Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τα 10 καλύτερα παγωτά της Αθήνας

Τα 10 καλύτερα παγωτά της Αθήνας

Σιρόπι σοκολάτας, κρέμα με τραγανό μπισκότο, βάφλες με γευστικές μπάλες παγωτού, ξηρούς καρπούς και φρούτα, αγριοκέρασο και παγωτό εκμέκ κατακτούν το έπαθλο της νοστιμιάς. Στον κόσμο του παγωτού ξεχωρίζουν 10 μαγαζιά για την ποικιλία, την πρωτοτυπία και την ιδιαίτερη γεύση τους. Ο «διαγωνισμός» είναι δίκαιος καθώς οι «παίκτες» είναι ιταλικά, αμερικανικά, αλλά και κλασσικά ανατολίτικα […]

Σιρόπι σοκολάτας, κρέμα με τραγανό μπισκότο, βάφλες με γευστικές μπάλες παγωτού, ξηρούς καρπούς και φρούτα, αγριοκέρασο και παγωτό εκμέκ κατακτούν το έπαθλο της νοστιμιάς. Στον κόσμο του παγωτού ξεχωρίζουν 10 μαγαζιά για την ποικιλία, την πρωτοτυπία και την ιδιαίτερη γεύση τους. Ο «διαγωνισμός» είναι δίκαιος καθώς οι «παίκτες» είναι ιταλικά, αμερικανικά, αλλά και κλασσικά ανατολίτικα παγωτά.

Mucca

Τέσσερα χρόνια τώρα θεσπίζει τους δικούς του κανόνες και γράφει μια γλυκιά «ιστορία» στον χώρο του ιταλικού παγωτού. Η πεντανόστιμη φωλιά, που βρίσκεται στη γωνιά της νυχτερινής «τρέλας» της Νέας Ερυθραίας, φροντίζει για κάθε ουρανίσκο από το πρωί έως το βράδυ.

Το βαρύ «πυροβολικό» του Mucca είναι η βάφλα που σερβίρεται με παγωτό, και αυτό που την κάνει τόσο ξεχωριστή είναι η τραγανή της υφή. Πρωταγωνιστές του γευστικού «χορού» το mucca ferrero και το Kinder bueno που εκτός από τη ναπολιτάνικη «σφραγίδα» που φέρουν, «παντρεύουν» μοναδικά τη σοκολάτα με την κρέμα και το τραγανό μπισκότο. Την «παράσταση» κλέβει και το χωνάκι του Mucca που είναι χειροποίητο.

Τιμή μπάλας: €3,50 το μεσαίο μέγεθος για έξω
Χαριλάου Τρικούπη 146 & Στροφυλίου, Νέα Ερυθραία

Zillion’s


Σημαντικός αντίπαλος του Mucca το Zillions, που εκτός από γευστικός παράδεισος τα τελευταία χρόνια έχει γίνει νεανικό στέκι. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που επιλέγουν να πιουν το απόγευμα εκεί τον καφέ τους , αλλά ακόμα περισσότεροι είναι όσοι ανεβαίνουν από το κέντρο της Αθήνας για να δροσιστούν με το παγωτό του. Η μεγάλη ποικιλία των γεύσεων με «πρωταθλητή» το cream and cookies, που χαρίζει μια μοναδική εμπειρία όταν το μπισκότο λιώνει στο στόμα, είναι εκείνη που δίνει το γλυκό «στέμμα» στο Zillion’s. Δεν πάει πίσω και το φιστίκι με φουντούκι, και η καινούρια γεύση waffle banana.

Τιμή μπάλας: €2,70
Διονύσου 70, Κηφισιά Αττική

Max Perry Handmade Chocolates

Ο βασιλιάς της σοκολάτας που από το 2005 γλυκαίνει την καθημερινότητα με ποιοτικές και νόστιμες λιχουδιές δεν ξεχωρίζει μόνο για τις τούρτες, αλλά και για το Στρατσιατέλα παγωτό του και τον εκρηκτικό συνδυασμό σοκολάτας υγείας με βύσσινο.
http://maxperrychocolates.gr/gr/home

Χαρά

Ο πειρασμός συνεχίζεται με την διαχρονική «Χαρά», που ενώ διατηρεί έναν παραδοσιακό χαρακτήρα στην κρέμα, δεν παύει να είναι «πρύτανης» στη νοστιμιά. Τα παγωτά που ξεχωρίζουν στη Χαρά είναι της χανούμισσας με παγωτό εκμέκ, αλλά και η πολίτικη κρέμα που έχει θρέψει γενιές και γενιές.
http://xara.gr/catalog/ice-creams-portions

kayak


Θεσμός στον κόσμο του παγωτού το kayak, θέτει τα «θεμέλια» της νοστιμιάς από το 1996. Δημιουργεί μοναδικούς συνδυασμούς και πρωτοποριακές ιδέες γεύσεων παγωτών και γλυκισμάτων. Δεν τo βρίσκεις σε κάθε γωνία, αλλά διανέμεται αποκλειστικά σε επιλεγμένα σημεία.

Εκτός από τις κλασσικές γεύσεις που έχουν καθιερωθεί και έχουν αγαπήσει όλοι, το kayak έχει προβεί στην παραγωγή αλμυρού παγωτού καθώς και συνδυασμών με ποτά που έχουν ένα εξαιρετικά ιδιαίτερο και πρωτοποριακό αποτέλεσμα (sorbetinis). Δημιούργησε το πρώτο βιολογικό παγωτό (think green) αλλά και το πρώτο παγωτό χωρίς προσθήκη ζάχαρης (think slim) αντικαθιστώντας τη με φυσική γλυκαντική.

Όσον αφορά τo Kayak Greek Frozen yogurt φτιάχνεται από αγνές πρώτες ύλες με 100% φρέσκο ελληνικό γιαούρτι. Οι νέες οκτώ γεύσεις του frozen yogurt του είναι : Κόκκινα μούρα με βασιλικό, βιολογικό παγωτό μe quinoa, φρούτα του πάθους μάνγκο και γιασεμί, κλασσική γεύση γιαουρτιού με stevia, μέλι σουσάμι, βανίλια με cookies digestive, βανίλια Μαδαγασκάρης και σοκολάτα.
http://www.kayak.gr/

Παγωτομανία



Στο υψόμετρο της απόλαυσης και η «Παγωτομανία» , που εκτός από παγωτό φυστίκι φημίζεται και για την αμερικανική βάφλα του που απογειώνει η κλασσική πραλίνα merenda, ενώ «παντρεύεται» με ξηρούς καρπούς, σιρόπι σοκολάτας, μπανάνα και φρέσκα φρούτα. Τα «σκήπτρα» της νοστιμιάς κατέχει το black forest, αλλά και το αγριοκέρασο.
http://pagotomania.gr/

Vero Gelato


Ιταλικό παγωτό, αγνά υλικά και σπιτικές συνταγές μπορεί να βρει κανείς και στο Vero Gelato. Το Gelato περιέχει 50% λιγότερο αέρα από τα υπόλοιπα παγωτά, γι’ αυτό και η γεύση του είναι πλούσια με μαλακή υφή. Συντηρείται σε θερμοκρασία – 12 έως -15 βαθμούς Κελσίου, και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να λιώνει ταχύτερα στο στόμα και μέσα από την κρεμώδη υφή του να απελευθερώνει ευχάριστα όλη την γεύση.
http://www.verogelato.gr/products

Matonella

Ο πήχης της απόλαυσης ανεβαίνει με την Matonella, που «κρύβει» ιδιαίτερα ιταλικά παγωτά. «Σύμμαχός» της η μεγάλη ποικιλία με «πρωτεργάτες» το fior di latte, φυστίκι, φουντούκι, μέντα, μάνγκο, ανανά, γιαούρτι, και καρύδα. Το «κοντέρ» της νοστιμιάς σπάει και με το χειροποίητο παγωτό σε γεύση σόγιας.

Τιμή μπάλας:1,90 ευρώ
Ερμού 82, Πλ. Μοναστηρακίου, Μοναστηράκι.

Waffle house

Παραδοσιακή ιταλική κρέμα και κρέμα μπισκότο μπορεί να βρει κανείς και στον «ογκόλιθο» του παγωτού το Waffle house. Το Ferrero, το Bueno και η μαστίχα με κανέλλα πραγματικά ξεχωρίζουν.
http://www.wafflehouse.gr/

Ben & Jerry’s

Το γευστικό «ταξίδι» κλείνει με το Ben and jerry. Εκείνο που ξεχωρίζει είναι το επικό Brownie, που προέρχεται από ένα αρτοποιείο στο Yonkers, της Νέας Υόρκης. Εδώ και χρόνια χαράσσει μια ξεχωριστή πορεία και είναι άξιος «τιμητής» του αμερικανικού παγωτού.

http://www.ben-jerry.gr/

Eλισάβετ Σταμοπούλου

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024