Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Εύκαμπτη τηλεόραση που γίνεται κυρτή επιδεικνύει η Samsung στην CES 2014

Εύκαμπτη τηλεόραση που γίνεται κυρτή επιδεικνύει η Samsung στην CES 2014

Ο κατασκευαστής με τις υψηλότερες πωλήσεις τηλεοράσεων αναμενόταν να διευρύνει την διαθεσιμότητα των λεγόμενων κυρτών τηλεοράσεων, με την παρουσίαση νέων μοντέλων στην CES 2014. Κανείς όμως δεν περίμενε ότι η Samsung θα παρουσίαζε μια εύκαμπτη τηλεόραση, με μεταβαλλόμενη καμπυλότητα. Η Bendable TV 85 ιντσών της Samsung από επίπεδη γίνεται κυρτή με το πάτημα ενός κουμπιού στο τηλεχειριστήριο.

Ο κατασκευαστής με τις υψηλότερες πωλήσεις τηλεοράσεων ήταν αναμενόμενο να διευρύνει την διαθεσιμότητα των λεγόμενων κυρτών τηλεοράσεων, με την παρουσίαση νέων μοντέλων στην CES 2014. Κανείς όμως δεν περίμενε ότι η Samsung θα παρουσίαζε μια εύκαμπτη τηλεόραση, με μεταβαλλόμενη καμπυλότητα. Η Bendable TV της Samsung από επίπεδη γίνεται κυρτή και τανάπαλιν με το πάτημα ενός κουμπιού στο τηλεχειριστήριο. Ανάλογα με τον αριθμό των τηλεθεατών και την απόσταση από την τηλεόραση στο καθιστικό, η καμπυλότητα της τηλεόρασης 2,16 μέτρων αλλάζει από το τηλεκοντρόλ. Το μοντέλο που υπήρχε στην έκθεση ήταν μια τηλεόραση 85 ιντσών 4K.

Δείτε την (εντυπωσιακή) μετατροπή της ευλύγιστης τηλεόρασης της Samsung, που μοιάζει να αποσπάται από το πίσω μέρος της και να μεγεθύνεται καθώς αποκτά καμπυλότητα.



Πάντως, η εταιρεία τονίζει πως πρόκειται για concept, και η πολυπληθής έκθεση μάλλον λειτούργησε ως πηγή ανατροφοδότησης για τις πρώτες αντιδράσεις. Εξάλλου, η ανταγωνιστική LG παρουσίαζε επίσης εύκαμπτη τηλεόραση.

Η Samsung παρουσίασε νέες καμπύλες τηλεοράσεις (Curved TV) στην CES 2014 και σήμανε το τέλος στην μάχη για το τηλεκοντρόλ, αφού η υπερμεγέθεις τηλεοράσεις του σήμερα μπορούν να χωριστούν στα δυο για την εξυπηρέτηση δύο τηλεθεατών με διαφορετικά γούστα και μια TV.

Η εταιρεία έχει διευρυμένη γκάμα τηλεοράσεων εξαιρετικά υψηλής ευκρίνειας -Ultra HD, UHD-, τέσσερις από τις οποίες είναι κυρτές. Η μεγαλύτερη έχει διαγώνιο 105 ίντσες και υποστηρίζει λόγο θέασης 21:9 και διπλάσια αναλογία αντίθεσης σε σχέση με μια επίπεδη τηλεόραση. Η θέαση περιεχομένου σε 3D μπορεί να γίνει χωρίς γυαλιά, υποστηρίζει ο κατασκευαστής με μια νέα λειτουργία που αυξάνει εικονικά το βάθος, κρίσιμη παράμετρος από την οποία εξαρτάται η ικανοποιητική προβολή 3D (Auto Depth Enhancer). H Samsung χρησιμοποιεί αποκλειστικά τεχνολογίες για να βελτιώσει την εμπειρία προβολής περιεχομένου σε UHD, όπως η τεχνολογία PurColor που αποδίδει με λεπτομέρεια τις αποχρώσεις και η τεχνολογία αναβάθμισης περιεχομένου που είναι διαθέσιμο σε χαμηλότερη ευκρίνεια σε επίπεδο «σχεδόν» Ultra High Definition. Η Samsung επιμένει πως οι κυρτές τηλεοράσεις έχουν λόγο ύπαρξης, καθώς «δημιουργούν την πιο συναρπαστική εμπειρία θέασης και επιτρέπουν σε όσους παρακολουθούν τηλεόραση να απολαμβάνουν το θέαμα από οποιαδήποτε οπτική γωνία».

Όπως μας εξηγεί το έγκυρο και εξειδικευμένο στις τηλεοράσεις και στις τεχνολογίες απεικόνισης site, tvwars.gr, το μυστικό βρίσκεται στο ανθρώπινο μάτι:

  • Σε τι είναι καλύτερες οι Κυρτές Τηλεοράσεις OLED; LG και Samsung έχουν ήδη από τον Αύγουστο του 2013 αρχίσει να διασταυρώνουν τα ξίφη τους, με το λανσάρισμα επίπεδων αλλά και κυρτών τηλεοράσεων τεχνολογίας OLED. Πρώτη η LG ανακοίνωσε την κυκλοφορία της κυρτής τηλεόρασής της στην Ευρώπη, με την Samsung να ακολουθεί παρά πόδα. Λίγες μόλις ημέρες αργότερα, η μάχη μεταφέρθηκε στην Ν.Κορέα και αφορούσε στις τιμές. Εντούτοις, αμφότερες οι πρώτες κυρτές τηλεοράσεις τεχνολογίας OLED παραμένουν πολυτέλεια.

In.gr Τεχνολογία

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024