Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αθόρυβα και κομψά λάπτοπ που γίνονται tablet προωθεί η Intel

Αθόρυβα και κομψά λάπτοπ που γίνονται tablet προωθεί η Intel

Οι πλέον ενεργειακά αποδοτικοί επεξεργαστές Core της Intel θα βρίσκονται στην καρδιά μιας νέας κατηγορίας φορητών υπολογιστών-τάμπλετ 2 σε 1. Οι Intel Core M αναμένεται να πάρουν θέση εκκίνησης το δεύτερο μισό του 2014 και έτσι φέτος θα δούμε γνωστές φίρμες και συναρμολογητές να παρουσιάζουν αθόρυβα (χωρίς ανεμιστήρα) εξαιρετικά λεπτά και ελαφριά συστήματα με αποσπώμενο πληκτρολόγιο που θα μπορούν να επιτύχουν ανώτερες επιδόσεις πάνω σε ένα ειδικό dock.

«Οι πλέον ενεργειακά αποδοτικοί επεξεργαστές Core στα χρονικά της Intel» θα βρεθούν το 2014 στην καρδιά μιας νέας κατηγορίας φορητών υπολογιστών-τάμπλετ 2 σε 1 με Intel Inside.

Οι Intel Core M που κατασκευάζονται στην κλίμακα ολοκλήρωσης 14 νανομέτρων -ένα ακόμα επίτευγμα που επιβεβαιώνει τον νόμο του Moore- αναμένεται να πάρουν θέση εκκίνησης το δεύτερο μισό του 2014.

Έτσι, θα δούμε γνωστές φίρμες και συναρμολογητές να παρουσιάζουν αθόρυβα (χωρίς ανεμιστήρα) εξαιρετικά λεπτά και ελαφριά λάπτοπ που μπορούν να επιτύχουν ανώτερες επιδόσεις πάνω σε ειδική βάση με πληκτρολόγιο που αποσπάται και τα μεταμορφώνει σε tablet.

Η πρόεδρος της Intel Corporation Renée James αποκάλυψε στην έκθεση Computex που διεξάγεται αυτές τις ημέρες στην Ταϊβάν την πρώτη σχεδίαση αναφοράς ενός τέτοιου φορητού υπολογιστή χωρίς ανεμιστήρα, βασισμένου σε τεχνολογία 14nm της Intel.

  • Η σχεδίαση 2-σε-1 περιλαμβάνει οθόνη 12,5 ιντσών, με πάχος 7,2 χιλιοστά όταν το πληκτρολόγιο έχει αποσπαστεί και ζυγίζει 670 γραμμάρια. Περιλαμβάνει ένα media dock που προσφέρει πρόσθετη απαγωγή θερμότητας για την λειτουργία σε κατάσταση «επίτευξης ανώτερων επιδόσεων».

Ο πρωτοποριακός σχεδιασμός βασίζεται στους πρώτους επεξεργαστές επόμενης γενιάς Broadwell 14nm της Intel, που είναι ειδικά κατασκευασμένοι για συσκευές 2 σε 1 και θα διατίθενται στην αγορά αργότερα εντός του 2014.

Με την επωνυμία Intel Core M, θα αποτελούν τους πλέον ενεργειακά αποδοτικούς επεξεργαστές Intel Core στην ιστορία της εταιρείας (SPEC CPU2006, επιδόσεις, core power σε σχέση με προγενέστερους Intel Core)

Χωρίς ανεμιστήρα θα λειτουργεί η πλειονότητα των σχεδιάσεων που βασίζονται σε αυτό το νέο τσιπ και θα συνδυάζουν «τα χαρακτηριστικά ενός tablet ασύλληπτης ταχύτητας και ενός υπέρλεπτου φορητού υπολογιστή», σημειώνει η εταιρεία.

Ο επεξεργαστής Intel Core M αποτελεί το πρώτο προϊόν τεχνολογίας 14 νανομέτρων που θα κυκλοφορήσει το δεύτερο εξάμηνο του 2014. Σχεδιάστηκε ειδικά για τα λεγόμενα detachable 2-in-1s, δηλαδή φορητούς υπολογιστές από τους οποίους αποσπάται το πληκτρολόγιο ώστε να χρησιμοποιούνται και ως tablet.

To πρότυπο που έδειξε η Intel στην Computex με την κωδική επωνυμία «Llama Mountain». Χωρίς το πληκτρολόγιο έχει πάχος μόλις 7,2mm, δεν έχει ανεμιστήρα και ζυγίζει 670 γραμμάρια. Έχει οθόνη QHD 12,5 ιντσών (2560×1440) που κατασκευάστηκε από την SHARP, και αποσπώμενο λεπτό keyboard και media dock που του παρέχει την απαιτούμενη ψύξη για να επιτύχει υψηλότερες επιδόσεις για πιο απαιτητικές εργασίες. Αυτή η δυνατότητα αύξησης των επιδόσεων του συστήματος θεωρείται ως σημαντικό πλεονέκτημα των Intel Core. Το αντίστοιχο σύστημα 10 ιντσών του Llama Mountain ζυγίζει 550 γραμμάρια και έχει πάχος 6,8mm.

Πάντως, η Intel εκτιμά διά στόματος Kirk Skaugen, του προσώπου που ηγείται του τμήματος PC Client Group ότι, οι διαθέσιμες επιλογές για συστήματα δύο σε ένα θα συνεχιστεί, καλύπτοντας όλες τις κατηγορίες τιμών και μεγεθών και μάλιστα από πλήθος κατασκευαστών.

Σε σχέση με το 2013, φέτος η διαθεσιμότητα 2-σε-1 θα τριπλασιαστεί. Τα μισά από τα συστήματα αυτά θα διατίθενται σε τιμές κάτω των 700 δολαρίων, είπε στην Computex o Skaugen. Σήμερα, υπάρχουν 60 διαφορετικά συστήματα 2 σε 1, που θα πολλαπλασιαστούν το δεύτερο εξάμηνο του έτους, με νέες συσκευές την εορταστική περίοδο, σημείωσε.

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Άσχημα μαντάτα για τον Αντετοκούνμπο

Αμφίβολος και για τις επόμενες αναμετρήσεις κόντρα στους Ιντιάνα Πέισερς, παραμένει ο ηγέτης των Μιλγουόκι Μπακς, Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024