Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Claydee: «Ο μεγαλύτερος φόβος μου να μην κλείσει ποτέ το Internet»

Claydee: «Ο μεγαλύτερος φόβος μου να μην κλείσει ποτέ το Internet»

Άναψε «φωτιές» στο You Tube, τα τραγούδια του έγιναν καλοκαιρινά hit ξεσηκώνοντας τα πλήθη στα club, ενώ σημείωσαν ρεκόρ στα views. O Claydee Lupa, νέος τραγουδοποιός και παραγωγός, γεννήθηκε στην Αλβανία το 1985 και μεγάλωσε στην Ελλάδα. Το τραγούδι που τον απογείωσε ήταν το «Mamacita Buena», που συγκέντρωσε τα περισσότερα views στην Ελλάδα, αγγίζοντας τον […]

Άναψε «φωτιές» στο You Tube, τα τραγούδια του έγιναν καλοκαιρινά hit ξεσηκώνοντας τα πλήθη στα club, ενώ σημείωσαν ρεκόρ στα views. O Claydee Lupa, νέος τραγουδοποιός και παραγωγός, γεννήθηκε στην Αλβανία το 1985 και μεγάλωσε στην Ελλάδα. Το τραγούδι που τον απογείωσε ήταν το «Mamacita Buena», που συγκέντρωσε τα περισσότερα views στην Ελλάδα, αγγίζοντας τον αστρονομικό αριθμό των 30.000.000.

Ο Claydee Lupa μιλά στο in.gr για τα ξεκίνημά του, τους φόβους του, την καλύτερη στιγμή της μέχρι τώρα καριέρας του, ενώ αποκαλύπτει τα επόμενα σχέδια και τους στόχους του. Ακόμα, αναφέρεται στη συνταγή της επιτυχίας του, ενώ δηλώνει: «συνάντησα πολλά εμπόδια αλλά με έκαναν πολύ πιο δυνατό». Για την Ελλάδα λέει «είναι από τα πιο όμορφα μέρη», ενώ καλεί τον κόσμο να «φορέσει τον καλύτερό του εαυτό» στο Athens Carnival 2014.

Είσαι ένας ταλαντούχος νεαρός τραγουδοποιός και παραγωγός που τα τελευταία χρόνια έχει αναστατώσει την ελληνική μουσική σκηνή, αλλά και τη διεθνή με dance, pop, και rnb επιτυχίες. Τα τραγούδια σου, όπως το «Last Summer», «Sexy Papi» , «Mamacita Buena», «The End» έγιναν hit με τα views στο You Tube να παίρνουν «φωτιά». Πιστεύεις ότι η επιτυχία ήρθε γρήγορα ή χρειάστηκε να ανέβεις πολλά «σκαλοπάτια»; Σε ποια ηλικία ανακάλυψες το ταλέντο σου;

Η μουσική έπαιζε πολύ σημαντικό ρόλο στην ζωή μου από πολύ μικρή ηλικία. Πριν ασχοληθώ με την μουσική χόρευα επαγγελματικά και έκανα παραστάσεις latin και tango Ελλάδα και εξωτερικό. Πάντα ήθελα να έχω καθημερινή σχέση με την μουσική. Ήμουν σχεδόν 18 χρονών όταν ξεκίνησα να μπαίνω στο κομμάτι της δημιουργίας μουσικής μέσα από έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή. Έπεσε απλά στα χεριά μου ένα μουσικό πρόγραμμα το όποιο μου φάνηκε πολύ ενδιαφέρον τότε και άρχισα να περνάω πολλές ώρες προσπαθώντας να αποτυπώσω τις μελωδίες που άκουγα μέσα στο κεφάλι μου, αλλά δεν είχα τρόπο μέχρι τότε να τα αποτυπώσω κάπου. Η δυνατότητα του να ακούς αυτό που σκέφτεσαι με ήχους χωρίς να χρειάζεται να ξέρω κάποιο μουσικό όργανο για μένα τότε ήταν τρομερό. Νομίζω μετά από ένα μήνα είδα πως το πάθος μου για αυτό το πράγμα δεν θα σταμάταγε ποτέ, εκεί κατάλαβα πως για τα επόμενα χρόνια η δημιουργία μουσικής θα με απασχολήσει για τα καλά.

Πέρα από την εμπειρία που αποκόμισες από τη δουλειά στο MTV υπήρξε κάποιος που σε καθοδήγησε και σε βοήθησε στο ξεκίνημα της μουσικής σου πορείας;

Δεν υπήρχε κάποιος που με βοήθησε στο ξεκίνημα μου, αντιθέτως υπήρχαν πολλοί που μου είπαν να το αφήσω και να κάνω κάτι άλλο γιατί είναι δύσκολα και πως για μένα θα ήταν ακόμα πιο δύσκολο χωρίς να έχω μουσικές γνώσεις να φτιάξω τα δικά μου τραγούδια. Το μόνο που με βοήθησε ήταν το πάθος και η αγάπη που είχα όταν κλεινόμουν για ώρες στο δωμάτιο μου προσπαθώντας να φτιάξω τα δικά μου τραγούδια.

Από πού εμπνέεσαι περισσότερο και πώς αισθάνεσαι όταν δημιουργείς;

Από τα πάντα, τους φίλους μου, τις σχέσεις με τους ανθρώπους την επικαιρότητα. Νομίζω οτιδήποτε έχει να κάνει με πληροφορία και συναίσθημα για μένα είναι έμπνευση. Η αίσθηση που έχω όταν τελειώνω ένα τραγούδι αν έπρεπε να το πω με μία λέξη είναι ‘ελεύθερος’.

Σου είναι πιο εύκολο να δημιουργείς μέσα από ελληνικούς ή αγγλικούς στίχους; Η dance πιστεύεις «φοριέται» στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό;

Και τα δύο μου είναι εύκολα, απλά στα αγγλικά θεωρώ πως θα το καταλάβει περισσότερος κόσμος. Το Dance παίζει παντού απλά ίσως αυτή τη περίοδο να είναι και της μόδας.

Τι θα έλεγες ότι είναι αυτό που λείπει από την μουσική στην Ελλάδα;

Δεν νομίζω πως λείπει κάτι πλέον. Αν σου λείπει κάτι μπαίνεις στο internet και δεν σου λείπει πια. Όπως και εμένα με έμαθε ο κόσμος από το internet πιστεύω ότι εάν κάποιος θέλει κάτι, έχει πλέον τον τρόπο να το βρει μέσα από αυτό.

Ακούς λαϊκή και έντεχνη μουσική;

Ακούω τα πάντα και επηρεάζομαι από τα πάντα.

Πού επιλέγεις να πας να διασκεδάσεις;

Διασκεδάζω κάθε μέρα γράφοντας μουσική και η μεγάλη μου αγάπη είναι τα ταξίδια. Το ότι έχω καταφέρει να τα συνδυάσω όλα αυτά μαζί νιώθω πολύ τυχερός.

Στη μέχρι τώρα πορεία ποια στιγμή θα μπορούσες να ξεχωρίσεις και ποιος ο μεγαλύτερος φόβος σου;

Θα ξεχώριζα τα 30.000.000 views που έχει φτάσει το Mamacita Buena και έχει γίνει πλέον το τραγούδι με τα περισσότερα views που έχουν γίνει ποτέ στην Ελλάδα. Ο μεγαλύτερος φόβος που έχω είναι ένας και μόνο, ‘να μην κλείσει ποτέ το internet’ και για όσο καιρό παραμένει ελεύθερο να μπορεί κάποιος να ανεβάζει κάποιος τις ιδέες του χωρίς φιλτράρισμα.

Πώς νιώθεις που τα τραγούδια σου έχουν σημειώσει τέτοια επιτυχία;

Αισθάνομαι χαρούμενος γιατί μέσα από την δική μου χαρά αυτά τα τραγούδια κάνουν τον κόσμο να διασκεδάζει.

Τι είχες στο μυαλό σου όταν δημιουργούσες το νέο σου κομμάτι «DO IT»;

Ήθελα να κάνω ακόμα ένα τραγούδι που θα είναι χορευτικό και η ατάκα αυτή – το Do it – να μας θυμίζει πως αν θέλουμε να κάνουμε κάτι, να μην το συζητάμε πολύ. Aπλά να το κάνουμε!

Έχεις συνεργαστεί με γνωστά ονόματα, όπως Σάκη Ρουβά, Τάμτα, Κώστα Μαρτάκη. Ποια συνεργασία σου ξεχωρίζεις και με ποιον καλλιτέχνη θα ήθελες μελλοντικά να συνεργαστείς;

Αυτή τη στιγμή δεν έχω κάτι στο μυαλό μου τώρα αλλά η συνεργασία είναι κάτι το όποιο ξέρω ότι με κάνει καλύτερο απ’ όλες τις πλευρές. Όταν μπαίνεις στο στούντιο μαζί με άλλους καλλιτέχνες σίγουρα θα μάθεις πολλά περισσότερα απ’ όσα γνωρίζεις.

Ποιον έλληνα, αλλά και ξένο τραγουδιστή θαυμάζεις περισσότερο;

Σάκη Ρουβά από Ελλάδα και από το εξωτερικό υπάρχουν παρά πολλοί όπως Ne-Yo, Usher, Adele, David Guetta, Justin Timberlake, Rihanna, Chris Brown, Drake και πολλοί άλλοι…

Ποια θα έλεγες πως είναι η «συνταγή» της επιτυχίας των τραγουδιών σου;

Μελωδίες, στίχος και ωραία μουσική, ο συνδυασμός αυτός μαζί με την ωραία μου διάθεση ίσως είναι η συνταγή της επιτυχίας.

Συνάντησες εμπόδια;

Συνάντησα πολλά εμπόδια αλλά με έκαναν πολύ πιο δυνατό.

Σε προηγούμενη συνέντευξή σου έχεις δηλώσει πως τα ρατσιστικά σχόλια στα videos σου στο Youtube ανεβάζουν τα views σου. Μέχρι τώρα ποιο είναι το πιο κακόηθες σχόλιο που έχεις ακούσει;

Είναι διάφορα αλλά δεν θυμάμαι κάτι που να με στενοχώρησε ή να ήταν τόσο δυνατό το οποίο με έκανε να απαντήσω. Αλλά μπορείτε να μπείτε και να δείτε, σίγουρα θα βρείτε κάτι που θα σας αρέσει και θα σας κάνει να γελάσετε.

Θεωρείς ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα με «λακκούβες» όσον αναφορά στην ανάδειξη νέων;

Δεν θεωρώ πως μόνο στην Ελλάδα είναι έτσι αλλά σίγουρα αν καταφέρεις να κάνεις πράγματα στην Ελλάδα και έχουν διάρκεια τότε μπορείς να τα καταφέρεις παντού.

Τι αγαπάς και τι σε δυσαρεστεί περισσότερο στην Ελλάδα;

Αγαπώ αυτό το μέρος γιατί είναι από τα πιο όμορφα μέρη στον κόσμο και μεγάλωσα εδώ αλλά με δυσαρεστεί που ακούω για νέα παιδιά, που χρειάζεται να φύγουν από την Ελλάδα, για να καταφέρουν να επιβιώσουν.

Κατά καιρούς έχουμε δει πολλούς διαγωνισμούς τραγουδιών στη μικρή οθόνη. Πιστεύεις ότι είναι ένας αξιόπιστος ανιχνευτής ταλέντων;

Ναι, κάποιους μπορεί να τους βοηθήσει άλλους να τους τρομάξει. Η ζωή είναι γεμάτη επιλογές και στο τέλος θα φάνει αν έκανες τις σωστές ή όχι. Οτιδήποτε προβάλλεται και έχει άξια θα φάνει στην πορεία του για το πόσο μεγάλη άξια έχει.

Τι γνώμη έχεις για το «The Voice»;

Μου αρέσει.

Αύριο, Σάββατο, θα σε δούμε στο Athens Carnival 2014 στην Πειραιώς 130. Η εμφάνισή σου επιφυλάσσει αποκριάτικες εκπλήξεις;

Ναι, σίγουρα θα περάσουμε πολύ ωραία γιατί θα είμαστε πολλοί καλλιτέχνες μαζί, με ωραία τραγούδια, ωραίο κόσμο και πολύ χορό…και επειδή, μη ξεχνάμε, το θέμα της βραδιάς είναι το Καρναβάλι, «φορέστε» το καλύτερο σας εαυτό !!!

Τη δεδομένη στιγμή τι σε χαροποιεί περισσότερο;

Πως υπάρχει τόσος κόσμος που με αναγνωρίζει και με στηρίζει καθημερινά και εκδηλώνουν την αγάπη τους μέσα από το facebook, twitter και όχι μόνο. Θα ήθελα να τους ευχαριστήσω όλους, έναν-έναν ξεχωριστά γιατί χωρίς αυτούς τώρα δεν θα κάναμε αυτό το interview μαζί.


Ποιος ο επόμενος στόχος σου;

Ένα παγκόσμιο Hit !!!

Θα άλλαζες ποτέ το στιλ των τραγουδιών σου; Λιγότερο dance δηλαδή ;

Ναι, γιατί αρέσει να αλλάζω και να εξελίσσομαι, σαν καλλιτέχνης και σαν άνθρωπος.

Μίλησέ μας για τα επόμενα σχέδια σου…

Οι επόμενοι μου στόχοι είναι να γράψω τραγούδια τα οποία θα με κάνουν να ταξιδέψω σε όλο τον κόσμο και να έρθω ακόμα πιο κοντά στους fans μου.

Συνέντευξη: Eλισάβετ Σταμοπούλου

Athens Carnival 2014 το Σάββατο 1 Μαρτίου στην Πειραιώς 130 (πρώην W Night Club)

Sports in

Το μεγάλο λάθος του Σλούκα έδωσε το πλεονέκτημα στην Μακάμπι (vid)

Ο Κώστας Σλούκας πήρε την λάθος απόφαση, τη λάθος στιγμή. Και η Μακάμπι…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024