Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ό,τι πρέπει να ξέρετε για την Αγορά και Ενοικίαση Ταινιών από το Google Play

Ό,τι πρέπει να ξέρετε για την Αγορά και Ενοικίαση Ταινιών από το Google Play

Από τις 20 Ιουνίου 2014 άρχισε η Google να παρέχει και στην Ελλάδα υπηρεσίες αναπαραγωγής ταινιών. Έτσι, το ελληνικό Google Play απέκτησε βιντεοθήκη με ταινίες των 20th Century Fox, Paramount, Sony, Universal και Warner Bros. Οι ταινίες τους είναι διαθέσιμες για ενοικίαση και αγορά, σε standard αλλά και high definition με σχετική επισήμανση για την ύπαρξη ή μη ελληνικών υποτίτλων.

Από τις 20 Ιουνίου 2014 άρχισε η Google να παρέχει και στην Ελλάδα υπηρεσίες αναπαραγωγής ταινιών -η υπηρεσία παρέχεται σε 90 συνολικά χώρες. Έτσι, το ελληνικό Google Play απέκτησε βιντεοθήκη με ταινίες των 20th Century Fox, Paramount, Sony, Universal και Warner Bros. Οι ταινίες τους είναι διαθέσιμες για ενοικίαση και αγορά, σε standard αλλά και high definition, με σχετική επισήμανση για την ύπαρξη ή, μη, ελληνικών υποτίτλων.

Κάθε ταινία στο Google Play συνοδεύεται από πληροφορίες σχετικά με την ποιότητα στην οποία διατίθεται και μπορεί να προβληθεί σε κανονική ανάλυση στο WWW. Οι αγορές από το Google Play γίνονται με το λεγόμενο Πορτοφόλι Google (δηλαδή με σύνδεση σε πιστωτική/χρεωστική κάρτα). Στην Ελλάδα δεν είναι διαθέσιμες άλλες δυνατότητες πληρωμών, όπως με δωροκάρτες Google Play ή μέσω PayPal.

Η εμπειρία ξεκινά με το κατέβασμα της εφαρμογής «Ταινίες και τηλεοπτικές εκπομπές Google Play». Η εφαρμογή αυτή είναι διαθέσιμη για συσκευές με Android αλλά και iOS με έκδοση λογισμικού Android 2.2 ή iOS 6.0 και νεότερες εκδόσεις αντίστοιχα. Τουλάχιστον προς το παρόν πάντως, οι ταινίες που αγοράζονται στο Google Play δεν μπορούν να αποθηκευτούν στον υπολογιστή σας ή στη συσκευή iOS. Η προβολή ταινιών στην τηλεόραση μπορεί να γίνει όταν το smartphone ή το tablet μπορεί να συνδεθεί μέσω HDMI ή με το Chromecast, το οποίο δεν είναι ακόμα διαθέσιμο στην Ελλάδα.

Οι ταινίες είναι ομαδοποιημένες σε κατηγορίες ανάλογα με το είδος τους, στις Δημοφιλέστερες και στις Νέες Κυκλοφορίες. Επίσης, ο χρήστης μπορεί να δει λίστες ταινιών με βάση τον/την ηθοποιό, ή τον σκηνοθέτη ή με ελεύθερη αναζήτηση.

Πρέπει επίσης να γνωρίζετε ότι:

  • Η αποθήκευση της ταινίας γίνεται στον εσωτερικό αποθηκευτικό χώρο της συσκευής και δεν μπορεί να μετακινηθεί σε μια κάρτα SD ή σε άλλο εξωτερικό αποθηκευτικό χώρο.
  • Όμως, μπορείτε όμως να αποθηκεύσετε μια ταινία που έχετε αγοράσει σε έως και σε πέντε συσκευές ταυτόχρονα.
  • Για να παρακολουθήσετε, θα πρέπει να είστε συνδεδεμένοι στο Λογαριασμό Google που χρησιμοποιήσατε για να παραγγείλετε την ταινία. Δεν μπορείτε να μεταφέρετε ταινίες ή τηλεοπτικές εκπομπές μεταξύ λογαριασμών.
  • Τηλεοπτικές εκπομπές δεν είναι διαθέσιμες στην Ελλάδα.

Σε ότι αφορά στην ενοικίαση, δεν υπάρχει περιορισμός στον αριθμό των προβολών κατά την διάρκεια της χρονικής περιόδου που ορίστηκε κατά την ενοικίαση. Εντούτοις, συχνά θα συναντήσετε την απαίτηση να ξεκινήσετε την προβολή εντός 30 ημερών από την ημερομηνία ενοικίασης και να την ολοκληρώσετε εντός 48 ωρών από την εκκίνηση της προβολής.

Σημειώστε πως μπορείτε να ακυρώσετε την ενοικίαση -και να γίνει επιστροφή χρημάτων- εάν δεν την έχετε παρακολουθήσει εντός 7 εργάσιμων ημερών. Επιπλέον, διατηρείτε δικαίωμα υποβολής αιτήματος επιστροφής χρημάτων για άλλο λόγο μέσω του Κέντρου Βοήθειας στο Google Play, εάν όμως αυτό υποβληθεί μετά από 7 εργάσιμες ημέρες τότε η Google διατηρεί το δικαίωμα απόρριψης κατά την κρίση της.

Για να προβληθεί μια ταινία από το Google Play θα πρέπει να είστε συνδεδεμένοι στο Ίντερνετ και να έχετε μπει στον λογαριασμό σας στο Google. Θα πρέπει επίσης να φροντίσετε να εξουσιοδοτήσετε την συσκευή σας για αναπαραγωγή ταινιών από το Google Play όντας συνδεδεμένοι στο Ίντερνετ για να μπορείτε στο μέλλον να προβάλλετε την ταινία χωρίς πρόσβαση στο Ίντερνετ. Μπορείτε να ορίσετε πέντε συσκευές για την προβολή ταινιών εκτός σύνδεσης και να «παίξετε» με τις εξουσιοδοτήσεις αφαιρώντας το δικαίωμα προβολής από μια για να το προσδώσετε σε μια άλλη, αν και εδώ υπάρχουν περιορισμοί-πονοκέφαλος: μπορείτε να εξουσιοδοτήσετε την ίδια συσκευή μόνο τρεις φορές σε οποιαδήποτε περίοδο 12 μηνών και να καταργήσετε την εξουσιοδότηση της ίδιας συσκευής δύο φορές σε οποιοδήποτε διάστημα 12 μηνών, να καταργήσετε την εξουσιοδότηση συνολικά 2 συσκευών για αναπαραγωγή εκτός σύνδεσης κάθε 90 ημέρες. Τέλος, δεν μπορείτε να εξουσιοδοτήσετε περισσότερους από 3 Λογαριασμούς Google στην ίδια συσκευή.

Δεν μπορείτε να δείτε την ίδια ταινία σε περισσότερες από μια συσκευές (είτε με σύνδεση στο διαδίκτυο είτε από μια εξουσιοδοτημένη συσκευή εκτός σύνδεσης). Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να προβάλλετε διαφορετικές ταινίες που έχετε αγοράσει, υπάρχει όμως περιορισμός στον αριθμό τους και είναι τρεις «ροές περιεχομένου».

Τα πρώτα καυστικά σχόλια για την υπηρεσία αφορούν στις τιμές διάθεσης των ταινιών. Ενδεικτικά αναφέρουμε πως η ταινία «300: Η άνοδος της Αυτοκρατορίας» διατίθεται για ενοικίαση αντί €4,99 σε HD, και στα €3,99 σε SD, και για αγορά στα €16,99 (HD), ή €13,99 (SD). Μια γρήγορη επιθεώρηση δείχνει ότι η χαμηλότερη τιμή ενοικίασης είναι 2,99 ευρώ. Υπάρχουν δε ταινίες, που δεν είναι διαθέσιμες για ενοικίαση, αλλά μόνο για αγορά. Τέλος, δεν υπάρχει η δυνατότητα προβολής ταινιών με μηνιαία συνδρομή.

Κάθε ταινία συνοδεύεται από βαθμολογία (%), σύμφωνα με την κρίση της διαδικτυακής υπηρεσίας rotten tomatoes.

Ανθή Παναγιωτάκη, @anthi

Σημείωση: Έχει ενδιαφέρον να γνωρίζετε τα δικαιώματα που παραχωρείτε στην εφαρμογή Ταινίες Google Play:

Αυτή η εφαρμογή έχει πρόσβαση σε:
Ταυτότητα
εύρεση λογαριασμών στη συσκευή
προσθήκη ή κατάργηση λογαριασμών

Φωτογραφίες/Μέσα/Αρχεία
δοκιμή πρόσβασης σε προστατευμένο αποθηκευτικό χώρο
τροποποίηση ή διαγραφή περιεχομένου αποθηκευτικού χώρου USB

Πληροφορίες σύνδεσης Wi-Fi
προβολή συνδέσεων Wi-Fi

Αναγνωριστικό συσκευής και πληροφορίες κλήσεων
ανάγνωση κατάστασης και ταυτότητας τηλεφώνου

Άλλο
oνόματα χρήστη YouTube
προβολή διαμορφωμένων λογαριασμών
λήψη δεδομένων από το Διαδίκτυο
YouTube
έλεγχος Επικοινωνίας κοντινού πεδίου (Near Field Communication)
χρήση λογαριασμών στη συσκευή
ανάγνωση διαμόρφωσης υπηρεσιών Google
εναλλαγή ενεργοποίησης και απενεργοποίησης συγχρονισμού
εκτέλεση κατά την έναρξη
πλήρης πρόσβαση στο δίκτυο
σύζευξη με συσκευές Bluetooth
ανάγνωση ρυθμίσεων συγχρονισμού
προβολή συνδέσεων δικτύου
παρεμπόδιση μετάβασης της συσκευής σε κατάσταση αδράνειας

In.gr Τεχνολογία

Sports in

«Τρελάθηκε» ο Μπαρτζώκας: Οι πανηγυρισμοί μετά το τέλος του Παρτίζαν – Ολυμπιακός (vid)

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ξέσπασε μετά την ανατροπή και το μεγάλο διπλό στο Βελιγράδι και πανηγύρισε έξαλλα τη νίκη του Ολυμπιακού.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024