Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Οι αναλογίες της «τέλειας» μύτης

Οι αναλογίες της «τέλειας» μύτης

Γωνία 106 μοιρών σε σχέση με το υπόλοιπο πρόσωπο, σχηματίζει η άκρη της τέλειας μύτης σύμφωνα με αμερικανική μελέτη που δημοσιεύεται στο επιστημονικό έντυπο JAMA Facial Plastic Surgery.

Γωνία 106 μοιρών σε σχέση με το υπόλοιπο πρόσωπο, σχηματίζει η άκρη της τέλειας μύτης σύμφωνα με αμερικανική μελέτη που δημοσιεύεται στο επιστημονικό έντυπο JAMA Facial Plastic Surgery.

Η ομάδα των ειδικών με επικεφαλής τον Δρ Ομάρ Αχμέντ, από το Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης, ανέλυσε τα διαφορετικά σχήματα μύτης σε λευκές γυναίκες. Είδαν λοιπόν, ότι η ιδανική μύτη είναι εκείνη της οποίας η άκρη γυρίζει ελαφρώς προς τα επάνω.

Μετρώντας από τα χείλη προς τα επάνω, κατά τους ερευνητές, η ιδανική γωνία που θα πρέπει να σχηματίζει η ανασηκωμένη άκρη της μύτης δεν θα πρέπει να ξεπερνά τις 106 μοίρες ώστε να ενισχύει τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του γυναικείου προσώπου.

Σύμφωνα με τους ίδιους, η μύτη η οποία σχηματίζει γωνία μικρότερη των 90 μοιρών, κάνει το πρόσωπο να μοιάζει μακρύτερο και πιο «ανδρικό».

«Υπάρχει ένα εύρος ως προς την ανασήκωση της μύτης η οποία εφαρμόζεται στο πλαίσιο επεμβάσεων πλαστικής χειρουργικής και αγγίζει τις 90-100 μοίρες για τους άνδρες και τις 95-110 μοίρες για τις γυναίκες. Τα ευρήματα της συγκεκριμένης μελέτης ωστόσο υποδεικνύουν ότι η «συνταγή» για την τέλεια γυναικεία μύτη βρίσκεται κάπου στη μέση» σχολιάζει από την πλευρά του ο Δρ Τσαρλς Ιστ από την Βρετανική Ένωση Αισθητικών Πλαστικών Χειρουργών, ο οποίος δεν έλαβε μέρος στη μελέτη.

Στο «κυνήγι» της τέλειας μύτης

Οι αμερικανοί πλαστικοί χειρουργοί πίσω από τη μελέτη, υποστηρίζουν ότι μέχρι σήμερα δεν υπήρχαν συγκεκριμένες προδιαγραφές που να καθορίζουν την καλύτερη δυνατή «συνταγή» γύρω από τον συνδυασμό των χαρακτηριστικών της μύτης.

«Από τα χρόνια της αρχαιότητας μέχρι και σήμερα, καλλιτέχνες και ειδικοί προσπαθούν να εντοπίσουν τα επιμέρους χαρακτηριστικά τα οποία οδηγούν στην απόλυτη ομορφιά» εξηγεί ο Δρ Αχμέντ. «Καλλιτέχνες στην αρχαία Αίγυπτο, εξιδανίκευαν τα χαρακτηριστικά του προσώπου στα έργα τους».

Στο πλαίσιο της μελέτης τους, οι ειδικοί ζήτησαν από συνολικά 4.000 άνδρες και γυναίκες ηλικίας 18-25 ετών να αξιολογήσουν διαδικτυακά μια σειρά από φωτογραφίες που απεικόνιζαν διαφορετικές γυναικείες μύτες, που σχημάτιζαν γωνία 96, 101, 106 και 116 μοιρών αντίστοιχα.

Βάσει των προτιμήσεών τους, φάνηκε λοιπόν ότι νικήτρια ήταν η μύτη των 106 μοιρών.

«Από όσο γνωρίζουμε, πρόκειται για την πρώτη πληθυσμιακή μελέτη η οποία προσδιορίζει τις ιδανικές διαστάσεις ως προς το μέγεθος της μύτης αλλά και του ύψους της άκρης της. Η γωνία των 106 μοιρών σε σχέση με το υπόλοιπο πρόσωπο φάνηκε να είναι αισθητικά πιο αποδεκτή, συγκριτικά με τις υπόλοιπες» καταλήγει ο Δρ Αχμέντ.

Ανάμεσα στις διάσημες σταρ του Χόλιγουντ πάντως, οι οποίες εμπίπτουν στις ιδανικές αναλογίες ως προς την μύτη τους, συγκαταλέγονται η Τζέσικα Μπιλ, η Σκάρλετ Γιόχανσον και η Κέιτ Μπέκινσειλ, ενώ η Δούκισσα του Κέιμπριτζ, Κέιτ Μίντλετον φαίνεται να υπολείπεται μόλις 3 μοιρών.

Βήμα Science

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

«Τρελάθηκε» ο Μπαρτζώκας: Οι πανηγυρισμοί μετά το τέλος του Παρτίζαν – Ολυμπιακός (vid)

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ξέσπασε μετά την ανατροπή και το μεγάλο διπλό στο Βελιγράδι και πανηγύρισε έξαλλα τη νίκη του Ολυμπιακού.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024