Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Υπαλλήλους, ομάδες εργασίας και αρχεία θα ενώνει το Office 365

Υπαλλήλους, ομάδες εργασίας και αρχεία θα ενώνει το Office 365

H Microsoft ανακοίνωσε το Office Graph, ένα app που δημιουργεί ένα κατατοπιστικό διάγραμμα που δείχνει πως συνδέονται οι εργασίες των απασχολούμενων στον ίδιο οργανισμό/επιχείρηση. Οι συνεργαζόμενοι στην ίδια επιχείρηση συνδέονται μεταξύ τους με βάση το τι αναζητούν στο Ίντερνετ, τι τους αρέσει, ό,τι δημοσιεύουν στο εταιρικό δίκτυο, τις συζητήσεις στις οποίες συμμετέχουν, ό,τι μοιράζονται και ανεβάζουν ως χρήστες του Office 365.

H Microsoft ανακοίνωσε το Office Graph, ένα app που δημιουργεί ένα κατατοπιστικό διάγραμμα που δείχνει πως συνδέονται οι εργασίες των απασχολούμενων στον ίδιο οργανισμό/επιχείρηση.

Οι συνεργαζόμενοι στην ίδια επιχείρηση συνδέονται μεταξύ τους με βάση το τι αναζητούν στο Ίντερνετ, τι τους αρέσει, ό,τι δημοσιεύουν στο εταιρικό δίκτυο, τις συζητήσεις στις οποίες συμμετέχουν, ό,τι μοιράζονται και ανεβάζουν ως χρήστες του Office 365.

Αυτά τα στοιχεία κοινωνικής δικτύωσης ενσωματώνονται στο εταιρικό συνεργατικό δίκτυο που σχηματίζεται με τους δεσμούς της διαδικτυακής πλατφόρμας της Microsoft για επιχειρήσεις με το Office στο επίκεντρο.

Η ανακοίνωση έγινε από τον Jeff Teper, Corporate Vice President στο τμήμα Office Service and Servers από το επίσημο μπλογκ της υπηρεσίας http://blogs.office.com/2014/03/03/technology-is-enabling-new-ways-of-working/.

Προηγουμένως, η Microsoft είχε δώσει την δυνατότητα στους υπαλλήλους των επιχειρήσεων που χρησιμοποιούν τα Web app της να επεξεργάζονται ταυτόχρονα έγγραφα στο Word, πίνακες στο Excel και παρουσιάσεις στο PowerPoint. Κατά την χρήση των web app, κάθε χρήστης βλέπει πότε ο συνεργάτης του χρησιμοποιεί το ίδιο αρχείο ώστε να αποφεύγονται οι επικαλύψεις. Επίσης, τα Office Web app κρατούν το ιστορικό των αλλαγών σε κάθε έγγραφο, διαθέσιμο στο Skydrive/OneDrive.

Η Microsoft παροτρύνει τις επιχειρήσεις να στήσουν το δικό τους «Facebook» σε μια προσπάθεια να ανατρέψει την αντίληψη ότι η πρόσβασης σε σάιτ κοινωνικής δικτύωσης στις επιχειρήσεις εγείρει θέμα ασφάλειας και μειώνει την παραγωγικότητα των υπαλλήλων. Επικαλείται για αυτό έρευνα με τη συμμετοχή 4.787 εργαζομένων από όλη την Ευρώπη σύμφωνα με την οποία, πάνω από το 37% των εργαζομένων αισθάνεται ότι η συνεργασία μεταξύ του προσωπικού δεν είναι επαρκής και ότι τα εργαλεία κοινωνικής δικτύωσης θα ευνοούσαν την ομαδική εργασία.

Η Microsoft έχει εξαγοράσει το επαγγελματικό κοινωνικό δίκτυο Yammer, ένα κοινωνικό δίκτυο στο οποίο συμμετείχαν τότε 200.000 επιχειρήσεις. Μάλιστα, η Microsoft επένδυσε για αυτό 1,2 δισεκατομμύρια δολάρια.

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Κυκλοφορούν και… εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το πρώτο ματς με τη Φενέρμπαχτσε

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα εισιτήρια του μεγάλου αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024