Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πειρατεία στα δεδομένα 4,6 εκατομμυρίων χρηστών του Snapchat

Πειρατεία στα δεδομένα 4,6 εκατομμυρίων χρηστών του Snapchat

Τα ονόματα χρήστη και οι αριθμοί των τηλεφώνων 4,6 εκατομμυρίων χρηστών του Snapchat, υπεκλάπησαν από χάκερ και δημοσιοποιήθηκαν στο διαδίκτυο, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο ιστότοπος TechCrunch. To Snapchat προσφέρει τη δυνατότητα να δημοσιοποίησης φωτογραφιών ή βίντεο που αυτοκαταστρέφονται αφού τα δει ο παραλήπτης τους.

Τα ονόματα χρήστη και οι αριθμοί των τηλεφώνων 4,6 εκατομμυρίων χρηστών του Snapchat, υπεκλάπησαν από χάκερ και δημοσιοποιήθηκαν στο διαδίκτυο, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο ιστότοπος TechCrunch.

Τα δεδομένα των χρηστών της εφαρμογής, μέσω της οποίας οι χρήστες μοιράζονται μηνύματα κειμένου, φωτογραφίες ή βίντεο, δημοσιοποιήθηκαν προσωρινά στον ιστότοπο SnapchatDB.info, ο οποίος έκρυψε πάντως τα τελευταία ψηφία των τηλεφωνικών αριθμών.

Η πειρατεία αυτή, η οποία πραγματοποιήθηκε μερικές ημέρες μετά την προειδοποίηση που διατυπώθηκε από την αυστραλιανή εταιρεία ασφαλείας συστημάτων πληροφορικής Gibson Security για κενά στην εφαρμογή αυτή που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν από χάκερ.

«Κίνητρό μας για να δημοσιεύσουμε (τα δεδομένα αυτά) ήταν να προσελκύσουμε την προσοχή του κοινού στο πρόβλημα αυτό και επίσης να ασκηθεί πίεση στο Snapchat για να καλύψει αυτό το κενό» εξήγησε ο SnapchatDB, ο ιστότοπος των «πειρατών» η ταυτότητα των οποίων δεν αποκαλύφθηκε, σε ανακοίνωσή του προς τον TechCrunch.

Ο SnapchatDB υπογράμμισε πως «έκρυψε τα δύο τελευταία ψηφία των τηλεφωνικών αριθμών» για να περιορίσει τις επιπτώσεις από τη δημοσιοποίηση αυτή, αλλά προειδοποίησε ότι επιφυλάσσεται να δημοσιεύσει τα δεδομένα αυτά αλογόκριτα στο μέλλον.

Η εφαρμογή SnapChat δεν δημοσιοποίησε κάποια αντίδραση στην επίθεση αυτή.

Ο ιστότοπος SnapChat ο οποίος δημιουργήθηκε το 2011 από φοιτητές του αμερικανικού πανεπιστημίου του Στάνφορντ έχει γίνει δημοφιλής, αφού προσφέρει τη δυνατότητα να δημοσιοποίησης φωτογραφιών ή βίντεο που αυτοκαταστρέφονται αφού τα δει ο παραλήπτης τους.

Η εταιρεία φέρεται ότι είχε αρνηθεί μια προσφορά εξαγοράς της από τον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Facebook, ο οποίος είχε εκτιμήσει την αξία της στα 3 δισ. δολάρια, είχε κάνει γνωστό το Νοέμβριο η Wall Street Journal.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό

Sports in

Μπάγερν Μονάχου – Άρσεναλ 1-0: Ο Κίμιχ έστειλε τους Βαυαρούς στα ημιτελικά

Η γκολάρα του Κίμιχ ήταν αρκετή για την Μπάγερν που νίκησε με 1-0 την Άρσεναλ και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024