Στη βόρεια ακτογραμμή της Ικαρίας, του νησιού που είναι συνυφασμένο με το μύθο του Ικάρου, βρίσκονται ο Αρμενιστής, το Γιαλισκάρι και η Μεσακτή, σε μια περιοχή με θαυμάσιες αμμουδιές.

Ο Αρμενιστής είναι ένα φημισμένο τουριστικό κέντρο της Ικαρίας, που προσφέρει τους καλοκαιρινούς μήνες υπέροχη θέα από το γραφικό ακρωτήρι του τόσο στο ηλιοβασίλεμα όσο και στην ανατολή.

Σε
απόσταση 3,5 χλμ από τον Αρμενιστή βρίσκεται ο παραθεριστικός οικισμός Νας, που είναι γνωστός για το σημαντικό αρχαιολογικό
χώρο (το ιερό της Ταυροπόλου Αρτέμιδος στις όχθες του ποταμού Χάλαρη) και το όμορφο φυσικό ανάγλυφό του (το φαράγγι του Χάλαρη είναι μια περιοχή εξαιρετικής φυσικής ομορφιάς, με τρεχούμενα νερά, πλατάνια, λιμνούλες, μικρούς καταρράκτες και πέτρινο γεφύρι).

Σε μικρή απόσταση ανατολικά από τον Αρμενιστή βρίσκεται το Γιαλισκάρι, παραθαλάσσιος οικισμός, χτισμένος σε πευκόφυτη περιοχή, με την εκκλησία της Ανάληψης και λιμανάκι-καταφύγιο για βάρκες και καΐκια. Πόλο έλξεως για τους παραθεριστές αποτελεί η μαγευτική αμμουδερή παραλία της Μεσακτής, κοντά στο Γιαλισκάρι, όπως και η παραλία Λιβάδι.

Για διαμονή στην Ικαρία σάς προτείνουμε τα ακόλουθα τουριστικά καταλύματα:

  • το ξενοδοχείο Cavos Bay στον Αρμενιστή
  • το συγκρότημα επιπλωμένων κατοικιών Τοξότης στον Αρμενιστή
  • το ξενοδοχείο Erofili Beach στον Αρμενιστή
  • το ξενοδοχείο Ikaros Star στο Γιαλισκάρι


    Πατήστε εδώ
    για να σχηματίσετε μια ολοκληρωμένη εικόνα για την Ικαρία, το νησί του Βορείου Αιγαίου με το επιβλητικό ανάγλυφο και τον ξεχωριστό τρόπο ζωής των κατοίκων του.

    Γράψτε το σχόλιο σας