Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Το Facebook κατηγορείται ότι κρυφοκοιτάει τα μηνύματα των μελών του

Το Facebook κατηγορείται ότι κρυφοκοιτάει τα μηνύματα των μελών του

Το μεγαλύτερο σάιτ κοινωνικής δικτύωσης σκανάρει τα ιδιωτικά μηνύματα που ανταλλάσσουν φίλοι αναζητώντας παραπομπές στο παγκόσμιο ιστό και αυξάνει τον αριθμό των Like στον δικτυακό τους τόπο, με σκοπό το οικονομικό όφελος από διαφημιζόμενους. Με αυτή την κατηγορία, δύο χρήστες του Facebook κατέθεσαν μήνυση σε ομοσπονδιακό δικαστήριο των ΗΠΑ στο Σαν Χοσέ στην Καλιφόρνια με την ελπίδα ότι θα θεωρηθεί επαρκής για να αποτελέσει μαζική μήνυση εκ μέρους όλων των μελών του Facebook, μεταδίδει το Bloomberg.

Το μεγαλύτερο σάιτ κοινωνικής δικτύωσης σκανάρει τα ιδιωτικά μηνύματα που ανταλλάσσουν φίλοι αναζητώντας παραπομπές στο παγκόσμιο ιστό, τις καταγράφει και αυξάνει τα Like για τον δικτυακό αυτό τόπο, με απώτερο σκοπό το οικονομικό όφελος από τους διαφημιζόμενους.

Με αυτή την κατηγορία, δύο χρήστες του Facebook κατέθεσαν μήνυση σε ομοσπονδιακό δικαστήριο των ΗΠΑ στο Σαν Χοσέ στην Καλιφόρνια με την ελπίδα ότι θα θεωρηθεί επαρκής για να αποτελέσει μαζική μήνυση εκ μέρους όλων των μελών του Facebook, μεταδίδει το Bloomberg.

To Facebook, υποστηρίζουν οι ενάγοντες, παραβιάζει την νομοθετική πράξη Electronic Communications Privacy Act που προασπίζει το απόρρητο των ηλεκτρονικών επικοινωνιών, αφού η κατηγορία αφορά στην αδιόρατη αναζήτηση link στα προσωπικά μηνύματα που ανταλλάσσουν ιδιωτικά οι χρήστες στο σάιτ.

Οι ενάγοντες ζητούν από τη Δικαιοσύνη να επιβάλλει στο Facebook να σταματήσει την πρακτική αυτή για να εξυπηρετήσει ενέργειες προώθησης προϊόντων και υπηρεσιών για τους πελάτες του και να αποζημιώσει κάθε χρήστη που αντάλλαξε ιδιωτικό μήνυμα με link τα τελευταία δύο χρόνια με 10.000 δολάρια ΗΠΑ.

Όπως έχει γίνει γνωστό στο παρελθόν με αφορμή ένα bug στα «κουμπιά» που δίνει το Facebook προς ενσωμάτωση σε δικτυακούς τόπους για να εμφανίζονται τα «Like», τα «Share» και τα «Recommend» στις ιστοσελίδες τους, ο αριθμός των Like ενός δικτυακού τόπου (όχι σελίδας στο Facebook) αυξάνεται όχι μόνο όταν ο επισκέπτης του δικτυακού τόπου πατήσει το κουμπί Like που βρίσκεται σε αυτόν. Τα Like αυξάνονται και κάθε φορά που ένα συνδεδεμένο μέλος μοιράζεται ένα link προς αυτόν, μια παραπομπή στον δικτυακό αυτό τόπο μέσω Facebook. Ο αριθμός των Like αυξάνεται επίσης όταν το link είναι ενσωματωμένο σε (κατά τα άλλα ιδιωτικό) μήνυμα, όχι μόνο όταν πρόκειται για δημόσιο post.

In.gr Τεχνολογία

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024