Η Motorola Mobility ανακοίνωσε την άμεση διαθεσιμότητα του πρώτου smartwatch της στις ΗΠΑ, του στρογγυλού Moto360 αντί 250 δολαρίων. Το Moto360 αναμένεται να διατεθεί σε περισσότερες αγορές τον Οκτώβριο -μεταξύ των οποίων και το Ηνωμένο Βασίλειο. Το έξυπνο ρολόι της εταιρείας που εξαγόρασε η Google θα είναι συμβατό με τα smartphone που τρέχουν Android 4.3 ή μεταγενέστερη έκδοση.

Το Moto360 έχει διάμετρο 4,6 εκατοστά και βάρος 49 γραμμάρια. Η μπαταρία του 320mAh επαρκεί για μια ημέρα «μεικτής χρήσης», με δυνατότητα ασύρματης φόρτισης. Η λειτουργία του βασίζεται στον επεξεργαστή OMAP 3 της Texas Instruments. Στο σώμα του έχουν ενσωματωθεί αισθητήρες για την καταμέτρηση των βημάτων και του καρδιακού παλμού, ενώ σε ότι αφορά την αντίστασή του στις γρατζουνιές και το νερό, το Moto360 έχει Corning Gorilla Glass 3 και φέρει πιστοποίηση IP67. Διαθέτει διπλό μικρόφωνο για την καλύτερη αξιοποίηση της δυνατότητας χρήσης με φωνητικές εντολές. Κυκλοφορεί άμεσα στις Ηνωμένες Πολιτείες με δερμάτινο λουράκι σε τρία χρώματα.

Διαθέσιμα μοντέλα
1. Light stainless steel case + gray Horween® leather band
2. Dark stainless steel case + black Horween® leather band
3. Light stainless steel case + stone Horween® leather band
Συμβατότητα
Smartphones που τρέχουν Android 4.3+
Λειτουργικό σύστημα
Android Wear
Οθόνη
1.56″ 320 x 290, 205ppi
LCD με οπίσθιο φωτισμό
Corning® Gorilla Glass 3
Διαστάσεις πρόσοψης
Διάμετρος 46mm με πάχος 1,15 εκατοστά
Βάρος
49g
Μπαταρία
320mAh – αυτονομία «όλη μέρα» (μικτή χρήση)
Ασύρματη φόρτιση (το charging dock περιλαμβάνεται στην συσκευασία)
Επεξεργαστής
TI OMAP™ 3
Μνήμη
4GB εσωτερικός αποθηκευτικός χώρος + 512MB RAM
Συνδεσιμότητα
Bluetooth 4.0 Low Energy
Αισθητήρας
Πεδόμετρο
Αισθητήρας καρδιακού παλμού (Optical heart rate monitor, PPG)
Προστασία από το νερό
IP67
Άλλα
Ένα φυσικό πλήκτρο
Μηχανισμός δόνησης
Διπλά μικρόφωνα

Το μόνο smartwatch που είναι επίσης στρογγυλό είναι το LG G Watch R που ανακοίνωσε νωρίτερα η LG, με ανάλογα χαρακτηριστικά (Qualcomm Snapdragon 400 1,2GHz, 4GB χώρο, 410mAh μπαταρία, οθόνη 1,3» Plastic-OLED, με πάχος 1,1 εκατοστά). To LG Watch R αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 14 Οκτωβρίου με τιμή υψηλότερη από αυτή του προγενέστερου LG Watch (229 δολάρια), όταν οι πρώτες εκτιμήσεις το τοποθετούν στα 249 δολάρια, περίπου όσο και το Moto360.

Διαβάστε περισσότερα για τα smartwatch στο tech.in.gr:

In.gr Τεχνολογία