Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Το LG G3 είναι απλό, γι'αυτό είναι έξυπνο, υποστηρίζει η LG

Το LG G3 είναι απλό, γι’αυτό είναι έξυπνο, υποστηρίζει η LG

Μετά την επιστροφή της Samsung στα στοιχειώδη, ένας ακόμα κατασκευαστής από την Κορέα ακολουθεί την φιλοσοφία της απλότητας στα smartphone. «Το LG G3 την επαναπροσδιορίζει», αναφέρεται στον πηχυαίο τίτλο της ανακοίνωσης.

Μετά την επιστροφή της Samsung στα στοιχειώδη, ένας ακόμα κατασκευαστής από την Κορέα ακολουθεί την φιλοσοφία της απλότητας στα smartphone. «Το LG G3 την επαναπροσδιορίζει», αναφέρεται στον πηχυαίο τίτλο της ανακοίνωσης.

«Σε μια αγορά που εξελίσσεται ταχύτατα, όπως η αγορά των smartphones, η πιο έξυπνη καινοτομία είναι αυτή που εξισορροπεί αρμονικά την προηγμένη τεχνολογία με μια πιο απλουστευμένη εμπειρία χρήσης», δήλωσε ο Δρ. Jong-seok Park, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος στην LG Electronics Mobile Communications Company. «Το LG G3 είναι το αποτέλεσμα της προσπάθειάς μας να μετατρέψουμε αυτήν την ιδέα σε πραγματικό προϊόν. Και είμαστε εξαιρετικά ευχαριστημένοι με το αποτέλεσμα».

Το νέο LG G3 είναι αποτέλεσμα της διαρκούς έρευνας αναγκών των καταναλωτών, βασισμένης στη φιλοσοφία της LG για ανάπτυξη προϊόντων εμπνευσμένων από τον άνθρωπο, ενώ είναι σχεδιασμένο με βάση την προσέγγιση “Simple is the New Smart”. Το LG G3 ενσωματώνει τα πλέον προηγμένα χαρακτηριστικά που έχει να επιδείξει η σύγχρονη τεχνολογία, προσφέροντας ταυτόχρονα στον χρήστη την καλύτερη εμπειρία χρήσης από οποιοδήποτε προηγούμενο smartphone της LG.

Κύρια τεχνικά χαρακτηριστικά του LG G3 (μπορεί να διαφέρουν ανά αγορά):

  • Chipset: Qualcomm Snapdragon 801 (τετραπύρηνος με χρόνο κύκλου ρολογιού που φτάνει έως 2,5GHz)
  • Οθόνη: 5.5 ιντσών, τεχνολογίας Quad HD IPS (2560 x 1440, 538ppi)

Με πυκνότητα pixel στα 538ppi, η οθόνη Quad HD του G3 θέτει νέα πρότυπα για τις οθόνες των smartphone, προσφέροντας εικόνες ασύγκριτης ευκρίνειας και καθαρότητας. Με μέγεθος οθόνης 5.5’’, το ποσοστό της οθόνης του G3 φτάνει στο εντυπωσιακό 76,4%, διατηρώντας όμως στο χρήστη την αίσθηση ότι κρατά μια συσκευή μικρότερων διαστάσεων, εξαιτίας του εξαιρετικά λεπτού πλαισίου (bezel).

  • Μνήμη: 16/32MB eMMC ROM
  • 2/3GB DDR3 RAM
  • Υποδοχή microSD slot (μέγιστη χωρητικότητα 128GB)
  • Κάμερα: Πίσω 13MPixel με OIS+ και Laser Auto Focus

Η κάμερα 13MP OIS+ του G3 με το Laser Auto Focus που διαθέτει, την πρώτη του είδους που βρίσκει εφαρμογή σε smartphone, το G3 μπορεί να φωτογραφίζει καθαρές λήψεις ακόμη και σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, καθώς μια δέσμη λέιζερ μετρά με ακρίβεια την απόσταση ανάμεσα στην κάμερα και το αντικείμενο της λήψης. «Ξεχάστε τη θολή φωτογραφία του πρώτου γκολ που έβαλε ο γιος σας ή τις χαμένες στιγμές που δεν προλάβατε να κρατήσετε επειδή η κάμερα δεν εστίασε αρκετά γρήγορα ανάμεσα στα υπόλοιπα παιδιά του πάρκου. Σε συνδυασμό με την αναγνωρισμένη και δημοφιλή τεχνολογία OIS+ που ενσωματώθηκε για πρώτη φορά στο G Pro 2, το G3 είναι βέβαιο ότι θα εντυπωσιάσει ακόμη και τους πιο απαιτητικούς φίλους της φωτογραφίας.»

Δεν χρειάζεται να εστιάζετε πρώτα στο αντικείμενο που σας ενδιαφέρει (σε preview mode) και μετά να πατάτε το πλήκτρο του φακού. Με το G3, πατώντας πάνω στην εικόνα για να εστιάσετε στο είδωλο, απελευθερώνεται ταυτόχρονα και το κλείστρο, ολοκληρώνοντας τη λήψη.

  • Κάμερα μπροστά 2,1MPixel

Η μπροστινή κάμερα έχει μεγαλύτερο αισθητήρα και διάφραγμα, για περισσότερο φως και ακόμα πιο καθαρές λήψεις selfies. Παράλληλα, το κλασικό timed selfie mode έχει εμπλουτιστεί με τη λειτουργία ελέγχου μέσω μιας απλής χειρονομίας (gesture control): μόλις είστε έτοιμοι για τη φωτογραφία, απλώς κάνετε το χέρι σας γροθιά. Το G3 θα αναγνωρίσει τη χειρονομία και θα αρχίσει αυτόματα μια αντίστροφη μέτρηση 3 δευτερολέπτων μέχρι τη λήψη.

  • Μπαταρία: 3.000mAh (αποσπώμενη)
  • Λειτουργικό σύστημα: Android 4.4.2 KitKat
  • Διαστάσεις: 146.3 x 74.6 x 8.9 χιλιοστά
  • Βάρος: 149 γρ.
  • Δίκτυα: 4G / LTE / HSPA+ 21 Mbps (3G)
  • Συνδεσιμότητα: Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, Bluetooth Smart Ready (Apt-X), NFC,SlimPort, A-GPS/Glonass, USB 2.0
  • Χρώματα: Μαύρο μεταλλικό, λευκό (Silk White), χρυσαφί (Shine Gold), μωβ (Moon Violet), κόκκινο (Burgundy Red)
  • Άλλα: Smart Keyboard, Smart Notice, Knock Code, Guest Mode και άλλα.
  • Για τη λήψη video, το G3 υπόσχεται κορυφαία ποιότητα ήχου, καθώς τα ενσωματωμένα μικρόφωνα μετρούν το θόρυβο του περιβάλλοντος και προσαρμόζουν τη λήψη ώστε να εξασφαλίζεται καθαρός ήχος και βέλτιστη ένταση. Το G3 έχει ενσωματωμένο ηχείο 1W και η τεχνολογία Boost AMP παράγει πλούσιο ήχο και καθαρούς τόνους.

Συγκρίνοντας τα τεχνικά χαρακτηριστικά του LG G3 με το HTC One (M8) και το Samsung Galaxy S5 διαπιστώνει κανείς ότι το G3 έχει μεγαλύτερη οθόνη (5,5 ίντσες έναντι 5» και 5,1»), πολύ υψηλότερη ανάλυση (έναντι 1080×1920 pixel στα ανταγωνιστικά) και πυκνότητα pixel (538ppi έναντι 441 και 432ppi αντίστοιχα στα Μ8 και S5). Αδύνατο σημείο του G3, τουλάχιστον ως προς τις ονομαστικές τιμές, φαίνεται να είναι η αυτονομία του, η οποία είναι σημαντικά μικρότερη (χρόνος ομιλίας σε 3G 7,2 ώρες). Πάντως, η LG αναφέρει πως η οθόνη υψηλής ανάλυσης του G3 προέτρεψε τους μηχανικούς της LG να χρησιμοποιήσουν μια πηγή ενέργειας εξίσου προηγμένη. Το G3 έχει αποσπώμενη μπαταρία 3.000mAh και σειρά από νέες τεχνολογίες βελτιστοποίησης για μέγιστη ενεργειακή απόδοση. Αντικαθιστώντας το μεταλλικό στοιχείο της καθόδου με γραφίτη, οι μηχανικοί της LG μπόρεσαν να διευρύνουν σημαντικά τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας. «Έτσι, το G3 μπορεί να διατηρεί αμείωτη την απόδοση της Quad HD οθόνης χωρίς να μένει από ενέργεια στο μέσο της ημέρας.», υποστηρίζει ο κατασκευαστής.

Ενημέρωση: Η διάθεση του LG G3 θα ξεκινήσει ξεκίνησε στις 28 Μαΐου 2014 στην αγορά της Νότιας Κορέας, και σταδιακά θα επεκταθεί σε περισσότερους από 170 παρόχους κινητής σε ολόκληρο τον κόσμο. Από τις 9 Ιουλίου, το LG G3 είναι διαθέσιμο στην ελληνική αγορά (αντί 599 με 2MB RAM/16GB εσωτερικό χώρο σε λευκό και μαύρο ή 649 με 3MB RAM και 32GB μνήμη μόνο σε μαύρο χρώμα).

Στην ανακοίνωση της LG Electronics Hellas, ενδιαφέρον παρουσιάζει το Smart Keyboard, το οποίο «μαθαίνει» από τα λάθη που κάνει συνήθως ο χρήστης με αποτέλεσμα να τα «μειώνει έως και 75%».

Η θήκη με το κυκλικό άνοιγμα στο επάνω μέρος της οθόνης του LG G3 ονομάζεται QuickCircle. Ο χρήστης μπορεί να έχει πρόσβαση σε έξι εφαρμογές και λειτουργίες που χρησιμοποιεί πιο συχνά χωρίς να ανοίξει την θήκη. Το QuickCircle κυκλοφορεί σε λευκό, μαύρο και χρυσαφί χρώμα.

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Παναθηναϊκός – Μακάμπι Τελ Αβίβ 87-91: Τον «κρέμασε» ο Σλούκας, έκαναν το 0-1 οι Ισραηλινοί

Με το… καλημέρα πλεονέκτημα αντίο για τους πράσινους. έχασαν ξανά από τη Μακάμπι (87-91) που αγωνία για τον Μπόλντγουιν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024