Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
To Λειτουργικό Σύστημα της Κίνας απέναντι σε Android και iOS

To Λειτουργικό Σύστημα της Κίνας απέναντι σε Android και iOS

To δικό της λειτουργικό σύστημα για smartphone, ταμπλέτες ακόμα και set-top box αναπτύσσει η Κίνα. Οι χρήστες του "China Operating System" ή COS θα απολαμβάνουν υψηλό επίπεδο ασφάλειας και το λειτουργικό σύστημα θα είναι απολύτως προσαρμοσμένο στις ανάγκες τους, σε ότι αφορά την γλώσσα, το interface και την σταθερότητα των υπηρεσιών στο cloud.

To δικό της λειτουργικό σύστημα για smartphone, ταμπλέτες ακόμα και set-top box αναπτύσσει η Κίνα. Οι χρήστες του «China Operating System» ή COS θα απολαμβάνουν υψηλό επίπεδο ασφάλειας και το λειτουργικό σύστημα θα είναι απολύτως προσαρμοσμένο στις ανάγκες τους, σε ότι αφορά την γλώσσα, το interface και την σταθερότητα των υπηρεσιών στο cloud.

Το COS αναπτύχθηκε με την συνεργασία του Ινστιτούτου Λογισμικού της Κινέζικης Ακαδημίας Επιστημών (ISCAS) με την εταιρεία Shanghai Liantong και βασίστηκε στον πυρήνα του ανοικτού λειτουργικού συστήματος Linux, χωρίς ωστόσο να διατίθεται το ίδιο ως ανοικτό «για λόγους ασφαλείας». Ο επικεφαλής της Ακαδημίας, Li Shuming δήλωσε κατά την παρουσίαση του COS στις 15 Ιανουαρίου 2014 πως σκοπός της ανάπτυξης του ανεξάρτητου λειτουργικού συστήματος για την Κίνα είναι να «σπάσει» το ξένο μονοπώλιο σε στοιχειώδες λογισμικό, και να ηγηθεί της προσπάθειας της ανεξάρτητης ανάπτυξης λειτουργικών συστημάτων για φορητές συσκευές.

Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην ασφάλεια του COS, το οποίο καλείται να αποφύγει τα κενά ασφάλειας του iOS και του Android. Το COS αναμένεται να εγκατασταθεί ακόμα και προσωπικούς υπολογιστές, smartphone και tablet και διαθέτει κατάστημα εφαρμογών με 100.000 app. Τέλος, το COS υποστηρίζει την γλώσσα HTML5 και Java.

Δείτε το σχετικό βίντεο στο tech.sina.com

Πάντως, το σκάνδαλο που έχει ξεσπάσει σχετικά με τις μεθόδους παρακολούθησης που χρησιμοποιεί η αμερικανική μυστική υπηρεσία NSA θεωρείται ότι συνέβαλε στην επιτάχυνση της ανάπτυξης του COS.

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Από τα γαριδάκια στα 2 δισ. ευρώ - Η πορεία του Σπύρου Θεοδωρόπουλου

Ο ιδρυτής της Chipita και επικεφαλής της Bespoke μιλά στην πρωτοβουλία Innovative Greeks Talks του ΣΕΒ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024