Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βραχιόλι fitness και ακουστικά καρδιάς, τα πρώτα γκάτζετ υγείας της LG

Βραχιόλι fitness και ακουστικά καρδιάς, τα πρώτα γκάτζετ υγείας της LG

H LG Electronics εισέρχεται στην αναδυόμενη αγορά των συσκευών που φοριούνται για να εξυπηρετήσουν το έλεγχο της καλής σωματικής κατάστασης του χρήστη, του λεγόμενου fitness. Στην CES 2014 ο νοτιοκορεάτης κατασκευαστής παρουσίασε ένα περικάρπιο που καταγράφει στοιχεία για την κίνηση και την κατανάλωση θερμίδων και ακουστικά για την παρακολούθηση της καρδιακής λειτουργίας κατά την εκτέλεση ενός προγράμματος γυμναστικής.

H LG Electronics εισέρχεται στην αναδυόμενη αγορά των συσκευών που φοριούνται για να εξυπηρετήσουν το έλεγχο της καλής σωματικής κατάστασης του χρήστη, του λεγόμενου fitness. Στην CES 2014 ο νοτιοκορεάτης κατασκευαστής παρουσίασε ένα περικάρπιο που καταγράφει στοιχεία για την κίνηση και την κατανάλωση θερμίδων και ακουστικά για την παρακολούθηση της καρδιακής λειτουργίας κατά την εκτέλεση ενός προγράμματος γυμναστικής.

Το πρώτο περικάρπιο της LG, το Lifeband Touch

Το Lifeband Touch περιγράφεται ως μια έξυπνη συσκευή παρακολούθησης συγκεκριμένων παραμέτρων της σωματικής λειτουργίας (smart activity tracker), η οποία μπορεί να συνεργάζεται και με άλλες αντίστοιχες συσκευές, όπως ένα monitor καρδιακής λειτουργίας ή ένα smartphone.

Το Lifeband Touch έχει οθόνη OLED με τεχνολογία αφής και ενδείξεις χρόνου, βιομετρικών μεγεθών, εισερχόμενων κλήσεων, ρυθμίσεις για αναπαραγωγή μουσικής, ενσωματωμένο μετρητή επιτάχυνσης σε τρεις άξονες και αλτίμετρο (υπολογισμός του υψομέτρου και των μεταβολών του).

Μπορεί να καταγράφει με ακρίβεια βασικές παραμέτρους όπως

  • η απόσταση που έχει διανύσει ένας δρομέας,
  • η ταχύτητα,
  • ο αριθμός των βημάτων,
  • οι θερμίδες που έχει καταναλώσει και
  • ο συνολικός ρυθμός του τρεξίματος.

Όλες αυτές τις πληροφορίες ο χρήστης μπορεί να τις έχει στη διάθεση του, περνώντας κατά μήκος της οθόνης OLED το δάχτυλό του.

Πρόκειται για μια ελαφριά και εύχρηστη συσκευή, η οποία διαθέτει ενσωματωμένο μηχανισμό ανίχνευσης κίνησης που ενεργοποιεί αυτόματα την οθόνη μόλις ο χρήστης στρέψει τον καρπό του χεριού του. Το Lifeband Touch μπορεί να συνδέεται μέσω Bluetooth με smartphone ή να λαμβάνει δεδομένα από άλλες συσκευές όπως τα Heart Rate Earphones.

Δείτε την επεξηγηματική παρουσίαση του mobileburn για το Lifeband Touch από το περίπτερο της LG στην CES 2014:

Ακουστικά καρδιακού ρυθμού από την LG

Τα ειδικά ακουστικά της LG για την παρακολούθηση του καρδιακού ρυθμού (Heart Rate Earphones) βασίζονται στην τεχνολογία PerformTek, η οποία μετρά τη ροή του αίματος στο εσωτερικό μέρος του αυτιού προκειμένου να υπολογίζει με ακρίβεια βιομετρικά μεγέθη, όπως ο καρδιακός ρυθμός και η κατανάλωση οξυγόνου στο αίμα (VO2 max).

Σύμφωνα με την LG, η τεχνολογία PerformTek εξασφαλίζει ακριβείς μετρήσεις ακόμη και κατά τη διάρκεια της επίπονης φυσικής δραστηριότητας, ενώ ο ειδικός σχεδιασμός των ακουστικών καθιστά τα Heart Rate Earphones πιο άνετα από οποιαδήποτε άλλη συσκευή παρακολούθησης της καρδιακής λειτουργίας.

Δείτε πως αξιοποιείται στην πράξη η τεχνολογία της Valencell, της νεοσύστατης εταιρείας που ανέπτυξε την τεχνολογία PerformTek:

Δείτε επίσης γιατί επιλέγεται το αυτί για την καταγραφή κρίσιμων παραμέτρων για την υγεία και την φυσική κατάσταση, δια στόματος του Dr. Steven LeBoeuf, του ιδρυτή της Valencell.

«Θελήσαμε να παρουσιάσουμε προϊόντα fitness τα οποία ο χρήστης θα μπορεί να φοράει όσο εκτελεί το πρόγραμμά του, καταλήγοντας σε δύο εντελώς νέες προτάσεις που διακρίνονται για τον εξαιρετικό σχεδιασμό, την άνεση και την εύκολη λειτουργία τους,» δήλωσε ο κ. Jim Clayton, εκτελεστικός αντιπρόεδρος στο τμήμα New Business της LG Home Entertainment.

Lifeband Touch και Heart Rate δεν σχεδιάστηκαν μόνο για το γυμναστήριο, αλλά και για καθημερινή χρήση στο γραφείο ή το σπίτι.

  • Με το Lifeband Touch, ο χρήστης μπορεί να ενημερώνεται για τις κλήσεις και τα γραπτά μηνύματα που δέχθηκε στο smartphone του.
  • Με τα ακουστικά Heart Rate Earphones μπορεί να απολαμβάνει την αγαπημένη του μουσική όταν δεν τα χρησιμοποιεί στο γυμναστήριο για την παρακολούθηση της καρδιακής του λειτουργίας.

Η διάθεση του Lifeband Touch και των Heart Rate Earphones θα ξεκινήσει από την αγορά των ΗΠΑ μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2014, ενώ αργότερα θα ακολουθήσουν και άλλες αγορές.

Οι δύο συσκευές έχουν στόχο να βοηθήσουν το χρήστη να αποκτήσει καλύτερο έλεγχο της υγείας του. Το Lifeband Touch και τα ακουστικά παρακολούθησης της καρδιακής λειτουργίας επικοινωνούν ασύρματα μεταξύ τους, δημιουργώντας ένα ενιαίο οικοσύστημα συσκευών που φοριούνται (wearable). Μπορούν επίσης να συνδέονται με smartphone (Android και iPhone), ώστε να μεταφέρουν δεδομένα στην εύχρηστη εφαρμογή LG Fitness, ή σε μια σειρά άλλων αντίστοιχων apps, όπως το MyFitnessPal, το Runkeeper ή το MapMyFitness.

In.gr Τεχνολογία

Sports in

LIVE: Αταλάντα – Λίβερπουλ

Παρακολουθήστε live στις 22:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Αταλάντα – Λίβερπουλ για τα προημιτελικά του Europa League. Τηλεοπτικά από Cosmote Sport 7 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024