Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός γίνεται παρατηρητήριο κεραυνών

Ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός γίνεται παρατηρητήριο κεραυνών

Μια καταπληκτική φωτογραφία από μια καταιγίδα συνοδευόμενη από πολύ ισχυρούς κεραυνούς στην Αραβική Χερσόνησο έδωσε στη δημοσιότητα η NASA. Πρόκειται για μια εικόνα που ελήφθει στο πλαίσιο ενός νέου ερευνητικού προγράμματος που έχει ξεκινήσει στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό. Το πρόγραμμα ονομάζεται «Firestation» και με εξιδεικυμένα όργανα οι επιστήμονες θα μελετούν το φαινόμενο των κεραυνών.

Μιακαταπληκτική φωτογραφία από μια καταιγίδα συνοδευόμενη απόπολύ ισχυρούςκεραυνούς στην Αραβική Χερσόνησο έδωσε στη δημοσιότητα η NASA. Πρόκειται για μια εικόνα που ελήφθει τον περασμένο Δεκέμβριο στο πλαίσιο ενός νέου ερευνητικού προγράμματος που έχει ξεκινήσει στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό. Το πρόγραμμα ονομάζεται «Firestation» και με εξιδεικυμένα όργαναοι επιστήμονες θα μελετούν το φαινόμενο των κεραυνών.

Οπως φαίνεται οι εντυπωσιακοί όσο και καταστροφικοί πολλές φορέςκεραυνοί είναι από τα πιο κοινά φυσικά φαινόμενα αφούσύμφωνα με τα στοιχείατης NASA δημιουργούνται καθημερινά στονπλανήτηπερισσότεροι από 4 εκατομμύρια κεραυνοί και ο αριθμός τους ετησίως αγγίζει το 1,5 δισ.



Η εικόνα που εδωσε στη δημοσιότητα η NASA σε πλήρη… έκταση. Στο κέντρο της εικόνας διακρίνεται ο ισχυρός κεραυνός που φωτοβολεί μέσα στη μαύρη πυκνή νέφωση. Τα προστοκαλί φώτα στο πάνω μέρος της εικόνας και στο αριστερό είναι από τα φώτα πόλεων της Σαουδικής Αραβίας ενώ κάτω αριστερά τα φώτα είναι από την πρωτεύουσα του Κουβέιτ

Βήμα Science

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Oλυμπιακός: Η μεγάλη διαφορά με τον ΠΑΟ

Ο Ολυμπιακός πήρε στα χέρια του το πλεονέκτημα έδρας από την Μπαρτσελόνα και μέσα από το διπλό στη Βαρκελώνη, αναδύεται η μεγάλη διαφορά που έχει την εφετινή σεζόν με τον Παναθηναϊκό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024