Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Επιστροφή στο παραδοσιακό desktop με το πρώτο Update στα Windows 8.1

Επιστροφή στο παραδοσιακό desktop με το πρώτο Update στα Windows 8.1

Στα Windows 8.1 η Microsoft αποδέχτηκε ότι είναι απαραίτητο να δώσει στην χρήστη τη δυνατότητα να επιλέξει να οδηγείται το σύστημά του απευθείας στην «παραγωγική» επιφάνεια εργασίας κατά την εκκίνησή του και όχι στα «παιχνιδιάρικα τουβλάκια» των νέων εφαρμογών σε στιλ "Metro".  Με την πρώτη ενημέρωση στα Windows 8.1 που αναμένεται τον Μάρτιο του 2014, το "boot στο desktop" θα αποτελεί προεπιλογή, λένε νεότερες πληροφορίες.

Με τα Windows 8.1, έγινε φανερό πως η Microsoft αποδέχτηκε ότι είναι απαραίτητο να έχει ο χρήστης τη δυνατότητα να επιλέγει να οδηγείται το σύστημά του απευθείας κατά την εκκίνηση στην «παραγωγική» επιφάνεια εργασίας και όχι στα «παιχνιδιάρικα τουβλάκια» των νέων εφαρμογών σε στιλ «Metro» που φτιάχτηκαν για οθόνες αφής. Με την πρώτη ενημέρωση στα Windows 8.1 που αναμένεται τον Μάρτιο του 2014, το «boot στο desktop» θα αποτελεί προεπιλογή, λένε νεότερες πληροφορίες.

Το κυριότερο επιχείρημα για μια τέτοια… οπισθοδρόμηση, με την έννοια ότι το Metro αποτελεί κάτι το νέο, ενώ το desktop εκπροσωπεί το παλιό, είναι ότι οι χρήστες υπολογιστών γραφείου «θέλουν να κάνουν δουλειά» με πληκτρολόγιο και mouse. Δουλειά με την οθόνη αφής δεν γίνεται, υποστηρίζουν πολλοί (συμφωνείτε;). Ως εκ τούτου, απαιτούν την επιστροφή στην παραδοσιακή επιφάνεια εργασίας, όπου μπορούν να εκτελούν τα παραγωγικά τους προγράμματα.

Άλλες αλλαγές που φέρονται να έρχονται με το πρώτο Update των Windows 8.1 τον Μάρτιο είναι η αλλαγή της θέσης του Restart (Επανεκκίνηση) και του Shutdown (Απενεργοποίηση) στο μενού της Έναρξης -όταν στα Windows 8 ήταν κυριολεκτικά κρυμμένα στις Ρυθμίσεις. Στα 8.1 οι επιλογές είναι ομαδοποιημένες στην Έναρξη.

Screenshot από το Update 1 στα Windows 8.1 που δημοσιεύει το ρώσικο Woz αποκαλύπτουν επίσης ότι, θα είναι εφικτό το δεξί κλικ στα tiles, με το οποίο θα εμφανίζονται οι επιλογές αλλαγής του μεγέθους τους (resize), το «καρφίτσωμά» τους στην αρχική οθόνη (pin to Start)και η κατάργηση της εγκατάστασης της εφαρμογής (uninstall).

Επίσης, τα app του Metro θα μπορούν να εμφανίζονται καρφιτσωμένα στην γραμμή εργασιών του desktop (Pin to taskbar). Θεωρείται μάλιστα, πως τα δύο διαφορετικά interface -ένα από τον κόσμο των παραδοσιακών Windows και ένα από τον νέο κόσμο των tablet με τις οθόνες αφής- θα ενοποιηθούν με διάφορους τρόπους. Στα Windows 9 για παράδειγμα, λέγεται ότι τα app, οι μικροεφαρμογές του Metro, θα μπορούν να εκτελούνται σε… ένα παράθυρο στο desktop.

To πρώτο Update για τα Windows 8.1 αναμένεται στις 11 Μαρτίου 2014. Ήδη δε, γίνεται λόγος για Windows 9 σχετικά πολύ γρήγορα:

In.gr Τεχνολογία

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 15:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για τον 4ο τελικό της Α1 μπάσκετ γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024