Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ταμπλέτα για παιδιά από την ελληνική MLS στο Δίκτυο ΓΕΡΜΑΝΟΣ

Ταμπλέτα για παιδιά από την ελληνική MLS στο Δίκτυο ΓΕΡΜΑΝΟΣ

Αποκλειστικά στο Δίκτυο Καταστημάτων ΓΕΡΜΑΝΟΣ διατίθεται το MLS IQTab Kido, η έκδοση της ταμπλέτας της ελληνικής MLS για παιδιά. Η εταιρεία έχει διαμορφώσει το kido έτσι ώστε να είναι φιλικό προς τα παιδιά. Το tablet της MLS κοστίζει 130 περίπου ευρώ.

Αποκλειστικά στο Δίκτυο Καταστημάτων ΓΕΡΜΑΝΟΣ διατίθεται το MLS IQTab Kido, η έκδοση της ταμπλέτας της ελληνικής MLS για παιδιά. Η εταιρεία έχει διαμορφώσει το kido έτσι ώστε να είναι φιλικό προς τα παιδιά. Το tablet της MLS κοστίζει 130 περίπου ευρώ.

Το Android Jellybean 4.2 επιτρέπει την δημιουργία πολλαπλών λογαριασμών ώστε να προστατέψετε τα e-mail σας, τους λογαριασμούς σας και τον αποθηκευτικό χώρο, με την δημιουργία ξεχωριστού λογαριασμού χρήστη για το παιδί. Ωστόσο, η δημιουργία ενός ξεχωριστού λογαριασμού δεν συνιστά ολοκληρωμένο γονικό έλεγχο. Ο γονέας θα πρέπει να προστατέψει με PIN την χρήση της πιστωτικής του κάρτας για αγορές από το Google Play, να αναζητήσει ελληνικές εφαρμογές, να αποτρέψει ενδεχομένως την χρήση του Διαδικτύου, να ορίσει μη επιτρεπτές εφαρμογές κ.λπ.

Η MLS με το Kido δηλώνει πως ο γονιός μπορεί να επιλέξει σε ποιες εφαρμογές θα έχει πρόσβαση το παιδί και να ορίσει την επιτρεπόμενη διάρκεια χρήσης. Επίσης, έχει φορτώσει το Kido με ελληνικές εφαρμογές -χωρίς ωστόσο να αναφέρει ποιες είναι αυτές. Το περιβάλλον εργασίας των μικρών διαφέρει από αυτό των μεγάλων, σημειώνει η εταιρεία και για τους δεύτερους παρέχει το Talk & Email για την υπαγόρευση e-mail και το Talk & Post για την υπαγόρευση post στο Facebook.

Tablet για τα παιδιά και εργαλεία γονικού ελέγχου

  • Σημειώστε πως στην έκδοση Android 4.3 οι χρήστες αποκτούν την δυνατότητα να περιορίσουν την πρόσβαση στο περιεχόμενο και τις εφαρμογές του smartphone ή του tablet, αξιοποιώντας τα λεγόμενα restricted profiles. Έτσι, τα παιδιά δεν θα έχουν στην διάθεσή τους app που δεν επιτρέπουν οι γονείς. Επίσης, στην έκδοση 4.3 τα παιδιά δεν θα βλέπουν τις προτροπές για αγορές μέσα από τις εφαρμογές παιχνιδιών, που έχουν οδηγήσει στο παράλογο φούσκωμα των λογαριασμών πιστωτικών καρτών των γονέων.
  • Το tablet ASUS Fonepad 7» που λειτουργεί και ως τηλέφωνο αποκλειστικά στα ΓΕΡΜΑΝΟΣ Χωρίς συμβόλαιο, το Asus Fonepad πωλείται στα 180 ευρώ περίπου και φέρει το Android 4.3. Την ίδια έκδοση έχει το Google Nexus 7, κόστους περίπου 240 ευρώ.
  • Ξέρατε ότι έχει κυκλοφορήσει ήδη το Kit Kat, η επόμενη έκδοση του Android, 4.4;

Διαβάστε επίσης στο tech.in.gr:

  • Τι πρέπει να προσέξετε πριν δώσετε το smartphone ή το tablet στο παιδί σας Η ιστορία έχει δείξει ότι ούτε τα επίσημα καταστήματα διάθεσης app για smartphone και tablet, ούτε οι ίδιοι οι προγραμματιστές, αλλά ούτε οι Αρχές έχουν κατορθώσει να καταστήσουν την χρήση μικροεφαρμογών ασφαλή για τα παιδιά. Μάλιστα, συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο: είναι πιθανότερο να δημοσιοποιείται πληροφορία για την χρήση πολλαπλών app από την ίδια συσκευή, να παρεκτρέπονται τα παιδιά σε αγορές μέσα από τα «παιδικά» app ή στα social media, χωρίς οι γονείς να το γνωρίζουν.
  • Μαζική προσφυγή εναντίον της Google για τις αγορές από παιδιά μέσα από app Μαζικά προσφεύγουν κατά της Google γονείς από τις Ηνωμένες Πολιτείες που είδαν τις πιστωτικές τους κάρτες να χρεώνονται από το Play Store μετά από αγορές εικονικών νομισμάτων ή περιεχομένου που έκαναν τα παιδιά τους παίζοντας δωρεάν ή εξαιρετικά χαμηλού κόστους παιχνίδια σε smartphone και tablet. Οι δικηγόροι καταγγέλλουν ότι η Google προώθησε τα δωρεάν games και επέτρεψε τις ακριβές αυτές αγορές με τους χαλαρούς περιορισμούς που θέτει για τις αγορές in-app.
  • Εκπαίδευση και παιχνίδι για παιδιά 0-8 ετών στην ελληνική Zingyland Έναν διαφορετικό και σύγχρονο τρόπο εκπαίδευσης και ψυχαγωγίας για παιδιά έως και οκτώ ετών προτείνει η ελληνική εταιρεία Zingyland. Το βραβευμένο Zingyland app περιλαμβάνει διαδραστικά παραμύθια, παιχνίδια και παζλ με εκπαιδευτικό και συνάμα παιχνιδιάρικο χαρακτήρα, με υποστήριξη της ελληνικής, και όχι μόνο, γλώσσας. Η εφαρμογή είναι ήδη διαθέσιμη για iPad και σύντομα αναμένεται και για tablet με Android.
  • Δραστηριότητες για τα παιδιά στην Ελλάδα στο FunTwoThree.com Ένας δικτυακός τόπος με πλούσιο περιεχόμενο που απευθύνεται σε παιδιά προσχολικής ηλικίας και των πρώτων τάξεων του δημοτικού σχολείου εγκαινιάζεται στον παγκόσμιο ιστό. Το FunTwoThree.com έχει παιχνίδια, εκπαιδευτικές δραστηριότητες, ηχογραφημένα παραμύθια και μουσική δωρεάν διαθέσιμα και με συνδρομή 24 ευρώ το χρόνο η πρόσβαση στο πλούσιο περιεχόμενό του διευρύνεται.
  • Ψηφιακή Αλάνα στο cyberkid.gr από την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Μεριμνώντας για την ασφάλεια των παιδιών στο Internet, η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος πρόσθεσε στο site www.cyberkid.gr μια νέα Ψηφιακή Αλάνα, όπου θα μπορούν να παίζουν 15 παιχνίδια για όλες τις ηλικίες με ασφάλεια, μακριά από τους κινδύνους του διαδικτύου.

Ανθή Παναγιωτάκη, @anthi

    In.gr Τεχνολογία

    Sports in

    LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

    LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 15:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για τον 4ο τελικό της Α1 μπάσκετ γυναικών.

    Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

    in.gr | Ταυτότητα

    Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

    Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

    Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

    Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

    Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

    ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

    Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

    ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

    Πέμπτη 25 Απριλίου 2024