Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Για πρώτη φορά στο Ίντερνετ, ιστορικό βίντεο με τον Στ.Τζομπς το 1984

Για πρώτη φορά στο Ίντερνετ, ιστορικό βίντεο με τον Στ.Τζομπς το 1984

Βίντεο από την πρώτη παρουσίαση του Macintosh από τον Στίβεν Τζομπς ενώπιον εκατοντάδων μελών του Boston Computer Club και δυνητικών πρώτων χρηστών του υπολογιστή της Apple αναρτήθηκε για πρώτη φορά στο Διαδίκτυο και συγκεκριμένα στο Time.com. Το βίντεο που ήταν σκονισμένο στα συρτάρια κινηματογραφιστή της εκδήλωσης σε απαρχαιωμένο τύπο αρχείου ανακτήθηκε και μετατράπηκε για να προβληθεί ελεύθερα στην συνέχεια από το Computer Museum.

Βίντεο από την πρώτη δημόσια παρουσίαση του Macintosh από τον Στιβ Τζομπς ενώπιον εκατοντάδων μελών του κλαμπ Boston Computer Society -και δυνητικών πρώτων χρηστών του υπολογιστή της Apple- προβάλλεται για πρώτη φορά στο Διαδίκτυο και συγκεκριμένα στο Time.com. Το βίντεο από την εκδήλωση στο BCS, που παρέμενε «σκονισμένο» στα συρτάρια κινηματογραφιστή της εκδήλωσης σε απαρχαιωμένο τύπο αρχείου, ανακτήθηκε και μετατράπηκε στο κατάλληλο φορμά για να προβληθεί ελεύθερα στην συνέχεια από το Computer History Museum.

Είναι 30 Ιανουαρίου 1984, έξι ημέρες μετά την ιστορική και ευρύτερα διαθέσιμη παρουσίαση του Macintosh από τo Στιβ Τζομπς ενώπιον μετόχων. Πρόκειται για την πρώτη δημόσια παρουσίαση του Macintosh, στο Boston Computer Society στην Βοστώνη. Η παρουσίαση, διάρκειας 90 λεπτών, βασίζεται στο ίδιο σενάριο όπως αυτή ενώπιον μετόχων, ωστόσο ο Τζομπς απευθύνεται και επιχειρεί να πείσει τους δυνητικούς χρήστες του υπολογιστή με το πρωτοεμφανιζόμενο γραφικό περιβάλλον εργασίας (προμηνύοντας παράλληλα το τέλος του IBM PC που είχε κυκλοφορήσει μερικά χρόνια νωρίτερα με μέσο επικοινωνίας, την γραμμή εντολών).

Η λήψη έγινε από τον Glenn Koenig και το βίντεο ήταν σε φορμά U-matic. Η μετατροπή του έγινε με την προτροπή του δημοσιογράφου του Time, Harry McCracken και περιλαμβάνει αποσπάσματα από λήψεις και άλλων ανθρώπων που συμμετείχαν στην παρουσίαση, μεταξύ των οποίων ο Dan Bricklin (δημιουργός του VisiCalc), με χρηματοδότηση από τον Brad Feld –μπορείτε επίσης να ακούσετε και ένα σχετικό podcast για την εκδήλωση στο BCC.

  • Διαβάστε επίσης στο vortal του in.gr για την Τεχνολογία για τα 30 χρόνια Mac

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Κυκλοφορούν και… εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το πρώτο ματς με τη Φενέρμπαχτσε

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα εισιτήρια του μεγάλου αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024