυνατότητα στους επισκέπτες της IFA 2014 να αλληλεπιδρούν με το “Origin of the Curve”, δημιουργώντας διακριτές, οπτικές διακυμάνσεις στις οθόνες των κυρτών τηλεοράσεων ως αποτέλεσμα της αφής και της κίνησης.

In.gr Τεχνολογία

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024