Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Χάκερ «εκβίασαν τη Nokia για εκατομμύρια ευρώ»

Χάκερ «εκβίασαν τη Nokia για εκατομμύρια ευρώ»

Εκβιαστές που απειλούσαν να σαμποτάρουν το λειτουργικό της σύστημα Symbian της Nokia κατάφεραν να αποσπάσουν εκατομμύρια ευρώ από την εταιρεία, αναφέρει η φινλανδική τηλεόραση. Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ, οι χάκερ-εκβιαστές κατάφεραν να αποκτήσουν το κλειδί κρυπτογράφησης για ένα βασικό τμήμα του Symbian και απειλούσαν να το δημοσιοποιήσουν

Εκβιαστές που απειλούσαν να σαμποτάρουν το λειτουργικό της σύστημα Symbian της Nokia κατάφεραν να αποσπάσουν εκατομμύρια ευρώ από την εταιρεία, αναφέρει η φινλανδική τηλεόραση.

Το περιστατικό, το οποίο φέρεται να συνέβη το 2008, έληξε άδοξα όταν η Nokia άφησε τα μετρητά σε χώρο στάθμευσης της πόλης Τάμπερε, ενώ η αστυνομία παρακολουθούσε. Οι εκβιαστές κατάφεραν τελικά να ξεφύγουν από τον αστυνομικό κλοιό και παραμένουν ασύλληπτοι.

«Ερευνούμε υπόθεση εκβίασης εγκληματικού χαρακτήρα, στην οποία η Nokia ήταν το θύμα» επιβεβαίωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Τέρο Χάαπαλα.

Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ, οι χάκερ-εκβιαστές κατάφεραν να αποκτήσουν το κλειδί κρυπτογράφησης για ένα βασικό τμήμα του Symbian και απειλούσαν να το δημοσιοποιήσουν. Αν το είχαν κάνει, οποιοσδήποτε θα μπορούσε να προσθέσει κώδικα στο λειτουργικό και να εισάγει έτσι κακόβουλα προγράμματα.

Έκτοτε βέβαια η Nokia εγκατέλειψε το Symbian για χάρη του Windows Phone και τελικά πούλησε το τμήμα κινητών τηλεφώνων στη Microsoft.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024