Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Στενή σχέση του trolling με τον σαδισμό, την ψυχοπάθεια και τον Μακιαβελισμό

Στενή σχέση του trolling με τον σαδισμό, την ψυχοπάθεια και τον Μακιαβελισμό

Έρευνα επιστημόνων από το Πανεπιστήμιο Manitoba με επικεφαλής την Έριν Μπιούκελς διακρίνει ότι το λεγόμενο trolling στο Ίντερνετ έχει πολλά κοινά χαρακτηριστικά με τον σαδισμό, την ψυχοπάθεια και τον Μακιαβελισμό, την σκοτεινή δηλαδή πλευρά της ανθρώπινης προσωπικότητας.

Έρευνα τριών επιστημόνων με επικεφαλής την Έριν Μπιούκελς από το Πανεπιστήμιο Manitoba διακρίνει ότι το λεγόμενο trolling στο Ίντερνετ έχει πολλά κοινά χαρακτηριστικά με τον σαδισμό, την ψυχοπάθεια και τον Μακιαβελισμό, την σκοτεινή δηλαδή πλευρά της ανθρώπινης προσωπικότητας.

Πάντως, τα troll αποτελούν μειονότητα της μειονότητας στο Ίντερνετ, αφού παραμένουν λίγοι οι χρήστες που υποβάλλουν σχόλια και ανάμεσά τους είναι ελάχιστοι αυτοί που δήλωσαν στις διαδικτυακές έρευνες του Πανεπιστημίου ότι συμμετέχουν με σκοπό το trolling. Επίσης, ο βαθμός της συσχέτισης των αρνητικών αυτών στοιχείων με το trolling εξαρτάται από τον χρόνο που ξοδεύει ο χρήστης σχολιάζοντας στο Ίντερνετ.

Τα περισσότερα κοινά χαρακτηριστικά εντοπίστηκαν ανάμεσα στα troll και τους σαδιστές -οι σαδιστές τρολάρουν γιατί αντλούν ιδιαίτερη ευχαρίστηση γελώντας εις βάρος των άλλων.

Ως online trolling ορίζεται η πρακτική αποπροσανατολισμού σχολιάζοντας σοβαρά θέματα της επικαιρότητας, με σκοπό να προκαλέσουν χάος και να κάνουν τους χρήστες να μοιάζουν υπερβολικά συναισθηματικοί ή ανόητοι. Εάν κάποιοι τσιμπήσουν, το troll εντείνει ακόμα περισσότερο την προσπάθειά του αφού το βρίσκει ιδιαίτερα διασκεδαστικό. Για αυτό συνηθίζεται να λέγεται στους νεότερους χρήστες «Don’t feed the trolls» (μη δίνετε τροφή στα troll, σχολιάζοντας τα αποπροσανατολιστικά σχόλια τους).

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Νέα ήττα για Μπακς - Συνεχίζει ασταμάτητος και… μόνος ο Αντετοκούνμπο (107-100)

Οι Μπακς ηττήθηκαν από τους Πέλικανς (107-100) και πλέον πιέζονται έντονα από Νικς και Καβαλίερς για τη δεύτερη θέση στην Ανατολή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024