Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
To ThinkPad Tablet 10 μπορεί να κάνει όλες τις δουλειές, λέει η Lenovo

To ThinkPad Tablet 10 μπορεί να κάνει όλες τις δουλειές, λέει η Lenovo

Η Lenovo στέλνει στην Ελλάδα την νέα γενιά των προτάσεών της για τις επιχειρήσεις που αναζητούν λύσεις που θα μειώσουν το κόστος του εξοπλισμού, της διαχείρισης και της ενεργειακής κατανάλωσης. Σε ειδική εκδήλωση στο κέντρο της Αθήνας, το ελληνικό γραφείο της Lenovo παρουσίασε τη νέα γενιά Thinkpad, μεταξύ των οποίων τα tablet Thinkpad 8 ιντσών και το Thinkpad 10 στις 10 ίντσες, αμφότερα με Windows 8 Pro με το δεύτερο να διεκδικεί το ρόλο desktop, laptop και tablet μαζί ως μια ισχυρή μηχανή.

Η Lenovo στέλνει στην Ελλάδα την νέα γενιά των προτάσεών της για τις επιχειρήσεις που αναζητούν λύσεις που θα μειώσουν το κόστος του πολλαπλού εξοπλισμού για διαφορετικές ανάγκες, της διαχείρισης στην επιχείρηση και της ενεργειακής κατανάλωσης.

Σε ειδική εκδήλωση στο κέντρο της Αθήνας, το ελληνικό γραφείο της Lenovo παρουσίασε τη νέα γενιά Thinkpad, μεταξύ των οποίων το Thinkpad 8 ιντσών που παρουσιάστηκε τον Ιανουάριο (κυκλοφορεί ήδη στην Ελλάδα αντί 520 περίπου ευρώ) και το Thinkpad 10 του Μαΐου, στις 10 ίντσες. Αμφότερα μπορούν να τρέξουν Windows 8 Pro, με το ThinkPad 10 να διεκδικεί το ρόλο desktop, laptop και tablet μαζί ως μια ισχυρή μηχανή.

Ο κατασκευαστής παρουσίασε επίσης το νέο ThinkPad X1 Carbon (δείτε το βίντεο) και το ThinkPad Yoga (δείτε το βίντεο) που κυκλοφορούν ήδη στην ελληνική αγορά.


Η τεχνολογία Rapid Charge (γρήγορης φόρτισης) στα νέα μοντέλα (5 ώρες αυτονομία σε 35 λεπτά, αναφέρεται στα τεχνικά χαρακτηριστικά του ThinkPad X1 Carbon),
η ασφάλεια μέσω ενσωματωμένου τσιπ (TPM), ο αναγνώστης δακτυλικού αποτυπώματος και η κρυπτογράφηση είναι μεταξύ των χαρακτηριστικών στο ανανεωμένο Ultrabook 14 ιντσών, X1 Carbon με επεξεργαστές 4ης γενιάς της Intel. Το νέο X1 Carbon θα διατεθεί και οθόνη αφής 10 σημείων.

H Lenovo παρουσίασε τα νέα μοντέλα στην CES 2014 και μια αναλυτική παρουσίαση δημοσιεύεται στο κανάλι της εταιρείας στο YouTube μετά από ένα Google+ Hangout:

Δίπλα στο «μικρό» προγενέστερο Thinkpad 8 (δείτε το βίντεο), τις εντυπώσεις κέρδισε το Thinkpad 10 που επίσης τρέχει Windows 8.1 Pro αξιοποιώντας πόρους όπως, τον τετραπύρηνο επεξεργαστή της Intel (Atom, Bay Trail), 4GB RAM, δίσκο eMMC SSD με χωρητικότητα έως 128GB, τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας 3G/4G, με ονομαστική αυτονομία υπεραρκετή, 10 ωρών. Το Thinkpad 10 έχει οθόνη υψηλής ευκρίνειας (HD με ανάλυση 1920×1200 pixel), κύρια κάμερα 8Mpixel και 2Mpixel μπροστά.

To ενδιαφέρον είναι ότι αυτή η ταμπλέτα μπορεί να λειτουργήσει και ως desktop όταν προσαρτάται στο Thinkpad Tablet Dock που θα διατεθεί ως αξεσουάρ ή σε USB 3.0 docking station για να αποκτήσει πληκτρολόγιο, εξωτερική οθόνη, mouse, drives και κυρίως θύρες επέκτασης και τοπικής δικτύωσης, εξυπηρετώντας έτσι με μια συσκευή τις ανάγκες των επαγγελματιών που θέλουν να χρησιμοποιούν το ίδιο μηχάνημα εντός και εκτός γραφείου.

Το Thinkpad 10 μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί με αξεσουάρ το πενάκι (με αναγνώριση πολλαπλών επιπέδων πίεσης) για την τήρηση χειρόγραφων σημειώσεων, π.χ. στο OneNote του Office (αν και δεν υπάρχει σχετική υποδοχή). O κατασκευαστής θα διαθέσει ακόμα ως αξεσουάρ και το Ultrabook Keyboard που προσαρτάται μαγνητικά και συνδέεται έτσι στο Thinkpad 10 χωρίς Bluetooth.

Το ThinkPad 10 δεν φορούσε την θήκη QuickShot, την οποία είδαμε στο Thinkpad 8, μια θήκη η οποία λυγίζει στην επάνω δεξιά γωνία για να αποκαλύψει την κάμερα και να ενεργοποιήσει αυτόματα την λειτουργία λήψης. Η θήκη Quickshot αναμένεται να διατεθεί και για το Thinkpad 10.

Η Lenovo έχει επιλέξει ιδιαίτερα υλικά για την κατασκευή του tablet με την βαριά κληρονομιά της επωνυμίας Thinkpad, όπως premium aluminium και γυαλί Gorilla. To ThinkPad 10 αναμένεται στην ελληνική αγορά στα τέλη Ιουλίου 2014, ένα μήνα μετά την κυκλοφορία του στις ΗΠΑ στα 600 δολάρια.

Ανθή Παναγιωτάκη, @anthi

{{{related}}}

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Φοβερό βίντεο: Η γκολάρα του Μπακούλα από την κερκίδα!

Η καταπληκτική γκολάρα του Μπακούλα σε ένα απολαυστικό βίντεο από την κερκίδα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024