Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Smartwatch που λειτουργούν και χωρίς smartphone επιδεικνύει η Samsung

Smartwatch που λειτουργούν και χωρίς smartphone επιδεικνύει η Samsung

Δύο νέα smartwatch διαδέχονται το πρώτο έξυπνο ρολόι της Samsung. Οι διάδοχοι του Samsung Galaxy Gear δεν φέρουν τον όρο Galaxy στην επωνυμία τους και αυτή δεν είναι η μόνη τους διαφορά από τον προκάτοχο του καρπού των χρηστών smartphone της σειράς Galaxy. Τα Samsung Gear 2 και Gear 2 Neo δεν βασίζονται στο Android αλλά στο ανοικτό TizenOS (το οποίο τρέχει Android apps).

Δύο νέα smartwatch διαδέχονται το πρώτο έξυπνο ρολόι της Samsung. Οι διάδοχοι του Samsung Galaxy Gear δεν φέρουν τον όρο Galaxy στην επωνυμία τους και αυτή δεν είναι η μόνη τους διαφορά από τον προκάτοχο του καρπού των χρηστών smartphone της σειράς Galaxy. Τα Samsung Gear 2 και Gear 2 Neo δεν βασίζονται στο Android αλλά στο ανοικτό TizenOS (το οποίο τρέχει Android apps).

H Samsung κάνει λόγο για αυξημένη συνδεσιμότητα, προσαρμοστικότητα και έλεγχο του ρολογιού, με ιδιαίτερη έμφαση στον όρο «ελευθερία». Ο όρος μάλλον αναφέρεται σε κάποιες λειτουργίες των νέων Gear που δεν απαιτούν την ύπαρξη του συμβατού τηλεφώνου Samsung εντός εμβέλειας Bluetooth. Κάποιες από αυτές είναι η αξιοποίηση του τηεφώνου ως τηλεκοντρόλ της τηλεόρασης και του settop box (από την εφαρμογή WatchON Remote), αφού το ρολόι διαθέτει αισθητήρα υπέρυθρων ακτίνων. Επίσης, τα Gear 2 και Gear 2 Neo διαθέτουν την δυνατότητα αναπαραγωγής μουσικής μέσω ακουστικών Bluetooth, χωρίς να είναι απαραίτητο το smartphone. Αμφότερα τα νέα μοντέλα μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως εργαλεία διατήρησης της καλής υγείας του σώματος (fitness), και συγκεκριμένα στην διαμόρφωση ενός προγράμματος γυμναστικής και στην παρακολούθηση του καρδιακού παλμού.

Τα Samsung Gear 2 και Gear 2 Neo θα συνδέονται με πλήθοως συσκευών Samsung και θα έχουν πρόσβαση στο εμπλουτισμένο οικοσύστημα εφαρμογών του Tizen, της προσαρμοσμένης πλατφόρμας για το λεγόμενο wearable computing (και τα γκάτζετ που φοριούνται, είτε πρόκειται για βραχιόλια και περικάρπια fitness, για έξυπνα γυαλιά ή άλλα γκάτζετ). Τα Samsung Gear 2 και Gear 2 Neo αναμένεται να κυκλοφορήσουν ανά τον κόσμο από τον Απρίλιο του 2014.

Στα τεχνικά χαρακτηριστικά τους βλέπουμε οθόνη 1,63 ιντσών Super AMOLED (320 x 320), επεξεργαστή με δύο πυρήνες 1GHz, κάμερα 2Mpixel με αυτόματη εστίαση στο Gear 2 (1920×1080, 1080×1080, 1280×960) -όχι όμως στο Gear 2 Neo. Επίσης, υποστηρίζονται τα αρχεία βίντεο κωδικοποιημένα με codec H.264, H.263 σε φορμά 3GP, MP4, με δυνατότητα αναπαραγωγής και εγγραφής σε HD (720p, @30fps) και τα αρχεία ήχου κωδικοποιημένα με codec MP3/AAC/AMR/Vorbis
σε φορμά MP3, M4A, AAC και OGG. Η κάμερα στο Neo 2 υποστηρίζει Auto Focus, Sound & Shot, Location Tags, και Signature. Οι «αισθητήρες fitness» είναι αυτοί του καρδιακού παλμού, βηματόμετρο και άσκησης (χωρίς να απαιτείται το smartphone στο τρέξιμο και στο βάδην και σε συνεργασία με το τηλέφωνο σε companion mode για την ποδηλασία και την πεζοπορία), καθώς και αυτοί για την καταμέτρηση «του ύπνου και του στρες» (πρέπει να γίνουν download από το Tizen Store). Στις βασικές υποστηριζόμενες λειτουργίες είναι η δυνατότητα διεξαγωγής Bluetooth Call, η χρήση της κάμερας, και η λήψη ειδοποιήσεων (SMS, E-mail, Apps), ο χειρισμός φωτογραφιών, μουσικής και βίντεο, ο προγραμματισμός, το «Smart Relay», και το S Voice, το χρονόμετρο και η αντίστροφη μέτρηση και η ενημέρωση για τον καιρό και μετά από κατέβασμα η χρήση εφαρμογών όπως τα Calculator, ChatON, Flashlight (φακός), Quick Settings, Voice Memo (τήρηση ηχητικών σημειώσεων).

Τα νέα smartwatch της Samsung έχουν RAM 512MB και εσωτερική μνήμη 4GB. Το βάρος τους είναι 68 και 55 γραμάρια αντίστοιχα και η μπαταρία τους Li-ion 300mAh, με ονομαστική αυτονομία με «τυπική χρήση» 2 έως 3 ημέρες και με μειωμένη χρήση έως έξι μέρες.

Αναμείνατε περισσότερες εξελίξεις από το στρατόπεδο της Samsung στην εκδήλωση Samsung Unpacked:

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Σε κίνδυνο οι ισπανικοί σύλλογοι και η Φούρια Ρόχα λόγω της κυβερνητικής κηδεμονίας στην ομοσπονδία

Στελέχη της UEFA θεωρούν πως η κυβερνητική κηδεμονία στην ισπανική ομοσπονδία δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από τη στιγμή που δεν υπήρξε η ίδια ανοχή και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024