Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Παντελής Θαλασσινός: «Έχω μετανιώσει που ερμήνευσα τις

Παντελής Θαλασσινός: «Έχω μετανιώσει που ερμήνευσα τις «Τυφλές Ελπίδες»»

Λίγο πριν τη μεγάλη καλοκαιρινή συναυλία του Παντελή Θαλασσινού, ο οποίος θα υποδεχτεί στη σκηνή της Τεχνόπολις αγαπημένους του φίλους ερμηνευτές για μια βραδιά με όμορφα τραγούδια, αρώματα, αναμνήσεις, συναισθήματα και αξιοπρέπεια, το in.gr μίλησε μαζί του. Τα πρώτα χρόνια της ζωής σας ζήσατε στη Χίο. Θα εγκαταλείπατε την Αθήνα για να ζήσετε σε κάποιο […]

Λίγο πριν τη μεγάλη καλοκαιρινή συναυλία του Παντελή Θαλασσινού, ο οποίος θα υποδεχτεί στη σκηνή της Τεχνόπολις αγαπημένους του φίλους ερμηνευτές για μια βραδιά με όμορφα τραγούδια, αρώματα, αναμνήσεις, συναισθήματα και αξιοπρέπεια, το in.gr μίλησε μαζί του.

Τα πρώτα χρόνια της ζωής σας ζήσατε στη Χίο. Θα εγκαταλείπατε την Αθήνα για να ζήσετε σε κάποιο μέρος της επαρχίας κάνοντας κάτι τελείως διαφορετικό από τη μουσική;
«Πολύ εύκολα θα εγκατέλειπα την Αθήνα. Τη μουσική όμως είναι λίγο δύσκολο. Ίσως να μη ζούσα από αυτό, αλλά δεν θα μπορούσα να εγκαταλείψω έναν τρόπο ζωής, μια καλή συνήθεια, έναν ωφέλιμο εθισμό. Όμως το να ζεις μακριά από την Αθήνα είναι ευχή…»

Θεωρείτε ότι και η μουσική περνάει κρίση στην Ελλάδα; Αποτελεί αυτό μια ευκαιρία ώστε να γίνει ένα «ξεσκαρτάρισμα» στα μουσικά πράγματα;
«Θα σας απογοητεύσω, αλλά η κρίση είναι ακροατική, και γενικώς πολιτισμική. Στην προκειμένη, δεν πρόκειται να πάνε στην άκρη τα σκάρτα, αλλά η τέχνη. Τον τελευταίο καιρό ασκείται μια πολιτική που δεν έχει καμιά σχέση με τον Πολιτισμό και την Τέχνη. Τα λαϊκά μέσα ενημέρωσης, όπως οι «κακιές» εφημερίδες και τα κανάλια, προωθούν και πριμοδοτούν ό,τι το χειρότερο στη μουσική στον κινηματογράφο, στα βιβλία, κλπ. Το μόνο που ακμάζει με την κρίση είναι η δημιουργία. Αλλά ποιος νοιάζεται;»

Πείτε μου ένα τραγούδι που έχετε «ζηλέψει» και θα θέλατε να το είχατε γράψει ή ερμηνεύσει εσείς και ένα τραγούδι που έχετε μετανιώσει που το ερμηνεύσατε.
««Ο ταχυδρόμος πέθανε» του Χατζηδάκι, κι έχω μετανιώσει για τις «Τυφλές Ελπίδες»»

Δώστε μας μια γεύση για τη μεγάλη σας συναυλία στην Τεχνόπολις στις 27 Ιουνίου και τι σημαίνει για εσάς αυτό το «συναπάντημα»;
«Είναι σαν ένα Reunion συμμαθητών, ανεξαρτήτου ηλικίας, και φύλου. Θα βρεθούμε στην ίδια σκηνή πολλοί φίλοι μαζί.»

Τι φέρνει το καλοκαίρι για εσάς και ποια είναι τα επόμενα επαγγελματικά σας σχέδια;
«Το καλοκαίρι για μένα θα έχει διαμονή στην Πάρο, μαζί με συναυλίες… Το καλοκαίρι στην Ελλάδα είναι η ομορφότερη εποχή. Ειδικά όταν είσαι κοντά στη θάλασσα. Από τη μια θέλω διακοπές, από την άλλη και τις συναυλίες. Για αυτό προσπαθώ να τα συνδυάζω…»

Τι είναι αυτό που μπορεί να σας έχει ενοχλήσει τον τελευταίο καιρό;
«Η εγωιστική στάση κάθε βολεμένου, που δεν κοιτάζει γύρω του. Και το πόσο εύκολα μπορεί να χάσει ο καθένας τα «ταξικά γυαλιά» του, που έλεγε κι ο Φώντας Λάδης, μόλις του διορίσουν τον ανιψιό.»

Βλέπετε το ποτήρι μισογεμάτο σε αυτές τις ζόρικες στιγμές για αρκετούς έλληνες πολίτες ή είναι τυφλές οι ελπίδες;
«Νομίζω ότι ο καθένας πρέπει να δει ξεκάθαρα, ότι το μέλλον των παιδιών του είναι προδιαγεγραμμένο πάνω σε άλλα δεδομένα. Χωρίς δικαιώματα στην εργασία, στο δίκιο, στην υγεία, στην Παιδεία, χωρίς συμβάσεις εργασίας, χωρίς Δημοκρατία, χωρίς ασφάλεια σε όλους τους τομείς, χωρίς Κράτος, χωρίς αξιοπρέπεια. Άρα πώς να το δω μισογεμάτο το ποτήρι, που είναι εντελώς άδειο;»

Υπάρχει κάποιος χώρος που δεν θα επιθυμούσατε ποτέ να δώσετε συναυλία, επειδή για παράδειγμα δεν σας εκφράζει;
«Δεν παίζω σε χώρους που δε θα πήγαινα ούτε σαν θεατής. Αυτό ισχύει σε όλα…»

Θα ήθελα να κλείσουμε τη συνέντευξή μας με το στίχο εκείνο που ασπάζεστε απόλυτα ως στάση ζωής ή ως χαρακτήρας…
«Βολφ Μπίρμαν
«Κι ο παροιμιώδης μέσος ανθρωπάκος,
κέρδος ποτέ μα από παθήματα χορτάτος,
που συνηθίζει στην κάθε βρωμιά,
αρκεί να έχει γεμάτο τον ντορβά
κι επαναστάσεις στ’ όνειρά του αναζητεί,
τον έχω βαρεθεί.»
Ευχαριστώ»

Όπως ο ίδιος ο Παντελής Θαλασσινός δηλώνει για το «Καλό συναπάντημα» (με Γεράσιμο Ανδρεάτο Βασίλη Καζούλη, Γιώτα Νέγκα, Γιάννη «Λαθρεπιβάτη» Νικολάου, Σταμάτη Χατζηευσταθίου, Νάνα Μπινοπούλου και Βασίλη Σκουλά) το βράδυ της Παρασκευής (27/06) στην Τεχνόπολις του Δήμου Αθηναίων: «όταν συναντιέσαι στη σκηνή με μια τέτοια παρέα, γεμίζει ο χώρος, με όμορφα τραγούδια, αρώματα, αναμνήσεις, συναισθήματα, αξιοπρέπεια, και η χαρά τους ξεπερνά την υψικάμινο».

Συνέντευξη: Τζωρτζίνα Ντούτση
To επίσημο site του Παντελή Θαλασσινού:
www.pantelisthalassinos.gr

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024