Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα και Ευρωπαίοι Δημοκράτες

Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα και Ευρωπαίοι Δημοκράτες

Το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα – Eυρωπαίοι Δημοκράτες (European People’s Party-ED) είναι το μεγαλύτερο σε δύναμη κόμμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με 274 (επί συνόλου 766) βουλευτές. Το κόμμα, όπως αναφέρεται στην ιδρυτική του διακήρυξη, αποτελεί την οικογένεια του ευρωπαϊκού Kέντρου, οι ρίζες του οποίου είναι εξίσου βαθιές με τις ρίζες του ίδιου του ευρωπαϊκού πολιτισμού: «Μοιραζόμαστε […]

Το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα – Eυρωπαίοι Δημοκράτες (European People’s Party-ED) είναι το μεγαλύτερο σε δύναμη κόμμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με 274 (επί συνόλου 766) βουλευτές.

Το κόμμα, όπως αναφέρεται στην ιδρυτική του διακήρυξη, αποτελεί την οικογένεια του ευρωπαϊκού Kέντρου, οι ρίζες του οποίου είναι εξίσου βαθιές με τις ρίζες του ίδιου του ευρωπαϊκού πολιτισμού:

«Μοιραζόμαστε την κοινή μας δέσμευση για μια ειρηνική, δημοκρατική και ομοσπονδιακά ενωμένη Ευρώπη που να βασίζεται στις χριστιανικές και ανθρωπιστικές αξίες».

Το κόμμα ιδρύθηκε το 1976, όμως οι προσπάθειες για τη δημιουργία ενός κοινού ευρωπαϊκού κόμματος άρχισαν τo 1925, όταν πραγματοποιήθηκε το πρώτο συνέδριο χριστιανικών (καθολικών) λαϊκών κομμάτων.

Πρώτος πρόεδρος του ΕΛΚ ήταν ο Βέλγος Λέο Τίντεμανς, ενώ ιδρυτικά μέλη του υπήρξαν το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα της Γερμανίας (CDU), η Χριστιανοδημοκρατική Κοινωνική Ένωση (CSU), το PSC και το CVP από το Βέλγιο, το γαλλικό CDS, το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα της Ιταλίας (DC) , το CSV του Λουξεμβούργου και τα ολλανδικά κόμματα KPV, CHU και ARP.

Σήμερα, στις τάξεις του ΕΛΚ συναντάμε, μεταξύ άλλων, τη Νέα Δημοκρατία, τον Δημοκρατικό Συναγερμό της Κύπρου και το Λαϊκό Κόμμα της Ισπανίας.

Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος είναι ο Γάλλος Ζοζέφ Ντολ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024