Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
KIA

KIA

Μικρές αλλά ουσιαστικές χαρακτηρίζουν οι Κορεάτες τις αναβαθμίσεις που παρουσιάζει η ανανεωμένη εκδοχή του μέχρι σήμερα γνωστού ΚIA Sportage. H έκδοση του 2014 μεταξύ άλλων διαθέτει νέο ηχοσύστημα, πίσω φωτιστικά σώματα τεχνολογίας LED, σύστημα μεταβολής της υποβοήθησης του τιμονιού, θερμαινόμενο τιμόνι και ηλεκτρονικό σύστημα ελέγχου ευστάθειας ρυμουλκούμενου. Για τη μείωση των αεροδυναμικών και μη θορύβων, […]

Μικρές αλλά ουσιαστικές χαρακτηρίζουν οι Κορεάτες τις αναβαθμίσεις που παρουσιάζει η ανανεωμένη εκδοχή του μέχρι σήμερα γνωστού ΚIA Sportage.

H έκδοση του 2014 μεταξύ άλλων διαθέτει νέο ηχοσύστημα, πίσω φωτιστικά σώματα τεχνολογίας LED, σύστημα μεταβολής της υποβοήθησης του τιμονιού, θερμαινόμενο τιμόνι και ηλεκτρονικό σύστημα ελέγχου ευστάθειας ρυμουλκούμενου.

Για τη μείωση των αεροδυναμικών και μη θορύβων, έχει τοποθετηθεί νέο παρμπρίζ και έχει βελτιστοποιηθεί, τόσο η δομή του πλαισίου όσο και οι βάσεις στήριξης των επιμέρους μηχανικών τμημάτων.

Αντίστοιχο είναι και το παράδειγμα του Optima Hybrid, ενός μεσαίων διαστάσεων sedan που συνδυάζει έναν δίλιτρο κινητήρα βενζίνης και ένα ηλεκτρικό μοτέρ, παράγοντας 177 ίππους και 319 Nm ροπής.

Στην ανανεωμένη εκδοχή του, το Optima Hybrid έχει να παρουσιάσει βελτιωμένα σχεδιαστικά-αεροδυναμικά χαρακτηριστικά, πλουσιότερο εξοπλισμό και ακόμη καλύτερη σχέσης απόδοσης / οικονομίας καυσίμου.

Ένα νέο υβριδικό σύνολο που αξιοποιεί τα πλεονεκτήματα των μπαταριών μολύβδου-άνθρακα (χαμηλές απαιτήσεις ψύξης, ευκολότερη διαδικασία ανακύκλωσης), πρόκειται να αποτελέσει την επιλογή για τις μελλοντικές προτάσεις της ΚIA, εξασφαλίζοντας τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα κατά 15% και την αύξηση της συνδυαστικής ισχύος από 15 έως και 20%.

Έως το 2015 θα πρέπει να περιμένει κανείς για να δει σε μοντέλο παραγωγής της κορεατικής αυτοκινητοβιομηχανίας το νέο ημι-αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη επτά σχέσεων (DCT), το οποίο υπόσχεται καλύτερες επιδόσεις και μεγαλύτερη οικονομία καυσίμου σε σχέση με τη σημερινή, εξατάχυτη μονάδα.

Τέλος, ευρωπαϊκό ντεμπούτο πραγματοποιεί και η ηλεκτροκίνητη έκδοση του Soul, ανάμεσα στα χαρακτηριστικά της οποίας ξεχωρίζουν οι προηγμένες μπαταρίες ιόντων λιθίου – πολυμερών λιθίου.

Οι τελευταίες διαθέτουν υψηλή σχέση ενεργειακής χωρητικότητας / βάρους (200Wh/kg) εξασφαλίζοντας στο συμπαγών διαστάσεων crossover της KIA αυτονομία 200 χιλιομέτρων.

Γ.Α

auto.in.gr

Sports in

Μπάγερν Μονάχου – Άρσεναλ 1-0: Ο Κίμιχ έστειλε τους Βαυαρούς στα ημιτελικά

Η γκολάρα του Κίμιχ ήταν αρκετή για την Μπάγερν που νίκησε με 1-0 την Άρσεναλ και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024