Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Το Facebook θα ξέρει τι βλέπετε στην TV και τι ακούτε, εάν το επιτρέψετε

Το Facebook θα ξέρει τι βλέπετε στην TV και τι ακούτε, εάν το επιτρέψετε

Η κυρίαρχη υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης θα δώσει τη δυνατότητα στα μέλη της να κοινοποιούν πολύ εύκολα τι παρακολουθούν στην τηλεόραση και τι μουσική ακούνε. Οι χρήστες του app του Facebook για smartphone θα μπορούν να αξιοποιούν το μικρόφωνο του τηλεφώνου τους για να στείλουν προς αναγνώριση στο Facebook ένα σύντομο απόσπασμα από την τηλεοπτική εκπομπή ή την ταινία που παρακολουθούν ή την μουσική που ακούν.

Η κυρίαρχη υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης θα δώσει τη δυνατότητα στα μέλη της να κοινοποιούν πολύ εύκολα τι παρακολουθούν στην τηλεόραση και τι μουσική ακούνε. Οι χρήστες του app του Facebook για smartphone θα μπορούν να αξιοποιούν το μικρόφωνο του τηλεφώνου τους για να στείλουν προς αναγνώριση στο Facebook ένα σύντομο απόσπασμα από την τηλεοπτική εκπομπή ή την ταινία που παρακολουθούν ή την μουσική που ακούν. Έπειτα θα μπορούν να κοινοποιούν το αποτέλεσμα της αναζήτησης ταινιών, τηλεοπτικών εκπομπών και τραγουδιών με μια ενημέρωση της κατάστασής τους. Αυτό το post θα μπορούσε να αποτελέσει το έναυσμα μιας σχετικής συζήτησης στο κοινωνικό δίκτυο.

Η λειτουργικότητα θα προστεθεί στο app «τις επόμενες εβδομάδες» και θα αφορά μόνο μέλη από τις Ηνωμένες Πολιτείες, χρήστες iOS και Android. Η εταιρεία τονίζει ότι ο χρήστης θα είναι σε θέση να αναγνωρίσει ότι το μικρόφωνο του τηλεφώνου του «ακούει», αφού θα βλέπει ένα χαρακτηριστικό εικονίδιο για τον ήχο το οποίο θα μετακινείται ότι ο χρήστης γράφει ένα status update. Εάν αποφέρει αποτελέσματα, δηλαδή αναγνωρίσει την εκπομπή, την ταινία ή το τραγούδι που ακούγεται τότε ο χρήστης θα μπορεί να επιλέξει να το προσθέσει στο post του ή να το αγνοήσει. Η εταιρεία κάνει σαφές ότι δεν αποθηκεύεται ο ήχος στους διακομιστές της, η μετάδοση χρησιμοποιείται μόνο για τον σκοπό της αναγνώρισης της ταυτότητάς του. Εάν η ακρόαση αφορά σε μουσική, στο post θα ακούγεται ένα απόσπασμα 30 δευτερολέπτων. Όταν πρόκειται για τηλεοπτική σειρά, στο χρονολόγιο θα επισημαίνεται ο κύκλος και το επεισόδιο που παρακολουθεί ο τηλεθεατής.

Δείτε ένα βίντεο 30 δευτερολέπτων από την χρήση της λειτουργικότητας στο app του Facebook

Η προσθήκη της λειτουργικότητας αυτής μπορεί να επιφέρει μακροπρόθεσμα σημαντικές εξελίξεις. Θεωρείται δεδομένο το ενδιαφέρον της μουσικής βιομηχανίας και της βιομηχανίας του κινηματογράφου για την αλυσιδωτή μετάδοση των προϊόντων τους μέσω κοινωνικής δικτύωσης. Το Facebook έχει κάθε λόγο να παραμείνει στην πρώτη γραμμή, και η λειτουργικότητα αυτή κάνει πιο εύκολη την σύνταξη των αναρτήσεων με ένα έτοιμο θέμα, αυξάνοντας τα post και την συμμετοχή των χρηστών. Αναμενόμενο δε, θεωρείται ότι το Facebook θα αποκτήσει περισσότερες πληροφορίες για τα μέλη του, τις οποίες θα εκμεταλλευτεί για την προώθηση στοχευμένων διαφημίσεων, την κύρια πηγή των εσόδων του.

Διαβάστε περισσότερα θέματα που αφορούν στην Διαδικτυακή Διαφήμιση μέσω Κοινωνικής Δικτύωσης.

Από την άλλη, αποτελέι μια ακόμα κίνηση προκαλεί τον ανταγωνισμό. Πρόθυμες να υπηρετήσουν την βιομηχανία του κινηματογράφου και της μουσικής εμφανίζονται και άλλες μεγάλες επιχειρήσεις. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, η Microsoft -κατέχει μερίδιο του Facebook-, η οποία έχει μετονομάσει το Xbox One από «κονσόλα» για παιχνίδια σε «ολοκληρωμένο σύστημα ψυχαγωγίας». Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα σχετικά στο άρθρο:

Ανθή Παναγιωτάκη, @anthi

    In.gr Τεχνολογία

    Sports in

    LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης

    LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης. Παρακολουθήστε live την εξέλιξη της αναμέτρησης Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης για τα προημιτελικά του Champions League.

    Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

    in.gr | Ταυτότητα

    Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

    Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

    Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

    Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

    Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

    ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

    Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

    ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

    Τρίτη 16 Απριλίου 2024