Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η Κίνα απαγορεύει τα Windows 8 στο Δημόσιο

Η Κίνα απαγορεύει τα Windows 8 στο Δημόσιο

Το τελευταίο λειτουργικό σύστημα της Microsoft απαγορεύεται στους κρατικούς υπολογιστές, ανακοίνωσε μυστηριωδώς η κινεζική κυβέρνηση. Αναλυτές εικάζουν ότι το Πεκίνο προσπαθεί να πιέσει τη Microsoft να συνεχίσει την υποστήριξη των XP.

Το τελευταίο λειτουργικό σύστημα της Microsoft απαγορεύεται στους κρατικούς υπολογιστές, ανακοίνωσε μυστηριωδώς η κινεζική κυβέρνηση.

Το Κέντρο Προμηθειών Κεντρικής Κυβέρνησης ανακοίνωσε την απαγόρευση της εγκατάστασης των Windows 8 σε μια εγκύκλιο που εξέδωσε για τη χρήση ενεργοβόρων συσκευών, αναφέρει το Reuters.

Σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο Xinhua, η απαγόρευση έχει στόχο να ενισχύσει την ασφάλεια των υπολογιστών μετά την απόφαση της Microsoft να διακόψει την υποστήριξη για τα Windows XP, τα οποία χρησιμοποιούνται ευρέως στην Κίνα.

Ούτε η κυβέρνηση ούτε το Xinhua διευκρίνισαν πώς η απαγόρευση μειώνει την κατανάλωση ενέργειας ή ενισχύει την ασφάλεια των υπολογιστών.

Ωστόσο μια εταιρεία αναλύσεων που σχολίασε το θέμα το θέμα υπονόησε πως το Πεκίνο ελπίζει να πιέσει τη Microsoft να συνεχίσει την υποστήριξη για τα XP. «Η απόφαση της Κίνας να απαγορεύσει τα Windows 8 από τις δημόσιες προμήθειες δημιουργεί εμπόδια στην προσπάθεια της Microsoft να αντικαταστήσει τα XP, τα οποία αντιστοιχούν στο 50% της αγοράς επιτραπέζιων υπολογιστών στην Κίνα» ανέφερε η εταιρεία Canalys.

Η Κίνα ήταν ανέκαθεν προβληματική αγορά για τη Microsoft, η οποία διαμαρτυρήθηκε το 2011 ότι, λόγω της πειρατείας λογισμικού, τα έσοδά της στην Κίνα είναι μικρότερα από ό,τι στην Ολλανδία, παρόλο που οι πωλήσεις υπολογιστών κυμαίνονταν στα επίπεδα των ΗΠΑ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Γιατί δεν παίζουν στην Αγγλία ο Μασούρας και ο Ντόη

Ο Ολυμπιακός θα κοντραριστεί με την Άστον Βίλα στις 2 Μαϊου χωρίς τους δύο ποδοσφαιριστές του.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024