Κάτι περίεργο σαλεύει σε αυτές τις σπηλιές με τον ερχομό της άνοιξης: αμέτρητα φίδια -μέχρι και 75.000 λένε οι ερευνητές- τυλίγονται το ένα γύρο από το άλλο και προσπαθούν να ζευγαρώσουν.

Ο Πολ Κολάντζελο, φωτογράφος του National Geographic, επισκέφθηκε πρόσφατα τo Ναρσίς, στην επαρχία Μανιτόμπα του Καναδά, την περιοχή που φιλοξενεί τη «μεγαλύτερη συγκέντρωση φιδιών στον κόσμο».

Τα φίδια του είδους Thamnophis sirtalis καταφεύγουν σε ασβεστολιθικές σπηλιές στη διάρκεια του φθινοπώρου και του χειμώνα, όταν οι θερμοκρασίες στη Μανιτόμπα πέφτουν μέχρι τους -40 βαθμούς Κελσίου -χάρη στη σχετική ζέστη των υπόγειων σπηλιών, το T.sirtalis ζει πιο βόρεια από κάθε άλλο ερπετό του Δυτικού Ημισφαιρίου.

Έπειτα από νάρκη διάρκειας οκτώ μηνών, τα φίδια ξυπνούν με ερωτική διάθεση. Μέχρι και 100 αρσενικά πολιορκούν το ίδιο θηλυκό, τρίβοντας το σώμα τους πάνω και χαϊδεύοντας το κεφάλι της με το μάγουλο.

Μετά το ζευγάρωνα των λίγων τυχερών, τα ερπετά βγαίνουν στην επιφάνεια για να κυνηγήσουν βατράχια στους απέραντους βαλτότοπους της περιοχής.

Παρά τη γενική απέχθεια των ανθρώπων προς τα φίδια, τρεις με τέσσερις χιλιάδες τουρίστες καταφθάνουν στο Ναρσίς την περίοδο της αναπαραγωγής για να κατέβουν στο λάκκο με τα φίδια.

Επιτρέπεται ακόμα και να τα πιάσει κανείς, αφού είναι εντελώς ακίνδυνα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr