Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στους 169 οι νεκροί στη Σαουδική Αραβία από τον κοροναϊό MERS

Στους 169 οι νεκροί στη Σαουδική Αραβία από τον κοροναϊό MERS

Ένας άνθρωπος που είχε μολυνθεί από τον κοροναϊό MERS πέθανε τη Δευτέρα στη Σαουδική Αραβία, ανεβάζοντας σε 169 τον αριθμό των νεκρών από την εμφάνιση της ασθένειας στη χώρα το 2012. Σύμφωνα με ανακοίνωση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του υπουργείου Υγείας τα ξημερώματα, το τελευταίο θύμα είναι ένας 59χρονος στην πόλη Ταέφ στα δυτικά της χώρας.

Ένας άνθρωπος που είχε μολυνθεί από τον κοροναϊό MERS πέθανε τη Δευτέρα στη Σαουδική Αραβία, ανεβάζοντας σε 169 τον αριθμό των νεκρών από την εμφάνιση της ασθένειας στη χώρα το 2012.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του υπουργείου Υγείας τα ξημερώματα, το τελευταίο θύμα είναι ένας 59χρονος στην πόλη Ταέφ στα δυτικά της χώρας.

Την Τετάρτη, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) αποφάσισε να μην κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τη δημόσια υγεία σε παγκόσμιο επίπεδο, ελλείψει αδιάσειστων αποδείξεων για την μετάδοση του ΜΕRS από άνθρωπο σε άνθρωπο.

Ο κοροναϊός MERS θεωρείται ένας πιο θανατηφόρος, αλλά λιγότερο μεταδοτικός εξάδελφος του ιού που είναι υπεύθυνος για το Οξύ και Σοβαρό Αναπνευστικό Σύνδρομο (SARS) και προκάλεσε το 2003 τον θάνατο σχεδόν 800 ανθρώπων σε διεθνές επίπεδο.

Όπως και το SARS, προκαλεί λοίμωξη του αναπνευστικού και οι ασθενείς παρουσιάζουν πυρετό, βήχα και αναπνευστικά προβλήματα και συχνά προκαλεί – μοιραία – πνευμονία.

Ωστόσο, σε αντίθεση με τον SARS, ο MERS προκαλεί επίσης νεφρική ανεπάρκεια. Μέχρι σήμερα, δεν έχει υπάρξει προληπτική θεραπευτική αγωγή για τον MERS.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024