Οι χρήστες των Windows 8.1 που έχουν επιλέξει να εγκαταστήσουν μόνοι τους το πρώτο Update του λειτουργικού συστήματος (KB2919355) δεν θα λαμβάνουν ενημερώσεις ασφαλείας από τον Μάιο του 2014, εάν δεν το εγκαταστήσουν έως την πρώτη «Patch Tuesday», ανακοίνωσε η Microsoft παραβλέποντας το γεγονός ότι τα νήματα έκκλησης σε υποστήριξη που αφορούν σε προβλήματα κατά την ενημέρωση επεκτείνονται διαρκώς.

Επιπλέον, δεν είναι σπάνιο το φαινόμενο να μην γίνεται η εγκατάσταση του Windows 8.1 Update αυτόματα, παρά το γεγονός ότι οι χρήστες το έχουν επιλέξει, με αποτέλεσμα να ακολουθούν τις οδηγίες της εταιρείας για αναζήτηση της ενημέρωσης αυτής και εγκατάσταση βήμα προς βήμα. Άλλοι επιλέγουν να αγνοήσουν το Update και να μην μπλέξουν με την πολύπλοκη διαδικασία, μέχρι το ενεργοποιημένο Automatic Update λειτουργήσει και φέρει επιτέλους το πρώτο Update, χωρίς να κολλήσει το σύστημα ή προκαλέσει άλλες δυσλειτουργίες.

Αυτή είναι η πρώτη φορά που η Microsoft απαιτεί την εγκατάσταση ενός Update, ενημέρωση η οποία δεν αποδεικνύεται εξίσου εύκολη και απρόσκοπτη όπως αυτή σε ένα τηλέφωνο.

Η σχετική δήλωση έγινε στο TechNet και αφορά σε χρήστες των Windows 8.1 (και Windows Server 2012 R2), όχι όμως τους χρήστες των προγενέστερων Windows 8.

Το Infoworld.com παραπέμπει στις εκτενείς αναφορές προβλημάτων κατά την εγκατάσταση του Windows 8.1 Update στο answers.microsoft.com.

Πάντως, στις οδηγίες που δίνει η Microsoft στους τελικούς χρήστες περιλαμβάνεται ο χειροκίνητος έλεγχος για την επίμαχη κρίσιμη, όπως αποδεικνύεται, ενημέρωση. Παραπέμπει στο Windows Update και ζητάει από τους χρήστες που δεν βλέπουν το χαρακτηριστικό εικονίδιο του μεγεθυντικού φακού δίπλα στην φωτογραφία τους στην οθόνη Έναρξης -απόδειξη ότι έχει γίνει η εγκατάσταση του Windows 8.1 Update- να αναζητήσουν ένα άλλο απαραίτητο update: το KB2919442, μετά την εγκατάσταση του οποίου θα καταστεί εφικτή στην συνέχεια η εγκατάσταση του Windows 8.1 Update (KB 2919355).

Η εντολή της Microsoft έχει προκαλέσει αναστάτωση όχι μόνο σε χρήστες νέων υπολογιστών με προεγκαταστημένα Windows 8.1 -και ανεπαρκείς τεχνικές γνώσεις- αλλά και οργή σε διαχειριστές συστημάτων σε επιχειρήσεις, όπως γίνεται φανερό διαβάζοντας τις αναρτήσεις τους στο answers.microsoft.com.

In.gr Τεχνολογία

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr