Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Άδεια απογείωσης για τις τουριστικές πτήσεις της Virgin Galactic

Άδεια απογείωσης για τις τουριστικές πτήσεις της Virgin Galactic

Οι πτήσεις αναψυχής στο όριο του Διαστήματος πλησιάζουν ένα βήμα πιο κοντά μετά την άδεια που πήρε η Virgin Galactic από την αμερικανική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αεροπορίας (FAA). Περισσότεροι από 600 υποψήφιοι επιβάτες έχουν πληρώσει μέχρι σήμερα το εισιτήριο των 250.000 ευρώ για τις πτήσεις που προγραμματίζεται να αρχίσουν στα τέλη του έτους.

Οι πτήσεις αναψυχής στο όριο του Διαστήματος πλησιάζουν ένα βήμα πιο κοντά μετά την άδεια που πήρε η Virgin Galactic από την αμερικανική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αεροπορίας (FAA).

Περισσότεροι από 600 υποψήφιοι επιβάτες έχουν πληρώσει μέχρι σήμερα το εισιτήριο των 250.000 ευρώ για τις πτήσεις που προγραμματίζεται να αρχίσουν στα τέλη του έτους.

Το σκάφος SpaceShip Two της Virgin Galactic θα απογειώνεται από το «Spaceport America», ένα ιδιωτικό διαστημικό κέντρο στην πολιτεία του Νιου Μέξικο.

Θα ανεβαίνει σε μεγάλο ύψος στερεωμένο κάτω από τα φτερά ενός μητρικού αεροπλάνου, θα πυροδοτεί τον πυραυλοκινητήρα του και θα ανεβαίνει μέχρι τα 110 χιλιόμετρα, χαρίζοντας στους επιβάτες μια ολιγόλεπτη εμπειρία της έλλειψης βαρύτητας.

Μια τέτοια πτήση θα ονομαζόταν «υποτροχιακή», καθώς το σκάφος δεν πετά αρκετά γρήγορα για να τεθεί σε τροχιά γύρω από τη Γη.

Η συμφωνία της Virgin Galactic με την FAA καθορίζει το πώς θα συντονίζονται οι πτήσεις της εταιρείας με την υπόλοιπη εναέρια κυκλοφορία.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024