Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στην Ευρώπη, το μόνο smartphone

Στην Ευρώπη, το μόνο smartphone «Made in USA» Moto X από την Motorola

H Motorola ανακοίνωσε ότι πρόκειται να επεκτείνει την διάθεση του "Made in USA" Moto X στην Ευρώπη, ξεκινώντας από την Βρετανία, την Γερμανία και την Γαλλία. Το Moto X διατίθεται στις ΗΠΑ, αφού προηγουμένως ο πελάτης το διαμορφώσει σύμφωνα με τις προτιμήσεις του με το λογισμικό Moto Maker.

H Motorola ανακοίνωσε ότι πρόκειται να επεκτείνει την διάθεση του «Made in USA» Moto X στην Ευρώπη, ξεκινώντας από την Μεγάλη Βρετανία, την Γερμανία και την Γαλλία. Το Moto X διατίθεται στις ΗΠΑ, αφού προηγουμένως ο πελάτης διαμορφώσει την εμφάνισή του σύμφωνα με τις προτιμήσεις του με το λογισμικό Moto Maker (το οποίο παρέχει η Motorola στο συνεργαζόμενο δίκτυο κινητής τηλεφωνίας). Το Moto X θα πωλείται στην Γερμανία αντί 399 ευρώ χωρίς συμβόλαιο, μεταδίδει το Associated Press, ωστόσο παραμένει αδιευκρίνιστο εάν οι Ευρωπαίοι θα έχουν επίσης στην διάθεσή τους το Moto Maker.

Η Motorola έκανε την επανεμφάνισή της με τον γίγαντα του Διαδικτύου στο πλάι της τον Αύγουστο του 2013. Πρότεινε το Moto X, το πρώτο κινητό τηλέφωνο που κατασκευάζεται στις Ηνωμένες Πολιτείες και το πρώτο που συναρμολογείται κατά παραγγελία κάθε Αμερικανού, ως προς το χρώμα ή το προσωπικό μήνυμα που θα φέρει χαραγμένο στην πλάτη του. Η θυγατρική της Google εισάγει ένα τηλέφωνο υποσχόμενη έλεγχο της συσκευής χωρίς άγγιγμα, με ανοικτό μικρόφωνο, που κάνει το Moto X να υπακούει μόνο όταν ακούει «Ok, Google Now» από την φωνή του μοναδικού του εντολέα.

Το Moto X διακρίνεται για την αυτονομία του («all-day») και ήταν το πρώτο smartphone που πήρε την αναβάθμιση σε Android 4.4 KitKat. Στα τεχνικά χαρακτηριστικά του, ο διπύρηνος Qualcomm Snapdragon S4 Pro CPU, 2GB RAM, κυρίως κάμερα 10MP (2MP εμπρόσθια κάμερα) που διατίθεται με Android 4.2 Jelly Bean και έχει οθόνη 4,7 ιντσών ανάλυσης 720p τεχνολογίας AMOLED.

Με την συσκευή αυτή θεωρείται πως η Google υλοποιεί το όραμά της για το σύγχρονο έξυπνο τηλέφωνο. Ουσιαστική διαφορά από τον ανταγωνισμό, η ενσωμάτωση δύο τσιπ που αναλαμβάνουν να κρατάνε σε ετοιμότητα το Moto X, ενώ ο κεντρικός επεξεργαστής του συστήματος, ένας Snapdragon S4 Pro της Qualcomm, κοιμάται.

Τα λιτοδίαιτα τσιπ X8 αναλαμβάνουν να ανταποκρίνονται σε φωνητικές εντολές του μοναδικού τους εντολέα για να διεκπεραιώσουν κλήσεις, να ψάχνουν για πληροφορίες στο ίντερνετ ή να δίνουν οδηγίες πλοήγησης στον επιθυμητό προορισμό. Το μικρόφωνο του Moto X είναι πάντοτε ανοικτό, δεν ανταποκρίνεται όμως στις εντολές οποιουδήποτε… troll. Ο κάτοχός του φροντίζει την πρώτη φορά να το εκπαιδεύσει και να μην αποκρίνεται στην εντολή «Ok, Google Now» κανενός άλλου. Τα τσιπ X8 αναλαμβάνουν και άλλες διεργασίες που συνεχίζουν να εκτελούνται στο παρασκήνιο -ειδοποιήσεις για ενημερώσεις και μηνύματα- ή εξαρτώνται από τις μετρήσεις των ενσωματωμένων αισθητήρων του τηλεφώνου (θέσης, ταχύτητας). Τις ώρες αυτές, ο κεντρικός επεξεργαστής απολαμβάνει τον ύπνο του και δεν καταναλώνει την πολύτιμη ενέργεια του φορητού αυτού μίνι υπολογιστή που διατηρεί την αυτονομία του για ένα ολόκληρο 24ωρο, όπως δηλώνει ο δημιουργός του. Οι αισθητήρες εξάλλου πρέπει να είναι ενεργοί πάντα για να προκαλούν την ενεργοποίηση κάποιων λειτουργιών με την κίνηση, όπως αυτή της κάμερας 10Mpixel. Με δύο κινήσεις του καρπού, η κάμερα είναι έτοιμη σε 2 δευτερόλεπτα για λήψη. Αυτό το σύστημα των πολλαπλών τσιπ X8, αναμένεται να αξιοποιηθεί στο μέλλον από την Motorola, ποικιλοτρόπως, συμπεριλαμβανομένων των γκάτζετ που φοριούνται (δεν αποκλείεται να δούμε έξυπνο ρολόι από την Motorola).

Το Moto X είναι το πρώτο κινητό τηλέφωνο που κατασκευάζεται στις Ηνωμένες Πολιτείες. Συγκεκριμένα, όλα τα Moto X που θα διατίθενται στην χώρα θα κατασκευάζονται σε ένα εργοστάσιο της Flextronics International Inc. στο Τέξας, στην περιοχή Fort Worth όπου παλαιότερα στεγαζόταν τμήμα R&D της φινλανδικής Nokia Oyj.

Η επιλογή δεν είναι τυχαία. Η νέα Motorola επανεμφανίζεται υποσχόμενη ένα τηλέφωνο κατασκευασμένο στα μέτρα του πελάτη -τουλάχιστον όσων ζουν στις ΗΠΑ-, όχι όμως ως προς τα τεχνικά του χαρακτηριστικά ή τις δυνατότητές του όπως έπραξε παλαιότερα η Dell ταράζοντας τα νερά στην βιομηχανία των προσωπικών υπολογιστών.

Όλα τα Moto X θα έχουν τα ίδια τεχνικά χαρακτηριστικά και θα διαφέρουν μόνο ως προς την χωρητικότητα της εσωτερικής μνήμης (η οποία θα αυξάνεται στα 32GB με επιβάρυνση 50 δολαρίων).

Οι Αμερικανοί θα μπορούν να επιλέξουν χρώμα/αποχρώσεις στο πίσω μέρος και γύρω από τα λιγοστά κουμπιά του τηλεφώνου τους ή γύρω από την κάμερα, από 2000+ διαφορετικούς συνδυασμούς. Επίσης, οι πελάτες της νέας Motorola θα μπορούν να επιλέξουν να χαράξουν ένα προσωπικό μήνυμα στην πλάτη του τηλεφώνου τους (ή το e-mail τους, για να ενημερωθούν εάν το ξεχάσουν κάπου ή να κάνουν πιο δύσκολη την πώλησή του εάν κλαπεί). Παράδοση, εντός τεσσάρων ημερών. Οι πελάτες συμπληρώνουν τις προτιμήσεις τους διαδικτυακά στο online στούντιο, motomaker.com.

  • Touchless Control: Η Motorola υπόσχεται τον έλεγχο της συσκευής «χωρίς άγγιγμα». Ο χρήστης λέει OK, Google Now αφού εκπαιδεύσει το Moto X να αποκρίνεται μόνο στην δική του φωνή, και έπειτα ζητάει τον καιρό, οδηγίες, στέλνει μηνύματα, κάνει κλήσεις κ.ά.
  • Active Display: στην οθόνη 4,7» εμφανίζονται χρήσιμες πληροφορίες όποτε είναι απαραίτητες, κατά την κρίση του… τηλεφώνου.
  • Quick Capture camera: Με ένα παιχνίδισμα του καρπού, ενεργοποιείται η κάμερα σε 2»
  • Online studio, Moto Maker: Ο πελάτης επιλέγει χρώματα και μήνυμα για το δικό του Moto X, online.
  • Επιστροφή ή αλλαγή εντός 14 ημερών: ακόμα και όταν το Moto X έχει γίνει «προσωπικό»
  • Αξεσουάρ M4DE Motorola: αξεσουάρ συνεργαζόμενων κατασκεαστών ειδικά για την Motorola

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Μπάγερν Μονάχου – Άρσεναλ 1-0: Ο Κίμιχ έστειλε τους Βαυαρούς στα ημιτελικά

Η γκολάρα του Κίμιχ ήταν αρκετή για την Μπάγερν που νίκησε με 1-0 την Άρσεναλ και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024