Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Όχι e-mail από την Microsoft» λένε χάκερ, καταλαμβάνοντας το... Skype

«Όχι e-mail από την Microsoft» λένε χάκερ, καταλαμβάνοντας το… Skype

Δικαιώματα δημοσίευσης στο blogs.skype.com και στο @skype απέκτησαν χάκερ που υπογράφουν ως Ηλεκτρονικός Στρατός της Συρίας. Κατά την σύντομη κατάληψή τους επί τουλάχιστον 40 λεπτά την Πρωτοχρονιά του 2014, οι εισβολείς συστήνουν στους χρήστες να εγκαταλείψουν τις υπηρεσίες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της Microsoft επειδή «παρακολουθούνται και η εταιρεία πουλάει τα δεδομένα των χρηστών σε κυβερνήσεις», με τον Syrian Electronic Army να υπόσχεται περισσότερα σύντομα.

Δικαιώματα δημοσίευσης στο blogs.skype.com και στο @skype απέκτησαν χάκερ που υπογράφουν ως Ηλεκτρονικός Στρατός της Συρίας. Κατά την σύντομη κατάληψή τους επί τουλάχιστον 40 λεπτά την Πρωτοχρονιά του 2014, οι εισβολείς συστήνουν στους χρήστες να εγκαταλείψουν τις υπηρεσίες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της Microsoft επειδή «παρακολουθούνται και η εταιρεία πουλάει τα δεδομένα των χρηστών σε κυβερνήσεις», με την ομάδα Syrian Electronic Army να υπόσχεται περισσότερα σύντομα υπό το δικό της hashtag #SEA.

Πάντως, η πρόσβαση στο χακεμένο blogs.skype.com παραμένει αδύνατη μια ημέρα μετά το «χτύπημα» και ανακατευθύνει στο διαφημιστικό πρωτοσέλιδό του. Ταυτόχρονα, ο λογαριασμός @Skype στο Twitter που τιτίβιζε την ίδια παρότρυνση εγκατάλειψης των υπηρεσιών της Microsoft παραμένει απροσπέλαστος.

Νωρίτερα, σε συνέχεια των συνταρακτικών αποκαλύψεων Σνόουντεν έγινε γνωστό ότι η μυστική υπηρεσία πληροφοριών των Ηνωμένων Πολιτειών, η NSA κρυφάκουγε τις συνομιλίες μέσω Skype, παρά τις διαβεβαιώσεις της Microsoft περί του αντιθέτου.

Πάντως, η Microsoft έχει υποσχεθεί ότι από το 2014 θα αρχίσει να κρυπτογραφεί τις επικοινωνίες μέσω των υπηρεσιών Outlook, Office, SkyDrive και Windows, από την λίστα όμως απουσιάζει το Skype, όπως παρατηρεί το Ίδρυμα Ηλεκτρονικού Μετώπου, Electronic Frontier Foundation.

Απρόσκλητοι προσήλθαν την Πρωτοχρονιά του 2014 και οι χάκερ του Snapchat που επιχείρησαν να επισημάνουν πως οι αριθμοί κινητού τηλεφώνου των χρηστών της υπηρεσίας δεν προστατεύονται επαρκώς, δημοσιεύοντας πρόσκαιρα λίστα με 4,6 εκατομμύρια εγγραφές.

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024