Το Flesky, μία εξαιρετικά δημοφιλής εφαρμογή στο iPhone που επιτρέπει στους χρήστες να πληκτρολογούν σωστά στα τυφλά -αλλά και σε τυφλούς-, μεταφέρθηκε και στην πλατφόρμα του Android. Η σημαντικότερη εξέλιξη που μας επιφύλαξαν οι δημιουργοί του, τρεις Έλληνες που συναντήθηκαν στα ξένα, ήταν η υποστήριξη της ελληνικής γλώσσας. Η δυνατότητα πληκτρολόγησης ελληνικών με το τυφλό σύστημα σε οθόνες αφής συσκευών με Android διανύει περίοδο δοκιμαστικής λειτουργίας (beta) και η ομάδα της Syntellia μας προσκαλεί να συμμετέχουμε στις δοκιμές με εποικοδομητικά σχόλια!

Όπως μας έχει μεταφέρει ένας από τους δημιουργούς του Fleksy, ο Ιωάννης Βερδελής, η λογική πίσω από το «Fλ» είναι ότι κάθε λέξη έχει ένα μοτίβο που σχηματίζεται από τις κινήσεις που κάνουμε όταν προσπαθούμε να την γράψουμε σε ένα πληκτρολόγιο με την επικρατούσα διάταξη QWERTY. Αποκρυπτογραφώντας τι προσπαθούσαμε να γράψουμε στην οθόνη αφής, καθώς τα χοντρά μας δάκτυλα, η μικρή μας οθόνη, η βιασύνη ή τα απρόοπτα περπατώντας στον δρόμο μας οδήγησαν σε λάθη, το Fλeksy συμβουλεύεται το ευρετήριο αναζητώντας λέξεις της γλώσσας με το ίδιο μοτίβο. Αυτή η μέθοδος αποδίδει πολύ καλά αποτελέσματα, εάν κρίνει κανείς από την αποδοχή που έχει το app σε συσκευές iOS.

Εγκαθιστώντας το Fleksy 1.2.3 από το Google Play, και μετά ένα σύντομο και κατατοπιστικό tutorial, αρχίσαμε να δοκιμάζουμε να πληκτρολογούμε στα τυφλά στα ελληνικά με το άνετο, καθότι μεγαλύτερο, πληκτρολόγιο του Fleksy. Γράφουμε SMS, αναρτήσεις στο Facebook, tweet και e-mail στο Gmail πολύ πιο γρήγορα, όχι μόνο επειδή μεγάλωσε το πληκτρολόγιο. Τα λάθη και οι προτεινόμενες λέξεις που εισάγονται αυτόματα είναι σπανιότερα εσφαλμένες και οι διορθώσεις δεν απαιτούν παρά ένα σύρσιμο του δακτύλου προς τα αριστερά για να προσπαθήσουμε ξανά. Φαίνεται όμως ότι το Fleksy, αν και σε beta, τα πάει καλά και με την ελληνική γλώσσα, κι εμείς μεταφέραμε ήδη τις πρώτες μας παρατηρήσεις στους δημιουργούς.

Κατεβάστε το Fleksy στο Android σας και θα συναντηθούμε στο παιχνίδι ταχύτητας πληκτρολόγησης (Speed game) που εμπεριέχεται στην εφαρμογή!

Fleksy – A keyboard experience like no other from Fleksy on Vimeo.

H πλήρης εφαρμογή διατίθεται υπό μορφή Trial δωρεάν για χρήση επί έναν μήνα -σν ο χρήστης το βρει χρήσιμο, μπορεί να αγοράσει το Fleksy Keyboard – Happy Typing από το Google Play αντί 2,79 ευρώ (δίκαιο).

Τέλος, ενδιαφέρον είναι ότι το Fleksy μπορεί να αξιοποιηθεί και από smartwatch, όπως το Samsung Galaxy Gear!

Ανθή Παναγιωτάκη, @anthi, @techingr

In.gr Τεχνολογία

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr