Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Στην Vodafone Ελλάδας το 91,2% της hellas online

Στην Vodafone Ελλάδας το 91,2% της hellas online

Η Vodafone Ελλάδας ανακοίνωσε στις 22 Αυγούστου ότι συμφώνησε με τις εταιρίες Intracom Group και World Equities Investments Holdings SA για την απόκτηση του ποσοστού 72,7% που αυτές κατέχουν στην hellas online, στην τιμή των € 72,7 εκατ.  Η Vodafone Ελλάδας κατέχει ήδη 18,4% μερίδιο στην hellas online και με την ολοκλήρωση αυτής της συμφωνίας το συνολικό ποσοστό θα ανέλθει στο 91,2%.

Η Vodafone Ελλάδας ανακοίνωσε στις 22 Αυγούστου ότι συμφώνησε με τις εταιρίες Intracom Group και World Equities Investments Holdings SA για την απόκτηση του ποσοστού 72,7% που αυτές κατέχουν στην hellas online, στην τιμή των € 72,7 εκατ. Η Vodafone Ελλάδας κατέχει ήδη 18,4% μερίδιο στην hellas online και με την ολοκλήρωση αυτής της συμφωνίας το συνολικό ποσοστό θα ανέλθει στο 91,2%.

Η συμφωνία για την εξαγορά της hellas on line αποτελεί τη συνέχεια της επιτυχημένης, όπως χαρακτηρίζεται, εμπορικής συνεργασίας μεταξύ της Vodafone Ελλάδας και της hellas online από το 2009, όταν η Vodafone απέκτησε ποσοστό άμεσης συμμετοχής στο μετοχικό κεφάλαιο της hellas online.

Με τη συμφωνία αυτή, η Vodafone Ελλάδας καθίσταται ακόμη πιο ισχυρή, αξιοποιώντας περαιτέρω τις δυνατότητες της hellas online, με 519.000 LLU συνδρομητές και 11% μερίδιο αγοράς πελατών σταθερής επικοινωνίας, στο τέλος του 2013. Η hellas online διαθέτει το μεγαλύτερο δίκτυο οπτικών ινών στην Ελλάδα ανάμεσα στους εναλλακτικούς παρόχους, το οποίο ξεπερνά τα 5.200 χλμ. Παράλληλα, η hellas online είναι ο πρώτος πάροχος στην Ελλάδα που αναβαθμίζει το δίκτυο οπτικών ινών του στα 100 Gigabit.

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. και Διευθύνων Σύμβουλος της Vodafone Ελλάδας κ. Γλαύκος Περσιάνης δήλωσε σχετικά: «Πρόκειται για μια συμφωνία η οποία θα επιταχύνει τη στρατηγική μας για την παροχή ολοκληρωμένων υπηρεσιών επικοινωνίας και αποτελεί μια σημαντική εξέλιξη για την ελληνική αγορά. Στόχος μας είναι να προσφέρουμε προϊόντα και υπηρεσίες που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες των συνδρομητών μας, μέσα από ένα από τα πιο ανεπτυγμένα δίκτυα στην Ελλάδα. Η Vodafone θα συνεχίσει να επενδύει στη χώρα σε υποδομές και καινοτόμες τεχνολογίες, οι οποίες συμβάλλουν έμπρακτα στην ανάπτυξη και στην οικονομία».

«Με επίκεντρο τη βέλτιστη εμπειρία του πελάτη και μέσω των αξιόπιστων δικτύων κινητής και σταθερής επικοινωνίας, η Vodafone Ελλάδας θα προσφέρει σε όλους τους συνδρομητές της, παλιούς και νέους, μοναδικές λύσεις επικοινωνίας με αξεπέραστη ποιότητα.», αναφέρεται στην ανακοίνωση της εταιρείας. Με επενδύσεις σε υποδομές του δικτύου, που αγγίζουν τα τρία δισεκατομμύρια ευρώ, η Vodafone παρέχει τις πλέον αξιόπιστες υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας και ευρυζωνικού internet. Οι σημαντικές επενδύσεις στο δίκτυο τρίτης και τέταρτης γενιάς, σε συνδυασμό με τη συμφωνία για την απόκτηση της hellas online, θα ενισχύσουν ακόμη περισσότερο τις δυνατότητες που έχουν ιδιώτες και επαγγελματίες, ώστε να απολαμβάνουν υψηλής ποιότητας υπηρεσίες κινητής και σταθερής επικοινωνίας κάθε στιγμή όπου κι αν βρίσκονται, καταλήγει η ανακοίνωση.

H Intracom Holdings, υπό την ιδιότητά της ως μετόχου της hellas online ελέγχουσα άμεσα και έμμεσα το 57,24% αυτής, αναφέρει ότι η δεσμευτική συμφωνία για την εξαγορά της συμμετοχής του Ομίλου Intracom Holdings στην hellas online έγινε έναντι συνολικού τιμήματος για τις Κοινές Ονομαστικές μετά δικαιώματος ψήφου μετοχές ποσού € 57,2 εκατ. Μέχρι την ολοκλήρωση της συναλλαγής το τίμημα ενδέχεται να διαφοροποιηθεί αναλόγως γεγονότων που δύναται να επηρεάσουν την οικονομική κατάσταση της εταιρείας. Σχετικά με την παραπάνω συμφωνία, o Διευθύνων Σύμβουλος της INTRACOM HOLDINGS και της hellas online κ. Κωνσταντίνος Κόκκαλης δήλωσε: «Είναι μια από τις πιο σημαντικές συμφωνίες στη χώρα μας, καθώς αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας από έναν παγκόσμιο κολοσσό και αναγνώριση της αξίας που έχουμε δημιουργήσει στη hellas online τα τελευταία χρόνια. Η εξέλιξη αυτή συμβαδίζει με τις διεθνείς τάσεις για σύγκλιση και συγκέντρωση της αγοράς των τηλεπικοινωνιών και ανοίγει το δρόμο για περαιτέρω επενδύσεις και ανάπτυξη στον ευρυζωνικό κλάδο. Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι διότι μέσα σε 8 χρόνια η hellas online κατάφερε να εξελιχθεί από έναν μεταπωλητή πάροχο υπηρεσιών internet σε έναν ισχυρό πρωταγωνιστή του τομέα των ολοκληρωμένων ευρυζωνικών υπηρεσιών. Παράλληλα, για τον Όμιλο INTRACOM HOLDINGS, η συγκεκριμένη συμφωνία με ιδιαίτερα επωφελείς όρους για τις συνθήκες της αγοράς, αποφέρει ρευστότητα που θα επιτρέψει στην εισηγμένη την υλοποίηση νέων επενδύσεων σε στρατηγικούς τομείς της ελληνικής οικονομίας.»

Η ολοκλήρωση της εν λόγω συναλλαγής υπόκειται σε όρους και αιρέσεις, περιλαμβανομένων των απαραίτητων εγκρίσεων των αρμόδιων Αρχών (Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων).

In.gr Τεχνολογία

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024