Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η LG στην IFA 2014

Η LG στην IFA 2014

Λίγο πριν την επίσημη έναρξη της IFA 2014, της μεγαλύτερης ευρωπαϊκής έκθεσης καταναλωτικών ηλεκτρονικών ειδών που πραγματοποιείται από τις 5 έως τις 10 Σεπτεμβρίου στο Βερολίνο, η LG Electronics την πρώτη εμπορική κυρτή τηλεόραση 4K OLED TV, το νέο G Watch R που διαθέτει λειτουργικό Android Wear, τις σκούπες CordZero και συσκευές που ανταποκρίνονται στα απλά καθημερινά ζητήματα.

Λίγο πριν την επίσημη έναρξη της IFA 2014, της μεγαλύτερης ευρωπαϊκής έκθεσης καταναλωτικών ηλεκτρονικών ειδών που πραγματοποιείται από τις 5 έως τις 10 Σεπτεμβρίου στο Βερολίνο, η LG Electronics την πρώτη εμπορική κυρτή τηλεόραση 4K OLED TV, το νέο G Watch R που διαθέτει λειτουργικό Android Wear, τις σκούπες CordZero και συσκευές που ανταποκρίνονται στα απλά καθημερινά ζητήματα.

Επιμένει δε πως η τεχνολογία δεν είναι απαραίτητο να σημαίνει και αυξημένη πολυπλοκότητα: «Αυτό που επιθυμούν πραγματικά οι καταναλωτές είναι να έχουν μια καλύτερη ζωή χωρίς να απαρνηθούν την τεχνολογία, που συχνά όμως κάνει την καθημερινότητα πιο περίπλοκη», ανέφερε ο Wayne Park, Executive Vice President και Global Sales & Marketing Officer της LG Electronics. «Όλοι επιθυμούν την τεχνολογία όχι μόνο στα σπίτια τους, αλλά και μαζί τους on the go, ωστόσο παρενέργεια αυτής της επιθυμίας είναι συχνά η πολυπλοκότητα. Η LG είναι έτοιμη να παρουσιάσει στους καταναλωτές τα πιο καινοτόμα προϊόντα που δημιουργήθηκαν με γνώμονα να κάνουν τη ζωή καλύτερη και πιο άνετη».

Το μέλλον της τηλεόρασης, κατά την LG: LG 4K OLED TV

Η τηλεόραση 4Κ OLED, η πρώτη εμπορική τηλεόραση παγκοσμίως που διαθέτει την καλύτερη τεχνολογία εικόνας που είναι αυτή τη στιγμή διαθέσιμη, υπόσχεται μια εντελώς νέα εμπειρία θέσης, υποστηρίζει ο κατασκευαστής. Στη φετινή IFA, οι τηλεοράσεις της LG 4K OLED προσφέρουν πλούσια χρώματα, απόλυτες αντιθέσεις και ανάλυση 4Κ -ή 33 εκατομμύρια υπο-pixel. Η εργονομικά κυρτή οθόνη της 4K OLED TV προσφέρει ευρεία γωνία θέασης και τελικά μία απόλυτα καθηλωτική εμπειρία.

Άλλο ένα τεχνολογικό επίτευγμα αποτελεί η εύκαμπτη OLED TV 77 ιντσών που επιτρέπει στους χρήστες να προσαρμόζουν την καμπυλότητα της οθόνης ανάλογα με τον αριθμό των θεατών ή το είδος του περιεχομένου που θέλουν να παρακολουθήσουν. Η προηγμένη τηλεόραση OLED διαθέτει επιπλέον αυτοματοποιημένη ρύθμιση ήχου και ποιότητας εικόνας ανάλογα με την επιλεγμένη καμπυλότητα. Η LG θα παρουσιάσει επίσης μία νέα κυρτή τηλεόραση OLED 55 ιντσών διακοσμημένη με κρύσταλλα Swarovski: Τα αστραφτερά κρύσταλλα αναδεικνύουν περισσότερο τα λαμπερά, έντονα χρώματα που παράγουν τα αυτοφωτιζόμενα pixels της τεχνολογίας OLED.

Καλύτερη ποιότητα εικόνας, ‘έξυπνες’ δυνατότητες

Η LG θα παρουσιάσει την ολοκληρωμένη σειρά ULTRA HD τηλεοράσεων, στις 49, 55, 65, 79, 84, 98 και 105 ίντσες. Χάρη στο πάνελ LG IPS 4K, το οποίο παρέχει την ακριβέστερη αναπαραγωγή χρώματος και ευρεία γωνία προβολής, οι χρήστες μπορούν να παρακολουθήσουν το περιεχόμενο από σχεδόν οποιαδήποτε γωνία χωρίς κανένα συμβιβασμό στην απεικόνιση ή την απώλεια χρωμάτων. Η 105 ιντσών τηλεόραση CURVED ULTRA HD με αναλογία οθόνης CinemaScope 21:9 διαθέτει εκπληκτική 5K ανάλυση (5120 x 2160), που συγκεντρώνει 30 τοις εκατό περισσότερα pixel από την ανάλυση 4K. Η εντυπωσιακά μεγάλη οθόνη της τηλεόρασης θα προσφέρει στους θεατές μια πραγματική κινηματογραφική εμπειρία με εξίσου εντυπωσιακό σύστημα ήχου 7.2 καναλιών και 150 Watt.

Σε ότι αφορά στο περιεχόμενο Ultra HD που θα αξιοποιήσει τις δυνατότητες των τηλεοράσεων LG ULTRA HD, η LG σημειώνει πως έχει φροντίσει για την άμεση διαθεσιμότητά του, με την συνεργασία της με την Netflix, την Amazon και την Wuaki. Τηλεοπτικά προγράμματα σε Ultra HD για τους ευρωπαίους καταναλωτές εξασφαλίστηκαν μέσω συνεργασιών με τα Filmbox Live, Maxdome, videociety και Okko. Η LG θα παρουσιάσει επιπλέον το πρώτο παγκοσμίως περιεχόμενο ανάλυσης Ultra HD σε streaming αποκλειστικά στη νέα LG Hybrid Broadcast Broadband TV (HbbTV) σε συνεργασία με τη ‘France Televisions’. Με το True 4K Engine της LG, το περιεχόμενο τυπικής ευκρίνειας (SD) και υψηλής ευκρίνειας (HD) μπορεί να αναβαθμιστεί ώστε να αποκτήσει ανάλυση παραπλήσια της 4K για ακόμα μεγαλύτερη απόλαυση θέασης.

Διαθέσιμη σε όλες τις OLED και ULTRA HD τηλεοράσεις, η πλατφόρμα webOS Smart+ της LG παρέχει μια απλή και απολαυστική εμπειρία του χρήστη με γρήγορη, εύκολη πρόσβαση στον κόσμο της ψυχαγωγίας. Η πλατφόρμα LG webOS προσφέρει ευκολότερη αναζήτηση περιεχομένου, επιτρέποντας στους χρήστες την απρόσκοπτη εναλλαγή μεταξύ των εφαρμογών, των υπηρεσιών, των ζωντανών μεταδόσεων και του περιεχομένου που είναι αποθηκευμένο σε εξωτερικές συσκευές. Με τη βοήθεια του καρτούν χαρακτήρα BeanBird, η πλατφόρμα webOS καθιστά εύκολη υπόθεση την εγκατάσταση και τη σύνδεση με την τηλεόραση. Φέτος, κατά τη διάρκεια της IFA, οι επισκέπτες θα είναι σε θέση να δημιουργήσουν τους δικούς τους χαρακτήρες BeanBird, οι οποίοι θα εμφανίζονται σε ένα μεγάλο video wall στο booth της LG.

Επιπλέον, στην IFA, η LG θα παρουσιάσει την πρώτη 8K τηλεόραση (7680 x 4320), μια συσκευή 98 ιντσών που διαθέτει δεκαέξι φορές την ανάλυση της Full HD TV και τέσσερις φορές μεγαλύτερη από τις 4K τηλεοράσεις.

Wearable συσκευές προηγμένης τεχνολογίας

Μετά την παρουσίαση του LG G Watch, μία από τις πρώτες συσκευές της αγορά με λειτουργικό σύστημα Android Wear, η LG στοχεύει να ηγηθεί και στην κατηγορία των wearable συσκευών συνδυάζοντας τον κλασικό σχεδιασμό με την προηγμένη τεχνολογία. Το νέο LG G Watch R αποτελεί την πρώτη παγκοσμίως wearable συσκευή με κυκλική οθόνη P-OLED (Plastic OLED) που καταλαμβάνει το 100 τοις εκατό της επιφάνειάς του. Η νέα Android wearable συσκευή της LG μοιάζει με πραγματικό ρολόι και πλαισιώνεται από ένα δυνατό και ανθεκτικό ανοξείδωτο πλαίσιο που διαθέτει μια γκάμα επιλογών εμφάνισης, προσβάσιμων στο χρήστη με ένα απλό άγγιγμα της οθόνης.

Το νέο KizON, η συσκευή της LG που φοριέται στο χέρι και είναι αποκλειστικά σχεδιασμένη για παιδιά, αποδεικνύει τη δέσμευση της LG να προσφέρει καινοτόμα προϊόντα που είναι ταυτόχρονα και φιλικά σε όλη την οικογένεια. Ειδικά σχεδιασμένη για παιδιά προσχολικής και νηπιακής ηλικίας, το KizON προσφέρει ασφαλείς πληροφορίες για τη θέση των παιδιών σε πραγματικό χρόνο και επιτρέπει στους γονείς να μπορούν να εντοπίζουν τα παιδιά τους άμεσα μέσω του smartphone ή του tablet τους, ώστε να μην ανησυχούν.

Η ολοκληρωμένη σειρά της οικογένειας LG G3

H ολοκληρωμένη σειρά G3 της LG θα παρουσιαστεί στην IFA 2014 με τα G3 Beat, G Vista και G3 Stylus τα οποία θα συνοδεύουν το διεθνούς φήμης G3. Με συνέπεια στη δέσμευση της LG για μια ομοιόμορφη εμπειρία χρήσης προς όλους τους καταναλωτές, τα νέα smartphones διαθέτουν τη σχεδιαστική γραμμή και την premium εμπειρία χρήσης (UX) του LG G3, όπως επίσης και τα βασικά χαρακτηριστικά του, διαμορφωμένα ειδικά για το χαρακτήρα και το ύφος του κάθε μοντέλου, ενώ θα είναι διαθέσιμα σε ακόμα πιο προσιτή τιμή, χωρίς συμβιβασμούς στην ποιότητα.

Το G3 Beat (G3s για την Ευρώπη και την Κοινοπολιτεία Ανεξάρτητων Κρατών- CIS) προσφέρει μια premium εμπειρία χρήσης (UX) και ταχύτατη τεχνολογία Laser Auto Focus σε ένα πιο συμπαγές πακέτο, σχεδιασμένο γύρω από ένα λεπτό πλαίσιο οθόνης 5 ιντσών. Το μοντέλο G Vista διαθέτει οθόνη 5,7 ιντσών για μεγαλύτερη on-the-go ψυχαγωγία και χαρακτηριστικά παρόμοια με αυτά του G3, ενώ το G3 Stylus διαθέτει ευρύχωρη IPS οθόνη 5.5 ιντσών και γραφίδα Rubberdium για χειρόγραφες σημειώσεις και ζωγραφική.
{{{related}}}

‘Έξυπνο’ Σπίτι που επικοινωνεί χρησιμοποιώντας καθημερινή γλώσσα

Το Smart Home της LG, που θα παρουσιαστεί στην IFA 2014, δημιουργήθηκε βάσει της κεντρικής ιδέας της ενοποίησης των διαφορετικών ‘έξυπνων’ συσκευών σε ένα σύστημα με στόχο τη μεγαλύτερη άνεση και ευκολία. Στο επίκεντρο βρίσκεται η νέα υπηρεσία LG HomeChat. Με τη χρήση του smartphone, οι ιδιοκτήτες μπορούν να ελέγχουν πλήρως το smart home και επίσης να εξοικονομήσουν χρόνο και ενέργεια χρησιμοποιώντας λειτουργίες όπως οι ‘Leaving Home’, ‘Coming Home’ ή ‘Vacation’.

Το LG Smart Home είναι συμβατό με τις ήδη υπάρχουσες πλατφόρμες συστημάτων ‘έξυπνων σπιτιών’, αλλά και με συσκευές άλλων κατασκευαστών μέσω ανοιχτών πρωτοκόλλων όπως το ‘AllJoyn’ της κοινοπραξίας AllSeen Alliance. Το AllJoyn κρατά τους χρήστες ενήμερους για το status των ‘έξυπνων’ οικιακών συσκευών LG, ώστε όταν για παράδειγμα το πλυντήριο ολοκληρώσει μία πλύση, ο χρήστης αυτόματα θα λάβει μία ειδοποίηση στην LG Smart+ TV (πλατφόρμα webOS).

‘Έξυπνες’ και ενεργειακά αποδοτικές συσκευές

Στην IFA 2014, η LG θα παρουσιάσει όλες τις νέες σειρές οικιακών συσκευών που προσφέρουν τη μεγαλύτερη άνεση και αλλά και εξαιρετική ενεργειακή απόδοση, ενώ είναι σχεδιασμένες βάσει υψηλών ευρωπαϊκών προδιαγραφών. Η νέα σειρά από premium ηλεκτρικές σκούπες LG CordZero αναμένεται να συγκεντρώσει το περισσότερο ενδιαφέρον, καθώς περιλαμβάνει συσκευές που λειτουργούν χωρίς καλώδια.

Η σειρά περιλαμβάνει τις ηλεκτρικές σκούπες με κάδο CordZero, διπλής λειτουργίας CordZero 2 in 1, την τετράγωνη ρομποτική σκούπα HOM-BOT SQUARE και την σκούπα CordZero Bedding, ειδικά για τον καθαρισμό υφασμάτων και στρωμάτων. Όπως υποδηλώνει η ονομασία της, η σειρά CordZero παρέχει μία ιδιαίτερα αποτελεσματική και άνετη εμπειρία χρήσης χωρίς την ταλαιπωρία που δημιουργούν τα καλώδια, χάρη στην καινοτομία της LG Smart Inverter Motor και στις προηγμένες επαναφορτιζόμενες μπαταρίες της.

Η LG θα παρουσιάσει επίσης τη νέα σειρά των ενεργειακά αποδοτικών ψυγείων της που προσφέρουν ακόμα μεγαλύτερη εξοικονόμηση ενέργειας, πιο αθόρυβη λειτουργία και διατηρούν τη φρεσκάδα του περιεχομένου για μεγαλύτερο διάστημα, χάρη στη λειτουργία του καταψύκτη της LG τεχνολογίας ‘Total No Frost’ που ξεπερνά τις προδιαγραφές της ενεργειακής κλάσης A+++ κατά 20 τοις εκατό.

Τα νέα πλυντήρια της LG που θα παρουσιαστούν πρώτη φορά στην IFA μπορούν να ολοκληρώσουν έναν πλήρη κύκλο πλύσης σε 49 μόλις λεπτά και ξεπερνούν τις προδιαγραφές της ενεργειακής κλάσης A+++ κατά 55 τοις εκατό χάρη στην τεχνολογία TurboWash.

Τέλος, το LG Studio αποτελεί μια διακριτικά μοντέρνα, κομψή εντοιχισμένη κουζίνα, σχεδιασμένη βάσει των πιο απαιτητικών ευρωπαϊκών προδιαγραφών, που διαθέτει ψυγείο, ηλεκτρικό φούρνο, πλυντήριο πιάτων και κουζίνα με σύστημα απορροφητήρα – όλα από τις πιο premium σειρές της LG.

Οι επισκέπτες της IFA 2014 μπορούν να δουν όλα τα νέα προϊόντα της LG στην αίθουσα 11.2 του εκθεσιακού κέντρου Messe Berlin.

In.gr Τεχνολογία

Sports in

LIVE: Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας

Παρακολουθήστε live στις 17:15 την εξέλιξη της αναμέτρησης Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας για την 4η αγωνιστική του Top-6 της Stoiximan Basket League. Τηλεοπτικά από ΕΡΤ3.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024