Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο τάχθηκε στις 3 Απριλίου 2014 υπέρ της κατάργησης των τελών περιαγωγής μέχρι τα Χριστούγεννα του 2015, στο πλαίσιο ψηφοφορίας με την οποία στήριξε την πρόταση κανονισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με τίτλο «Συνδεδεμένη Ήπειρος» (ενιαία αγορά τηλεπικοινωνιών).

Η αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Νέιλι Κρους δήλωσε σχετικά:

«Η ψηφοφορία αυτή είναι ένα απτό παράδειγμα του τι προσφέρει η ΕΕ στους πολίτες. Δείχνει τι σημαίνει Ευρωπαϊκή Ένωση: απαλλαγή από εμπόδια που κάνουν τη ζωή μας δυσκολότερη και ακριβότερη.

Όλοι σχεδόν εξαρτόμαστε καθημερινά από κινητές και διαδικτυακές συνδέσεις. Πρέπει να γνωρίζουμε τι αγοράζουμε, να μην πληρώνουμε ακριβότερα απ’ ό,τι χρειάζεται και να έχουμε τη δυνατότητα να αλλάξουμε γνώμη. Οι εταιρείες, από την πλευρά τους, πρέπει να μπορούν να μας εξυπηρετούν όλους και ο συγκεκριμένος κανονισμός τις διευκολύνει σ’ αυτό. Έτσι δημιουργούνται οφέλη για όλους.

Το 2010 υποσχέθηκα ότι μέχρι το τέλος του 2015 θα έχουν καταργηθεί τα τέλη περιαγωγής, και σήμερα είμαστε ένα μόλις βήμα πριν από την επίτευξη του στόχου αυτού.

Πέρα όμως από το ιδιαίτερα εμφανές εμπόδιο της περιαγωγής, σήμερα βρισκόμαστε κοντά στην άρση πολλών άλλων εμποδίων, έτσι ώστε να μπορούν οι Ευρωπαίοι να έχουν πρόσβαση σε ανοιχτές και απρόσκοπτες επικοινωνίες, όπου κι αν βρίσκονται.»

Τα κράτη μέλη θα εξετάσουν τώρα περαιτέρω τον κανονισμό και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναμένει την τελική συμφωνία πριν από τα τέλη του 2014.

Ο κανονισμός «Συνδεδεμένη Ήπειρος» αφορά τον τομέα των τηλεπικοινωνιών και προτάθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή τον Σεπτέμβριο του 2013. Έχει ως στόχο την επίτευξη μιας πραγματικά ενιαίας αγοράς τηλεπικοινωνιών στην Ευρωπαϊκή Ένωση, καταργώντας τα τέλη περιαγωγής, εξασφαλίζοντας ελεύθερο διαδίκτυο για όλους χάρη στην απαγόρευση του αποκλεισμού και της υποβάθμισης του περιεχομένου, συντονίζοντας την αδειοδότηση φάσματος για ασύρματη ευρυζωνικότητα, εξασφαλίζοντας μεγαλύτερη διαφάνεια στα συμβόλαια των χρηστών διαδικτυακών και ευρυζωνικών επικοινωνιών και καθιστώντας ευκολότερη την αλλαγή παρόχου.

In.gr Τεχνολογία

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr