Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πενταετής συμφωνία με την hellas online για 10 WiFi

Πενταετής συμφωνία με την hellas online για 10 WiFi «holspot» στον Δήμο Θεσσαλονίκης

Tο Δημαρχιακό Μέγαρο, το Πάρκο Ανθοκομικής, η Πλατεία Αριστοτέλους, ο  Λευκός Πύργος, τα Πάρκα Παραλίας, η Πλατεία Ρομφέη Β’, η  Πλατεία Αγ. Παντελεήμονα, η Τούμπα, το Πάρκο Παπαναστασίου και η είσοδος της ΔΕΘ είναι τα δέκα σημεία στα οποία θα υπάρχει διαθέσιμο δωρεάν Wi-Fi στον Δήμο Θεσσαλονίκης, μετά την 5ετή συμφωνία που υπέγραψε ο Δήμος με την hellas online.

Tο Δημαρχιακό Μέγαρο, το Πάρκο Ανθοκομικής, η Πλατεία Αριστοτέλους, ο Λευκός Πύργος, τα Πάρκα Παραλίας, η Πλατεία Ρομφέη Β’, η Πλατεία Αγ. Παντελεήμονα, η Τούμπα, το Πάρκο Παπαναστασίου και η είσοδος της ΔΕΘ είναι τα δέκα σημεία στα οποία αποφασίστηκε να διατεθεί για δύο χρόνια δωρεάν ασύρματη πρόσβαση στο Ίντερνετ στον Δήμο Θεσσαλονίκης. Ο Δήμος υπέγραψε 5ετή συμφωνία που με την hellas online για την ανάπτυξη 10 «Wi-Fi holspot», σε περιοχές που επιλέγει ο Δήμος.

Το ενδιαφέρον εστιάζεται στο γεγονός ότι η διασύνδεση για την παροχή δωρεάν ασύρματης πρόσβασης στο Ίντερνετ προβλέπεται να γίνει με τεχνολογία Metro Ethernet Fiber, μια τεχνολογία που επιτρέπει σε απομακρυσμένα τοπικά δίκτυα (LAN) εντός της μητροπολιτικής περιοχής να επικοινωνούν οικονομικά μεταξύ τους με ταχύτητες Ethernet LAN σαν να μην βρίσκονταν σε απόσταση.

Η hellas online πάντως δηλώνει πως το δίκτυο των 10 σημείων δωρεάν ασύρματης πρόσβασης στον Δήμο θα μπορεί να εξυπηρετεί «τριψήφιο αριθμό ταυτόχρονων χρηστών με υψηλότατες ταχύτητες πρόσβασης στο διαδίκτυο που ξεπερνά τα 10Mbps/χρήστη» (η χωρητικότητα είναι 1Gbps, ήτοι 1024Mbps, ήτοι 10Mbps κατά μέσο όρο εάν συνδέονται 100 χρήστες).

Η λειτουργία του δικτύου «wi-fi holspot» ξεκίνησε από την Πλατεία Αριστοτέλους με αφορμή τον 9ο Διεθνή Μαραθώνιο «Μέγας Αλέξανδρος. Στην ανακοίνωση δεν γίνεται λόγος για το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του έργου.

Σχετική δήλωση έκανε ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών, Επιχειρηματικότητας και Απασχόλησης Θεσσαλονίκης κ. Χασδάι Καπόν: «Ο Δήμος Θεσσαλονίκης διαμορφώνει μια νέα κουλτούρα που ενσωματώνει την χρήση του διαδικτύου και των μέσω κοινωνικής δικτύωσης στα πλαίσια των πολιτιστικών δραστηριοτήτων και όχι μόνο. Η λειτουργία του δικτύου wifi σε κοινόχρηστους χώρους από την hellas online και η χρήση των σχετικών υπηρεσιών από πολίτες, επιχειρήσεις, επισκέπτες, αλλά και ενδεχομένως από τις υπηρεσίες του Δήμου καθίσταται βέβαιο ότι θα αποδώσει πολλαπλώς προς όφελος της τοπικής κοινωνίας και οικονομίας, ενώ θα διασφαλίσει για τις κοινωνικά αδύναμες και τις μη εξοικειωμένες με τη σύγχρονη τεχνολογία ομάδες το δικαίωμα πρόσβασης και ενεργού συμμετοχής στην Κοινωνία της Πληροφορίας.»

Ο κ. Φώτης Κωνσταντέλλος, Chief Commercial Officer της hellas online, τόνισε: «Είναι ιδιαίτερη τιμή για την hellas online που η λειτουργία του ασύρματου δικτύου μας ξεκινά από το Δήμο Θεσσαλονίκης, καθώς μοιραζόμαστε το ίδιο όραμα για ανάπτυξη της ευρυζωνικότητας στη χώρα μας. H hellas online πιστή στη στρατηγική της για παροχή υπηρεσιών που προσθέτουν αξία στην καθημερινότητα του καταναλωτή, αναπτύσσει σύγχρονο δίκτυο wi-fi hotspots προηγμένης τεχνολογίας ξεκινώντας από τον Δήμο Θεσσαλονίκης.»

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης στη Νιόν για τον ημιτελικό της Κ19 του Ολυμπιακού

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης, μια μέρα μετά το έπος της Πόλης βρίσκεται και στη Νιόν για να παρακολουθήσει τον σπουδαίο ημιτελικό της Κ19 με τη Ναντ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024