Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Με όπλο το WebOS, η LG επιχειρεί να απλοποιήσει ξανά την χρήση της TV

Με όπλο το WebOS, η LG επιχειρεί να απλοποιήσει ξανά την χρήση της TV

H LG Electronics επιβεβαίωσε τις φήμες ότι θα αξιοποιήσει το λειτουργικό σύστημα που είχε αναπτυχθεί στους κόλπους της Palm, είχε περάσει στα χέρια της Hewlett Packard και μετά από μια σύντομη εκτέλεση σε δύο smartphone και ένα tablet της αφού τα σχέδια της HP για αξιοποίηση σε όλα τα PC της, το WebOS κατέληξε στις έξυπνες τηλεοράσεις της LG.

H LG Electronics επιβεβαίωσε τις φήμες ότι θα αξιοποιήσει το λειτουργικό σύστημα που είχε αναπτυχθεί στους κόλπους της Palm, είχε περάσει στα χέρια της Hewlett Packard και μετά από μια σύντομη εκτέλεση σε δύο smartphone και ένα tablet της αφού τα σχέδια της HP για αξιοποίηση σε όλα τα PC της, το WebOS έγινε ανοικτό και κατέληξε στις έξυπνες τηλεοράσεις της LG.

Η LG παρουσίασε το WebOS στην CES 2014 ως τη νέα της πλατφόρμα Smart TV και κάνει λόγο για «είσοδο σε μια εντελώς νέα εποχή» για τις «έξυπνες τηλεοράσεις». Το webOS λοιπόν επανασχεδιάστηκε και επέστρεψε ριζικά ανανεωμένο ως η νέα πλατφόρμα Smart TV της LG. Έτσι, οι Smart TV της LG αποκτούν εντελώς νέο interface, που υπόσχεται σημαντικά αυξημένη ευχρηστία των νέων λειτουργιών μιας σύγχρονης τηλεόρασης. Καλό νέο θεωρείται και για τους προγραμματιστές εφαρμογών για τηλεοράσεις, αφού όπως υποστηρίζει η εταιρεία, τους εξασφαλίζει ένα δυναμικό περιβάλλον που θα τους διευκολύνει να αναπτύξουν νέες εφαρμογές, συμβατές όχι μόνο με την πλατφόρμα LG Smart TVs αλλά και και με τηλεοράσεις άλλων κατασκευαστών.

«Είμαστε εξαιρετικά χαρούμενοι που καταφέραμε να παρουσιάσουμε στη CES 2014 την καινούρια έκδοση του webOS, η οποία έχει αναβαθμιστεί για τη χρήση με τις συσκευές LG Smart TV» δήλωσε ο κ. In-kyu Lee, Επίτιμος αντιπρόεδρος και επικεφαλής του τμήματος TV στην LG Electronics Home Entertainment. «Η ομορφιά του webOS έγκειται στο γεγονός ότι προσφέρει τόσο μεγάλο βαθμό ελευθερίας, ενώ παραμένει εξαιρετικά απλό στη χρήση. Είμαστε σίγουροι ότι οι χρήστες θα διαπιστώσουν στην πράξη πόσο εύκολη γίνεται με το webOS η περιήγηση στα μενού, η εύρεση και η επιλογή περιεχομένου διαφόρων τύπων».

Στα σχέδια της LG είναι να ενσωματώσει το WebOS στην πλειονότητα των έξυπνων τηλεοράσεών της το 2014 (και συγκεκριμένα 7 στις 10 θα έχουν WebOS, χωρίς ωστόσο να αποσαφηνίζεται ποιες θα παραμείνουν εκτός).

Τα κυριότερα χαρακτηριστικά του WebOS στην τηλεόραση είναι:

  • Από μηχανής Θεός, ένα καρτούν για τις ρυθμίσεις: Όταν ο χρήστης ανοίξει για πρώτη φορά μια LG Smart TV που υποστηρίζει το webOS, θα συναντήσει το Bean Bird, ένα χαριτωμένο καρτούν που θα τον βοηθήσει να κάνει όλες τις απαραίτητες ρυθμίσεις και θα του εξηγήσει τον τρόπο λειτουργίας.
  • Κουνώντας το Magic Remote ή πιέζοντας το πλήκτρο OK, ο χρήστης κινητοποιεί τον φτερωτό του βοηθό, ο οποίος αναλαμβάνει να εξηγήσει και να ρυθμίσει κάθε παράμετρο λειτουργίας.
  • Έχετε συνδέσει εξωτερικό μέσο: Το webOS μπορεί να αναγνωρίζει αμέσως το είδος και τον τύπο μιας εξωτερικής συσκευής που συνδέθηκε στην τηλεόραση, ώστε να εμφανιστεί στην οθόνη το κατάλληλο, για κάθε περίπτωση, μενού επιλογών.
  • Το νέο zapping: Το νέο Launcher, ένα μενού επιλογών με δυνατότητα κύλισης από αριστερά προς τα δεξιά, καταλαμβάνει το κάτω μέρος της οθόνης. Από εκεί, ο χρήστης επιλέγει αν θα παρακολουθήσει κάποιο τηλεοπτικό σταθμό, περιεχόμενο από την πλατφόρμα Smart TV ή υλικό αποθηκευμένο σε κάποια εξωτερική συσκευή, χωρίς να πρέπει να επιστρέψει στην αρχική οθόνη (Home screen). Παράλληλα, δίνει τη δυνατότητα στο χρήστη να παρακολουθεί ένα πρόγραμμα ενώ ταυτόχρονα παίζει κάποιο παιχνίδι, ψάχνει ή κατεβάζει κάτι από το διαδίκτυο. Επίσης, μέσα από το Live Menu μπορεί κάθε στιγμή να αναζητά καινούριο περιεχόμενο, να παρακολουθεί τις προτάσεις (recommendation) άλλων χρηστών ή να περιηγείται σε διάφορα κανάλια.
  • «Το τηλεοπτικό μενού της ημέρας»: Η ομάδα ανάπτυξης του webOS στο Silicon Valley Lab της LG σχεδίασε το ‘Today menu’, μια μοναδική υπηρεσία η οποία αναλαμβάνει να προτείνει στο χρήστη το πιο δημοφιλές πρόγραμμα, περιεχόμενο ή και ολόκληρες ταινίες που δεν έχει παρακολουθήσει. Τοποθετημένη στο κέντρο της οθόνης, η μπάρα επιλογών του ‘Today menu’ μπορεί επίσης να κινείται και στον κατακόρυφο άξονα μέσω του Magic Remote, δίνοντας στο χρήστη ακόμη περισσότερες επιλογές.
  • Το webOS της LG παρέχει πρόσβαση στο LG Store και τις εφαρμογές του -οι οποίες είναι πολυάριθμες, σημειώνει η LG-, όπου οι χρήστες μπορούν να αναζητούν το πιο δημοφιλές (most-viewed και most-downloaded) υλικό σε ολόκληρη την πλατφόρμα Smart TV, συμπεριλαμβανομένων τηλεοπτικών προγραμμάτων και παιχνιδιών. Το περιεχόμενο είναι ταξινομημένο σε κατηγορίες ανάλογα με το είδος του (υλικό 3D, παιχνίδια, ταινίες), με εικονίδια (ειδικά thumbnails) που κάνουν την επιλογή πιο εύκολη και γρήγορη.

Διαβάστε τι είχε γίνει ήδη γνωστό για το WebOS

    Δείτε το πρώτο βίντεο από την παρουσίαση του WebOS στις Smart TV της LG:

    In.gr Τεχνολογία

    Sports in

    Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

    Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

    Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

    in.gr | Ταυτότητα

    Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

    Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

    Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

    Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

    Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

    ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

    Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

    ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

    Πέμπτη 25 Απριλίου 2024