Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σύντομα, περιττό το φυσικό πορτοφόλι, τουλάχιστον για τους Ολλανδούς

Σύντομα, περιττό το φυσικό πορτοφόλι, τουλάχιστον για τους Ολλανδούς

Vodafone και Visa λανσάρουν στην Ευρώπη υπηρεσίες πληρωμών με την χρήση του κινητού τηλεφώνου ακόμα και για πληρωμές κάτω των 25 ευρώ. Το λανσάρισμα του Vodafone Wallet και Visa SmartPass έχει ήδη γίνει σε Γερμανία, Ισπανία και Ολλανδία, ενώ πριν το τέλος του 2014 θα έχει προστεθεί στην λίστα και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Vodafone και Visa λανσάρουν στην Ευρώπη υπηρεσίες πληρωμών με την χρήση του κινητού τηλεφώνου, ακόμα και για αυτές με ψιλά, δηλαδή κάτω των 25 ευρώ. Το λανσάρισμα του Vodafone Wallet και Visa SmartPass έχει ήδη γίνει σε Γερμανία, Ισπανία και Ολλανδία, ενώ πριν το τέλος του 2014 θα προστεθεί στην λίστα και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Η SmartPass είναι μια υπηρεσία που δίνει την δυνατότητα στους καταναλωτές να πραγματοποιούν «εύκολες και ασφαλείς» ανέπαφες πληρωμές με τη χρήση του κινητού τους. Η υπηρεσία θα λειτουργήσει σε οποιοδήποτε τερματικό ανέπαφων πληρωμών στην Ευρώπη που φέρει το λογότυπο V PAY. Οι χρήστες της υπηρεσίας θα μπορούν επίσης να μεταφέρουν χρήματα σε άλλους λογαριασμούς που χρησιμοποιούν την υπηρεσία SmartPass.

Η υπηρεσία πληρωμών Vodafone SmartPass έχει αναπτυχθεί σε συνεργασία με τη Visa και βασίζεται σε μια προπληρωμένη λύση Visa. Για συναλλαγές κάτω των 25€, οι πελάτες μπορούν να πληρώσουν εύκολα αγγίζοντας απλά το κινητό τους τηλέφωνο στο τερματικό ανέπαφων συναλλαγών με το λογότυπο V PAY. Για συναλλαγές άνω των 25€, ο χρήστης θα κληθεί να εισάγει έναν κωδικό πρόσβασης για να επιβεβαιώσει την αγορά του.

Οι πελάτες της Vodafone χρησιμοποιώντας μια συμβατή συσκευή με τεχνολογία NFC, πιστοποιημένη για την υπηρεσία SmartPass, θα μπορούν να εγγραφούν στην υπηρεσία μέσω μιας εύκολης διαδικασίας στο κατάστημα. Οι πελάτες που δεν διαθέτουν συσκευή με NFC μπορούν να χρησιμοποιούν μια ανέπαφη microtag Visa (αυτοκόλλητο NFC) στη συσκευή τους, η οποία θα επιτρέπει τη χρήση της υπηρεσίας.

Η υπηρεσία SmartPass περιλαμβάνει επίσης μια V PAY κάρτα με την οποία θα μπορούν να πραγματοποιούνται συναλλαγές σε καταστήματα που δεν διαθέτουν ακόμα το απαραίτητο τερματικό ανέπαφων συναλλαγών.

Η Vodafone σχεδιάζει να επεκτείνει σημαντικά την υπηρεσία Vodafone Wallet στο μέλλον, ώστε να περιλαμβάνει υπηρεσίες όπως εισιτήρια για μέσα μαζικής μεταφοράς, ηλεκτρονικά εισιτήρια, «κλειδιά» ανέπαφων συναλλαγών (όπως για παράδειγμα κλειδιά για ένα γραφείο ή δωμάτιο ξενοδοχείου) και πολλά άλλα.

Η Mary Carol Harris, Director of Mobile, Visa Europe, δήλωσε μεταξύ άλλων πως «με την άνθιση των ανέπαφων πληρωμών, βρισκόμαστε πλέον σε ένα σημείο όπου έχει δημιουργηθεί η βάση για πληρωμές μέσω κινητού, προκειμένου να καταστεί αυτή η υπηρεσία διαθέσιμη προς τους καταναλωτές.» Με αφορμή το λανσάρισμα της υπηρεσίας στην Ολλανδία, ο CEO Rob Shuter, τόλμησε να προβλέψει πως «Εντός των επόμενων πέντε ετών αναμένουμε ότι οι Ολλανδοί καταναλωτές θα χρησιμοποιούν το κινητό τους ως το βασικό μέσο για τις πληρωμές τους. Με τη συγκεκριμένη συνεργασία κάνουμε ένα σημαντικό βήμα ώστε να καταστεί περιττό το φυσικό πορτοφόλι, που αποτελεί μία από τις βασικές φιλοδοξίες μας για το μέλλον.»

Διαβάστε για άλλα ανάλογα εγχειρήματα στην Ελλάδα και άλλες χώρες:

Σε κινητό πορτοφόλι μετατρέπουν το smartphone Alpha Bank και Vodafone
H Alpha Bank και η Vodafone ανακοίνωσαν το Tap ΄n Pay, την πρώτη εφαρμογή για ανέπαφες πληρωμές με χρήση κινητού τηλεφώνου. To «κινητό πορτοφόλι» εισάγεται σε πιλοτικό στάδιο στην ελληνική αγορά για χρήση από επιλεγμένους συνδρομητές Vodafone με δύο μοντέλα smartphone Samsung. Επιτρέπει την πραγματοποίηση ανέπαφων συναλλαγών, με χρέωση του τραπεζικού λογαριασμού που είναι συνδεδεμένος με την χρεωστική κάρτα, για αγορές από επιχειρήσεις που φέρουν τα τερματικά αποδοχής καρτών με τους ειδικούς αναγνώστες (contactless readers).

Αγορές με το smartphone στην Γαλλία για τους συνδρομητές της Orange Οι συνδρομητές του δικτύου κινητής τηλεφωνίας Orange στην Γαλλία που διαθέτουν smartphone με NFC θα μπορούν να μετατρέψουν το κινητό τους σε πορτοφόλι, πληρώνοντας με την εγγύηση της Visa σε τερματικά ανέπαφων πληρωμών σε όποια καταστήματα είναι διαθέσιμα. Η υπηρεσία Orange Cash είναι άμεσα διαθέσιμη σε Στρασβούργο και Καέν με ολόκληρη την Γαλλία να είναι στα σχέδια των Orange και Visa Europe για το 2014.

Τι διασφαλίζει η πιστοποίηση της Visa για τις πληρωμές με smartphone Oι πληρωμές με smartphone με το Visa payWave προϋποθέτουν ότι η συσκευή έχει τσιπ NFC που θα μεταφέρει τα δεδομένα της συναλλαγής στο τερματικό πληρωμής και μια app aπό την Visa. Εντούτοις, για να υιοθετηθεί αυτή η πρακτική, αυτός που πληρώνει πρέπει να βεβαιώνεται ότι η διαδικασία είναι ασφαλής. Ας δούμε τι πιστοποιεί η Visa στην διαδικασία.

Με τη βούλα της Visa, πληρώστε με το smartphone σας

Τα smartphones των Samsung Electronics, LG Electronics και Research in Motion που διαθέτουν τεχνολογία NFC εγκρίθηκαν για χρήση σε πληρωμές μέσω κινητών τηλεφώνων, με την εφαρμογή Visa payWave. Samsung Galaxy S II, LG Optimus NET NFC, BlackBerry Bold 9900, BlackBerry Bold 9790, BlackBerry Curve 9360 και BlackBerry Curve 9380 υποκαθιστούν την πιστωτική κάρτα Visa.

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024