Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Προφίλ υγείας στο Health app του iOS 8 από πολλαπλά app και γκάτζετ

Προφίλ υγείας στο Health app του iOS 8 από πολλαπλά app και γκάτζετ

Η Apple οραματίζεται έναν κόσμο στον οποίο, κάθε χρήστης κινητού τηλεφώνου θα μπορεί να παρακολουθεί την υγεία συγκεντρώνοντας δεδομένα για την πίεση, τους καρδιακούς παλμούς, το σάκχαρο, και άλλες μετρήσεις. Οι μετρήσεις αυτές θα αποστέλλονται αυτόματα προληπτικά σε νοσοκομείο και ειδικευμένο επαγγελματία υγείας όταν παρατηρείται ανισορροπία. Ο γιατρός θα ανταποκρίνεται άμεσα αξιοποιώντας την πλούσια πληροφορία προσαρμόζοντας την θεραπεία του ασθενή.

Η Apple οραματίζεται έναν κόσμο στον οποίο, κάθε χρήστης κινητού τηλεφώνου θα μπορεί να παρακολουθεί την υγεία του συγκεντρώνοντας με τους αισθητήρες και τον εξοπλισμό του τηλεφώνου του δεδομένα για την πίεση, τους καρδιακούς παλμούς, το σάκχαρο, και άλλες παραμέτρους που αντικατοπτρίζουν την κατάστασή του. Οι μετρήσεις αυτές θα αποστέλλονται αυτόματα προληπτικά σε νοσοκομείο και ειδικευμένο επαγγελματία υγείας όταν παρατηρείται ανισορροπία. Ο γιατρός θα ανταποκρίνεται άμεσα αξιοποιώντας την πλούσια πληροφορία προσαρμόζοντας την θεραπεία του ασθενή.

Κάτι τέτοιο δεν θα μπορούσε να υλοποιηθεί εάν παρέμεναν κλειστά και αποκομμένα (σε silos, είπε χαρακτηριστικά ο Tim Cook στην WWDC 2014) τα δεδομένα που προκύπτουν από διαφορετικά app υγείας και ευεξίας και τα σύγχρονα έξυπνα περικάρπια ή άλλα γκάτζετ υγείας.

Το Healthkit της Apple στο iOS 8 έρχεται να διορθώσει αυτό το πρόβλημα. Οι προγραμματιστές εφαρμογών θα μπορούν να το αξιοποιήσουν για να μοιράζονται τις μετρήσεις που συλλέγουν ώστε να σχηματιστεί μια συνολική εικόνα του προφίλ υγείας του χρήστη από το νέο app στο iOS 8, το Health app.

Έτσι, οι καρδιακοί παλμοί, η πίεση, τα επίπεδα σακχάρου ή η αυξομειώσεις του βάρους και οι μεταβολές στην δραστηριότητα του ανθρώπινου σώματος, μετρήσεις που συλλέγονται από διαφορετικά app και γκάτζετ που φοριούνται, θα μπορούν να μεταφέρονται από το ένα app στο άλλο και όλα μαζί στο Health app του iOS 8.

To μοίρασμα δεδομένων από app σε app θα γίνεται υπό την προϋπόθεση ότι ο χρήστης έχει δώσει την συναίνεσή του, ενώ η Apple τονίζει ότι έχει λάβει ιδιαίτερη μέριμνα για την προστασία του απορρήτου των ευαίσθητων αυτών δεδομένων.

H Apple έχει ήδη εξασφαλίσει ότι η κορυφαία αμερικανική κλινική, η Mayo Clinic αναπτύσσει μια εφαρμογή για την αξιοποίηση των μετρήσεων που θα συλλέγονται στο Health του iOS 8 από το ιατρικό προσωπικό της. Με το Healthkit ασχολείται επίσης η Nike.

Παρά τις φήμες για την ανακοίνωση του δικού της περικάρπιου health & fitness, η Apple δεν ανακοίνωσε το iWatch, αναγνώρισε όμως την επιτυχία των fitness band, όπως το Jawbone Up, το Fitbit Flex ή το Nike Fuelband (πολλά από τα οποία πωλούνται στα καταστήματά της).

Το app Health θα είναι διαθέσιμο με το iOS 8, το οποίο αναμένεται το φθινόπωρο του 2014.

In.gr Τεχνολογία

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024