Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
H Google ρίχνει το κόστος του 1 terrabyte στο Drive στα $10 το μήνα

H Google ρίχνει το κόστος του 1 terrabyte στο Drive στα $10 το μήνα

Η Google μειώνει τις τιμές για την αποθήκευση και τον συγχρονισμό αρχείων στο δικό της cloud. Η Google παρέχει σε όλους τους χρήστες τα πρώτα 15GB δωρεάν και αυξάνει την διαθέσιμη χωρητικότητα στα 100GB με συνδρομή 2 δολαρίων το μήνα (μειωμένη από τα 5 δολάρια). Το 1 terrabyte χρεώνεται 10 δολάρια το μήνα (από τα 50 δολάρια) και τα 10 terrabyte στα 100 δολάρια, με ακόμα μεγαλύτερα προγράμματα διαθέσιμα.

Η Google μειώνει τις τιμές για την αποθήκευση και τον συγχρονισμό αρχείων στο δικό της cloud. Η Google παρέχει σε όλους τους χρήστες του Google Drive τα πρώτα 15GB δωρεάν και αυξάνει την διαθέσιμη χωρητικότητα στα 100GB με συνδρομή 2 δολαρίων το μήνα (μειωμένη από τα 5 δολάρια). Το 1 terrabyte χρεώνεται 10 δολάρια το μήνα (από τα 50 δολάρια) και τα 10 terrabyte στα 100 δολάρια, με ακόμα μεγαλύτερα προγράμματα διαθέσιμα.

Στο Google Drive μπορούν να αποθηκεύονται αρχεία μεγέθους έως και 10GB έκαστο και τα έγγραφα/spreadsheet ή slide που δημιουργούνται με τη σουίτα εφαρμογών της Google δεν καταμετρούνται στον κατειλημμένο χώρο. Αντιθέτως, τα επισυναπτόμενα αρχεία που λαμβάνονται ή αποστέλλονται μέσω Gmail μετράνε. Τέλος, στο κοινωνικό Google+, χώρο καταλαμβάνουν μόνο οι μεγάλες φωτογραφίες άνω των 2048×2048 pixel.

  • Μήπως έχετε Drive και δεν το ξέρετε; Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για το Google Drive στην διεύθυνση http://www.google.com/drive/about.html και από εκεί να μεταβείτε στον λογαριασμό σας, εάν ήδη χρησιμοποιείτε κάποια άλλη υπηρεσία της Google, όπως για παράδειγμα το Gmail.

Συγκρίνοντας μόνο τις τιμές, στο ανταγωνιστικό OneDrive (πρώην Skydrive) της Microsoft, η εταιρεία παρέχει 7GB δωρεάν και η προσθήκη 100GB χρεώνεται 50 δολάρια. Στο Dropbox, η αναβάθμιση στα 100GB χρεώνεται 10 δολάρια το μήνα (ή $100 με ετήσια συνδρομή), με 2GB δωρεάν. Στο Box, η χρέωση για 100GB ανά χρήστη το μήνα είναι 4 ευρώ (10GB δωρεάν).

Συνειρμικά, ο χρήστης θα θεωρήσει ότι αυτή η σοβαρή μείωση τιμών εξυπηρετεί το συμφέρον του. Ωστόσο, η Google αντλεί την συντριπτική πλειονότητα των εσόδων της από τις διαφημίσεις, συχνά με «στόχο» τον συγκεκριμένο χρήστη, με βάση την πληροφορία που έχει διαθέσει στις υπηρεσίες της Google, συμπεριλαμβανομένων των αρχείων του στο Google Drive. Αν και τα έγγραφα που ορίζονται ως Ιδιωτικά, δεν περιλαμβάνονται σε αυτά που συνδράμουν την δημιουργία του προφίλ του χρήστη, στους όρους και τις προϋποθέσεις του Drive δεν αναφέρεται ρητά ότι γίνεται το ίδιο με ό,τι λογίζεται ως «Public». Διαβάστε την (κοινή) άδεια χρήσης των υπηρεσιών της Google (στην ελληνική γλώσσα).

Διαβάστε περισσότερα για την αμφιλεγόμενη στην Ε.Ε, ενιαία πολιτική απορρήτου της Google.

Νωρίτερα, με όπλο το Gmail, η Google άρχισε να προωθεί το Drive και να προελαύνει στο cloud.
Προχώρησε σε μια ακόμα διασύνδεση των υπηρεσιών της, καθιστώντας εξαιρετικά εύκολη την αποθήκευση αρχείων που επισυνάπτονται σε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο δικό της Gmail στην επίσης δική της υπηρεσία φιλοξενίας και συγχρονισμού αρχείων στο λεγόμενο cloud. «Η αποθήκευση attachment στο Google Drive απέχει μόλις ένα κλικ στο Gmail και είναι καλύτερη από την λήψη των συνημμένων αρχείων στον ξεχασμένο φάκελο με τα Downloads», είναι το επιχείρημα του κολοσσού του Διαδικτύου.

Ανθή Παναγιωτάκη, @anthi

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024